Meerdere gebruikersadressen tegelijk aanpassen nadat u uw hoofddomein heeft gewijzigd

Hier leest u hoe u de e-mailadressen van een groot aantal gebruikers wijzigt nadat u het hoofddomein heeft gewijzigd van uw Google Workspace-account. Als het hoofddomein van uw organisatie bijvoorbeeld example.com was en u het wijzigt in solarmora.com, moet u het adres van iedereen wijzigen van gebruiker@example.com in gebruiker@solarmora.com.

Tip: Hoelang dit proces duurt, kan verschillen. Bij 240 gebruikers duurt het slechts 6 minuten, maar bij 24.000 gebruikers kan het wel 10 uur duren.

E-mailadressen wijzigen via een spreadsheet

Voordat u begint: bekijk de gevolgen van het wijzigen van een gebruikersnaam.

Stap 1: Een gebruikerslijst exporteren naar Spreadsheets
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik bovenaan de pagina op Gebruikers updaten in bulk.

'Gebruikers updaten in bulk' is geselecteerd bovenaan de tabel Gebruikers.

4. Klik op Gebruikersgegevens downloaden in csv-bestand om een bestand met door komma's gescheiden waarden (.csv) te downloaden met alle gebruikersaccounts.

De lijst Taken wordt automatisch geopend en toont de voortgang van de download.

Stap 2: E-mailadressen van gebruikers toevoegen

Doe het volgende nadat het bestand is gedownload:

1. Klik onder 'Uw taken' op Csv downloaden.
  2. (Optioneel) Verwijder uit de spreadsheet de gebruikers waarvan u de naam niet wilt wijzigen, inclusief de gebruikersnaam waarmee u bent ingelogd.
  3. Kopieer de volledige lijst met e-mailadressen van gebruikers uit de kolom Email Address (E-mailadres) en plak deze in de kolom New Primary Email (Nieuw primair e-mailadres).
  4. Selecteer de kolom New Primary Email (Nieuw primair e-mailadres).
  5. Klik op Bewerkenand thenZoeken en vervangen.
  6. Voer bij Zoeken de naam van het oude hoofddomein in.
  7. Voer bij Vervangen door de naam van het nieuwe hoofddomein in.
  8. Klik op Alles vervangen.
  9. Sla de spreadsheet op als csv-bestand.
Stap 3: De spreadsheet uploaden
  1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGebruikers.
  3. Klik bovenaan de pagina Gebruikers op Gebruikers updaten in bulk.
  4. Klik op Csv-bestand bijvoegen.
  5. Ga naar de juiste locatie op uw computer en voeg het csv-bestand toe.
  6. Klik op Uploaden.
  7. Als er een fout optreedt, voert u de ontbrekende informatie in de spreadsheet in en uploadt u het bestand opnieuw. Bekijk de veelvoorkomende fouten voor meer informatie.

De lijst Taken wordt automatisch geopend en toont de voortgang van de upload. Wanneer de upload is voltooid, ontvangt u een e-mailrapport.

8. Als er een verwerkingsfout optreedt, downloadt u het logbestand via de takenlijst.

Zie Veelvoorkomende fouten corrigeren voor meer informatie.

Het kan 24 uur duren voordat nieuwe gebruikers toegang hebben tot de Google Workspace-services en worden weergegeven in de Google Workspace-directory.