Administratörsbehörighet för undersökningsverktyget

Om du vill använda undersökningsverktyget måste du vara administratör med behörighet för undersökningsverktyget. Avancerade administratörer har dessa behörigheter som standard eller också kan du lägga till dem i en anpassad administratörsroll.

Din åtkomst till verktyget för säkerhetsutredningar

• De utgåvor som stöds för verktyget för säkerhetsutredningar är Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus och Enterprise Essentials Plus.
  • Administratörer med Cloud Identity-premiumversion, Frontline Standard, Enterprise Standard och Education Standard kan också använda utredningsverktyget för en delmängd av datakällorna.
  • Möjligheten att göra en sökning i utredningsverktyget beror på din Google-utgåva, dina administrativa behörigheter och datakällan. Om du inte kan köra en sökning i utredningsverktyget för en viss datakälla kan du i allmänhet använda gransknings- och utredningssidan i stället. Mer information finns i Förbättrad granskning och utredning.
  • Du kan köra en sökning i utredningsverktyget på alla användare, oavsett vilken Google-utgåva de har.

Lägg till behörighet för undersökningsverktyg för administratörer

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Kontoföljt avAdministratörsroller.
  3. Peka på en anpassad administratörsroll.

Tips! Om du behöver skapa en ny administratörsroll läser du Skapa en anpassad roll.

4. Klicka på Visa behörigheter.
  5. Klicka på Öppna behörigheter.
  6. I avsnittet Tjänster klickar du på behörigheterna för Säkerhetscenter för att expandera dem.
  7. Klicka här om du vill utöka behörigheten Den här användaren har fullständiga administrativa rättigheter för säkerhetscentret.
  8. (Valfritt) Om du vill ge administratören åtkomst till alla funktioner i säkerhetscentret, inklusive utredningsverktyget, markerar du kryssrutan Den här användaren har fullständiga administratörsrättigheter för säkerhetscentret. Om du inte beviljar fullständig åtkomst fortsätter du till steg 9.
  9. Klicka för att utöka Granskning och utredning.
  10. Om du vill ge åtkomst enbart till utredningsverktyget markerar du de enskilda rutorna för behörigheterna Granskning och utredning. Du kan lägga till specifika behörigheter för åtkomst till olika typer av data (till exempel Gmail, Drive, Enhet, Användare och Regel):
    • Visa – kör sökfrågor och se resultaten som returneras från sökfrågan i undersökningsverktyget. Resultaten kan innehålla känsligt innehåll, till exempel ett e-postmeddelandes ämne eller titeln på ett dokument. Denna behörighet åter exempelvis administratörer visa rubriker för Gmail-meddelanden.
    • Hantera – uppdatera innehåll. Till exempel kan du ändra listan över åtkomstkontroll (ACL) för ett dokument eller radera ett e-postmeddelande.
    • Visa känsligt innehåll – visa fullständiga meddelanden och bilagor, inklusive de som bryter mot DLP-regler (om inställningen Visa känsligt innehåll är PÅ) eller rapporteras som olämpliga. Den här behörigheten kan hjälpa administratörer att förstå alla risker som kan vara anknutna till meddelandet.Du kan även undersöka om en överträdelse av DLP-regel är en verklig incident eller en falskt positiv.
  11. Klicka på Spara.

Läs mer om administratörsbehörigheter i Administratörsbehörighet för säkerhetscentret.

Relaterat ämne

Visa innehåll som utlöser DLP-regler (beta)