Verifiera domänen för Cloud Identity

Varför måste jag göra detta?

Vi vill inte att någon annan använder din domän när de registrerar sig för andra domänverifierade Google-tjänster. Du kan hjälpa oss att skydda din domän genom att visa oss att du äger den.

Så här fungerar det

• Du får en verifieringskod från -konfigurationsverktyget.
  • Du loggar in på domänregistraren och klistrar in verifieringskoden i DNS-posterna för -domänen.
  • När domänregistraren har publicerat din verifieringskod vet vi att du äger domänen.

Du lägger nu till en TXT-post i DNS-inställningarna hos domänregistraren. Detta är den enklaste metoden för de flesta.

Om du föredrar en annan verifieringsmetod kan du även använda konfigurationsverktyget för att lägga till en CNAME-post hos domänregistraren. Om du vill använda CNAME som verifieringsmetod klickar du på Byt verifieringsmetod  när du öppnar konfigurationsverktyget.

Logga in nu (kräver ett administratörskonto)

1. Öppna admin.google.com i en webbläsare.
  2. På inloggningssidan anger du e-postadressen och lösenordet för ditt administratörskonto (det slutar inte med @gmail.com). Har du glömt ditt lösenord?

Ett administratörskonto har behörighet att hantera tjänster för andra personer i din organisation. Administratörskonsolen är bara tillgänglig när du är inloggad på ett administratörskonto. Om du inte har tillgång till ett administratörskonto kan du få hjälp från någon annan som har det. Vem är min administratör?

Om du ser en lista med Google-konton på inloggningssidan ser du till att välja ditt administratörskonto (det slutar inte med @gmail.com).

Öppna konfigurationsverktyget

Högst upp i administratörskonsolen klickar du på Verifiera domän för att öppna konfigurationsverktyget. I det här verktyget får du hjälp med de återstående stegen i processen.

The verify domain link is highlighted at the top of the Admin console.

Så här lägger du till verifieringskoden

1

Hitta dina DNS-poster

Innan du börjar: Vi har anpassade anvisningar för många populära domänregistrarer. Sök efter din registrar här

(a)
På en ny flik loggar du in på domänregistraren med det konto och det lösenord du använde när du köpte domänen eller för att hantera webbplatsen.
(b)
Öppna avsnittet där du kan uppdatera domänens TXT-poster. Det här avsnittet ska ha en av följande etiketter:
  • DNS-inställningar
  • DNS-hantering
  • Avancerade inställningar

Viktigt! Om du har problem med att hitta DNS-poster kontaktar du domänregistraren och ber om hjälp.

2

Lägg till din verifieringskod

(a)
Byt till webbläsarfliken där konfigurationsverktyget är öppet och kopiera verifieringskoden.

Visar knappen Kopiera bredvid verifieringskoden för Google Workspace.

(b)
Skapa en ny TXT-post på registrarens webbplats.
  • Leta efter ett fält med namnet Namn, Värd eller Alias. Ange @. (Om @ orsakar ett fel lämnar du fältet tomt.)
  • Klistra in verifieringskoden som du kopierade i fältet Värde, Svar, Destination eller Server.
  • Ange 1 timme i fältet TTL eller lämna standardvärdet.

Så här lägger du till en TXT-post på en underdomän

Om du lägger till en underdomän anger du underdomänen i fältet Namn/värd/alias
Om den nya underdomänen till exempel är support.ditt-företag.com lägger du till support i fältet Namn/värd/alias. Ange inte @ i det här fältet.

En abstrakt bild visar ett exempel på en TXT-post hos en generisk domänregistrar.

Ange att Google Workspace ska verifiera koden

(a)
Återgå till webbläsarfliken där du har konfigurationsverktyget för öppet.
(b)
På sidan där du kopierade verifieringskoden scrollar du längst ned och klickar på Verifiera min domän.

Viktigt! Vissa registrarer kan kräva ytterligare tid för att publicera din verifieringskod. Om konfigurationsverktyget för inte kan hitta din nya TXT-post väntar du en timme innan du försöker igen.

Om du behöver mer hjälp med DNS-inställningarna kontaktar du registraren. De är experter på att hantera din domän och hjälper gärna till.