Drive voor desktop gebruiken met Google-eindpuntbeheer

Deze functie is niet beschikbaar voor Cloud Identity Free en Premium.

Als u als beheerder Google Drive voor desktop implementeert voor uw organisatie, kunt u informatie bekijken over apparaten die Drive voor desktop gebruiken en over de Drive voor desktop-installatie. U kunt Drive voor desktop ook beperken tot apparaten die eigendom zijn van het bedrijf.

Opmerking: Drive voor desktop voorkomt niet dat gegevens worden gestolen. Gebruikers kunnen gegevens uit Drive voor desktop kopiëren naar onbeveiligde plekken, zoals een andere partitie op de harde schijf.

Informatie over Drive voor desktop op een apparaat zoeken

U kunt informatie over Drive voor desktop bekijken (zoals het versienummer, de laatste synchronisatiedatum en de hoeveelheid offline gegevens op een apparaat) in de apparatenlijst in de Google Beheerdersconsole.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Naar Menu and then  Apparatenand thenOverzicht.
  3. Klik op Eindpunten.
  4. Ga als volgt te werk om alleen apparaten te bekijken waarop Drive voor desktop is geïnstalleerd:
    1. Klik bovenaan de apparaatlijst op Een filter toevoegen.
    2. Selecteer Beheertypeand thenDrive voor desktopand thenToepassen.
  5. Klik op het apparaat en ga naar het gedeelte Drive voor desktop om de Drive voor desktop-gegevens van een apparaat te bekijken. Zie Informatie bekijken over laptops en desktops voor een beschrijving van alle beschikbare apparaatgegevens.

Drive voor desktop beperken tot apparaten die eigendom zijn van het bedrijf

Vereisten: Apparaten moeten in de inventaris van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf staan. Als het serienummer in de inventaris niet overeenkomt met dat van het apparaat of als het apparaat niet in de inventaris staat, kan Drive voor desktop niet worden gebruikt op het apparaat.

Voordat u begint: Als u wilt dat de instelling geldt voor bepaalde gebruikers, plaatst u hun accounts in een organisatie-eenheid.
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenGoogle Workspaceand thenDrive en Documenten.
  3. Klik op Functies en appsand thenGoogle Drive voor desktop.
  4. Laat de organisatie-eenheid op het hoogste niveau geselecteerd als u wilt dat de instelling voor iedereen geldt. Selecteer anders een onderliggende organisatie-eenheid.
  5. Vink het vakje aan voor Google Drive voor desktop alleen toestaan op geautoriseerde apparaten.
  6. Klik op Opslaan. Als je een onderliggende organisatie-eenheid hebt geconfigureerd, kun je mogelijk de instellingen van de bovenliggende organisatie-eenheid Overnemen of Overschrijven.

Als Drive voor desktop al wordt gebruikt op persoonlijke apparaten (geen apparaten die eigendom zijn van het bedrijf), raken die apparaten de toegang kwijt nadat ze opnieuw worden opgestart of nadat Drive voor desktop heeft gecontroleerd of het apparaat voldoet aan het beleid (dit duurt maximaal 3 uur), afhankelijk van welke als eerste gebeurt.

Problemen oplossen

Je beheerder heeft de toegang tot Google Drive beperkt tot geautoriseerde apparaten.

Doe het volgende als uw gebruikers deze foutmelding zien wanneer ze Drive voor desktop proberen te gebruiken: