Onderzoeken hoe bestanden worden gedeeld

Tool voor beveiligingsonderzoek
Als beheerder moet u mogelijk gevoelige documenten zoeken die extern of met te veel mensen zijn gedeeld.

Volg de instructies in dit artikel om een bestand te onderzoeken dat extern is gedeeld door een specifieke gebruiker in uw organisatie.

Opmerking: Sommige functies in de tool voor beveiligingsonderzoek, zoals gegevens bekijken over Gmail en Drive, zijn niet beschikbaar in Cloud Identity Premium en Enterprise Standard. Zie Gegevensbronnen in de onderzoekstool voor meer informatie.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• Voor de tool voor beveiligingsonderzoek is een premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus) vereist.
  • U kunt via de Chrome-browser toegang krijgen tot logboeken van de Google-apps die u heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Gmail.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.

Onderzoeken hoe bestanden worden gedeeld

1. Aan de slag met het onderzoek
  1. Log in om de onderzoekstool te gebruiken.
  2. Klik in het menu Gegevensbron op Drive-logboekgebeurtenissen.
  3. Klik op Voorwaarde toevoegen.
  4. Klik in het menu Voorwaarde op Zichtbaarheid wijzigen.
  5. Zorg dat de voorwaarde is ingesteld op Extern.
  6. Klik op VOORWAARDE TOEVOEGEN.
  7. Klik in het menu Voorwaarde op Handelende gebruiker.
  8. Vul in het veld Gebruiker de gebruikersnaam in van de gebruiker die het bestand heeft gedeeld, bijvoorbeeld gebruiker@example.com.
  9. Klik op VOORWAARDE TOEVOEGEN.
  10. Klik in het menu Voorwaarde op Datum.
  11. Wijzig de voorwaarde in Na.
  12. Voer in het veld Datum de vroegste datum en tijd in waarop het bestand waarschijnlijk extern is gedeeld.
  13. Klik op ZOEKEN.
2. Zoekresultaten bekijken en exporteren

Nadat u de stappen hierboven heeft uitgevoerd, worden de zoekresultaten weergegeven in een tabel onderaan de pagina. In de tabel staan de datum en tijd waarop het bestand extern is gedeeld, de document-ID, het documenttype, de zichtbaarheid, de titel, het gebeurtenistype (bijvoorbeeld Gebruikerstoegang gewijzigd), de gebruikersnaam van de handelende gebruiker en de eigenaar van het document.

(De handelende gebruiker is de gebruiker die de zichtbaarheid van het document heeft gewijzigd.)

Als u deze zoekresultaten wilt opslaan in de map Mijn Drive, klikt u bovenaan de tabel op Alles exporteren

Zie Zoekresultaten bekijken in de onderzoekstool voor meer informatie.