Veelvoorkomende problemen met GCDS oplossen

Hier vindt u informatie over het oplossen van veelvoorkomende problemen die zich kunnen voordoen als u Google Cloud Directory Sync (GCDS) instelt.

Installatie en instellingen  |  Simulaties en synchronisaties  |  Fouten  |  Gebruikers en groepen  |  Contacten en agenda's  |  Regels

De Log Analyzer uitproberen

Deze tool kan de meeste problemen identificeren vrijwel meteen nadat ze zijn verstuurd.

Bekijk meer informatie over hoe u logboeken op traceniveau aanzet.

Installatie en configuratie

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Problemen met een configuratie oplossen met Configuratiebeheer

Als u problemen ondervindt tijdens een synchronisatie, controleert u of de configuratiegegevens in configuratiebeheer juist zijn, en kijkt u welke van de volgende tests mislukken:

1. Open in Configuratiebeheer het XML-bestand dat u gebruikt om de synchronisatie in te stellen.
  2. Klik op de pagina LDAP-verbindingen op Verbindingen testen om te controleren of u verbinding kunt maken met uw LDAP-server.
  3. Klik op de pagina Meldingen op Testmelding om te controleren of u een testmelding kunt verzenden.
  4. Klik op de pagina Synchroniseren op Synchroniseren simuleren om te controleren of u alle verplichte velden heeft ingevuld en de synchronisatie wordt uitgevoerd.
Hoe zet ik volledige HTTP-logboekregistratie aan voor API-verzoeken?

In uitzonderlijke gevallen kan Google Cloud-ondersteuning u vragen in GCDS naast logboekregistratie op traceniveau ook volledige HTTP-logboekregistratie aan te zetten. Volledige HTTP-logboekregistratie wordt gebruikt om het exacte API-verzoek van GCDS en de reacties van de Google API's te kunnen bekijken.

Belangrijk: Volledige HTTP-logboeken kunnen gevoelige informatie bevatten. Verwijder gevoelige informatie (zoals de velden met de huidige refresh_token of access_token) voordat u de logboeken verzendt naar support.

Ga als volgt te werk om volledige HTTP-logboekregistratie aan te zetten:

1. Zorg ervoor dat GCDS niet wordt uitgevoerd met sync-cmd of de configuratiebeheerder.
  2. Ga naar de GCDS-installatiemap.
  3. Bewerk het bestand jre/lib/logging.properties.

4. Voeg onderaan het bestand de volgende regels toe:

java.util.logging.FileHandler.pattern = %h/gcdshttp%u.%g.log
    java.util.logging.FileHandler.limit = 5000000
    java.util.logging.FileHandler.count = 100
    java.util.logging.FileHandler.formatter = java.util.logging.SimpleFormatter
    handlers = java.util.logging.FileHandler
    com.google.api.client.http.level = CONFIG

com.google.gdata.client.http.HttpGDataRequest.level = ALL
    sun.net.www.protocol.http.HttpURLConnection.level = ALL

5. Sla het bestand op.
  6. Voer nog een GCDS-synchronisatie uit (met als logboekniveau Trace).

Logboekbestanden met de naam gcdshttp*.log worden gemaakt in homedir (Linux) of de profielmap (Microsoft Windows). Archiveer deze bestanden gezamenlijk, aangezien ze best groot kunnen zijn.

7. Verwijder de regels die u bij stap 4 heeft toegevoegd om te voorkomen dat in de toekomst grote logbestanden worden gemaakt.

Stuur vervolgens de volgende bestanden naar support:

• Het gebruikte XML-bestand.
  • De logboeken op traceniveau van de laatste synchronisatie.
  • De gcdshttp*.log-bestanden die bij de synchronisatie zijn gegenereerd.

Met deze logbestanden kan support zien welke informatie door de Directory API aan GCDS is verstrekt en hoe GCDS heeft gereageerd.

De hoofdtekst van vastgelegde verzoeken en reacties is beperkt tot een grootte van 16 KB. Als u een logboekitem ziet dat is afgekapt omdat het die limiet overschrijdt, gebruikt u Fiddler zoals hieronder voorgesteld.

Opmerking: Als u met GCDS een foutopsporingsproxy wilt gebruiken, zoals Fiddler, moet u de .vmoptions-bestanden updaten zodat GCDS de opslag van vertrouwde Windows-certificaten gebruikt en om CRL-controles uit te zetten. Vervolgens kunt u Fiddler instellen als de proxyserver in GCDS (meestal 127.0.0.1 op poort 8888) en wordt de verbinding opgeslagen door Fiddler. Als u GCDS gebruikt op Linux, kunt u de opslag van vertrouwde Windows-certificaten niet gebruiken. U moet dan het Fiddler-rootcertificaat importeren in de vertrouwde Java-opslag van GCDS. Zie Het servercertificaat importeren voor meer informatie.

Hoe open ik een XML-bestand dat is opgeslagen op een andere computer of als een andere gebruiker?

Zie Werken met configuratiebestanden voor instructies over het openen van een XML-bestand dat is opgeslagen op een andere computer of als een andere gebruiker op dezelfde computer.

Hoe exporteer ik gegevens uit de LDAP-directory?

Als de LDAP-gegevens in de GCDS-logboeken op traceringsniveau niet overeenkomen met wat u verwacht te lezen op de LDAP-server (bijvoorbeeld als een gebruiker niet wordt gevonden of een kenmerk niet de juiste waarde heeft), exporteert u de gegevens uit de LDAP-directory in LDIF-indeling. Support kan de gegevens vergelijken met de LDAP-gegevens uit de GCDS-logboeken.

Gebruik een LDAP-query-tool zoals ldapsearch (Linux) of ldifde (Windows) en simuleer dezelfde voorwaarden als GCDS gebruikt om de gegevens te exporteren:

• Gebruik dezelfde verbindingsinstellingen als de instellingen die voor GCDS zijn geconfigureerd.
  • Voer de Query-tool uit op hetzelfde apparaat als waarop GCDS wordt uitgevoerd.
  • Gebruik dezelfde gebruikersnaam voor GCDS LDAP-verificatie.

Voorbeeld

Uw GCDS-logboeken bevatten het kenmerk mail van uw gebruikers niet en de instellingen voor de GCDS-zoekregel zijn:

• Base DN: ou=Ireland,dc=altostrat,dc=com
  • Bereik: substructuur
  • Zoekfilter: (&(objectCategory=person)(objectClass=user))
  • Server: dc01.altostrat.com
  • Poort: 636
  • Protocol: LDAP+SSL
  • Verificatie gebruikers-DN: cn=GCDS,ou=Users,dc=altostrat,dc=com

Gebruik deze opdrachten:

• Linux: ldapsearch -v -b "ou=Ireland,dc=altostrat,dc=com" -s sub -h dc01.altostrat.com -p 636 -x -Z -D "cn=GCDS,ou=Users,dc=altostrat,dc=com" "(&(objectCategory=person)(objectClass=user))" mail givenname uniqueidentifier sn > out.ldif (Afhankelijk van uw systeem moet u de opdracht misschien aanpassen.)
  • Windows: ldifde -f out.ldif -s dc01.altostrat.com -v -t 636 -d "ou=Ireland,dc=altostrat,dc=com" -r "(&(objectCategory=person)(objectClass=user))" -p SubTree -l mail,givenname,uniqueidentifier,sn -a "cn=GCDS,ou=Users,dc=altostrat,dc=com" PASSWORD (Vervang het gedeelte PASSWORD door het wachtwoord van de LDAP-gebruiker dat is ingesteld in GCDS.)

Als de uitvoer (out.ldif) het kenmerk mail niet bevat voor een getroffen gebruiker, is er een probleem met de LDAP-infrastructuur. Dit kan zijn gerelateerd aan de rechten van de gebruiker die u gebruikt voor toegang tot de LDAP (bijvoorbeeld als bij zowel OpenLDAP als Active Directory het instellen van rechten op kenmerkniveau is toegestaan). Als u een algemene cataloguspoort gebruikt, zoals 3268 of 3269, wordt het kenmerk mogelijk niet gerepliceerd naar de algemene catalogus.

Als de uitvoer wel het kenmerk mail voor een getroffen gebruiker bevat, stuurt u de volgende gegevens naar Google Workspace-support:

• Het bestand out.ldif
  • Een screenshot van de opdrachtprompt of het terminalvenster waarin u de opdracht
    heeft uitgevoerd (zorg dat u eerst het wachtwoord verwijdert).
  • Het GCDS-logboek op traceniveau

Simulaties en synchronisaties

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Heb ik een meldingsserver nodig om een synchronisatie te simuleren?

Als u een simulatiesynchronisatie wilt uitvoeren, heeft u een server nodig die e-mail kan verzenden. Als u GCDS op een e-mailserver gebruikt, kunt u het IP-adres 127.0.0.1 gebruiken voor uw e-mailserver. Vraag anders uw e-mailbeheerder om de juiste e-mailgegevens.

Waarom voert GCDS geen synchronisatie uit via de opdrachtregel?

Als u een synchronisatie uitvoert en de synchronisatie niet wordt gestart als u de opdrachtregel gebruikt, moet u controleren of u het argument -o or --oneinstance heeft gebruikt in de opdrachtregel.

Als u een van deze argumenten gebruikt, maakt GCDS een LOCK-bestand (.lock) dat is gekoppeld aan het XML-configuratiebestand. Als er nog een LOCK-bestand op dezelfde server wordt gevonden, voert GCDS de synchronisatie niet uit om te voorkomen dat meerdere instanties van GCDS tegelijk worden uitgevoerd.

Als er geen andere instantie van GCDS wordt uitgevoerd, controleert u of er nog een LOCK-bestand op de server staat. Verwijder het bestand handmatig en probeer de synchronisatie opnieuw uit te voeren.

Mijn synchronisatie is niet afgerond. Kan dit een API-probleem zijn?

Als de synchronisatie niet is afgerond, bijvoorbeeld omdat het volledige lidmaatschap van een groep niet werd gesynchroniseerd, kan er een probleem zijn met de Directory API. Roep de Directory API handmatig aan en controleer de resultaten om na te gaan of het probleem te maken heeft met een API in plaats van het GCDS-product. U kunt de API op 2 manieren handmatig aanroepen.

Optie 1: De pagina API-referentie gebruiken

1. Ga naar het overzicht van API-referentie voor de Admin SDK.
  2. Klik links op Directory API en ga naar REST-resources om de gewenste REST-resource op te vragen.
  3. Klik rechts op de methode die u wilt proberen en klik op Proberen.

Als u Proberen niet vindt op de pagina API-referentie, ga je naar Optie 2: De OAuth 2.0 Playground gebruiken.

4. Voer de beheerdersinloggegevens in die u heeft gebruikt om GCDS te autoriseren.

Ga naar De instellingen van uw Google-domein opgeven voor meer informatie.

5. Controleer de informatie om na te gaan of de API heeft gereageerd zoals verwacht.

Optie 2: De OAuth 2.0 Playground gebruiken

1. Open de OAuth 2.0 Playground.
  2. Kies een optie:
    • Selecteer een bereik in de lijst.
    • Kopieer een bereik uit de lijst Autorisatiebereiken op de pagina API-referentie. Plak daarna het bereik in het veld Uw eigen bereiken invoeren.
  3. Klik op API's machtigen.
  4. Voer de beheerdersinloggegevens in die u heeft gebruikt om GCDS te autoriseren.

Ga naar De instellingen van uw Google-domein opgeven voor meer informatie.

5. Klik op Autorisatiecode vervangen door tokens.

Als het proces is afgerond, wordt u omgeleid naar Stap 3: Verzoek naar API instellen.

6. Vul de gevraagde informatie in.

Tip: U vindt de meeste informatie op de webpagina met referenties voor de API-methode.

7. Klik op Verzoek sturen.
  8. Controleer de informatie om na te gaan of de API heeft gereageerd zoals verwacht.

Fouten

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Waardoor worden EntitydoesNotExist/EntityExisten-fouten of -conflicten veroorzaakt?

Stel in uw XML-configuratiebestand de optie useDynamicMaxCacheLifetime in. Deze optie configureert GCDS om gegevens maximaal 8 dagen op te slaan in het cachegeheugen en het cachegeheugen vaker te legen in kleine of middelgrote gegevensreeksen. Dit verkleint de kans dat gegevens in het cachegeheugen verouderen of conflicteren met nieuwe gegevens. De optie useDynamicMaxCacheLifetime wordt automatisch gebruikt in configuraties die zijn gemaakt met GCDS 3.2.1 en hoger.

Opmerking: Deze fouten komen meestal voor als wijzigingen rechtstreeks in uw Google-domein worden gemaakt. Als u GCDS gebruikt om te synchroniseren, kunt u beter geen rechtstreekse wijzigingen aanbrengen in uw Google-domein. Breng in plaats daarvan wijzigingen aan in gebruikers, groepen en andere eenheden in uw LDAP-directory. Gebruik vervolgens GCDS om deze wijzigingen te synchroniseren met uw Google-domein.

Hoe kan ik geheugengerelateerde fouten oplossen?

Als u geheugengerelateerde fouten ziet, moet u de heap size voor Java Virtual Machine vergroten. Vergroot de heap-grootte door de bestanden sync-cmd.vmoptions en config-manager.vmoptions te bewerken in de installatiedirectory van GCDS. De relevante items zien er ongeveer zo uit:

• -Xmx1000m (de maximumhoeveelheid geheugen voor de heap size)
  • -Xms64m (de minimumhoeveelheid geheugen voor de heap size)

Bewerk de bestanden sync-cmd.vmoptions en config-manager.vmoptions zodanig dat de wijziging van toepassing is op zowel sync-cmd- als configuratiebeheerder-versies.

Bewerk het -Xmx-getal om de hoeveelheid geheugen te vergroten. De 'm' na het getal geeft aan dat het geheugen wordt gemeten in megabytes (MB). De juiste hoeveelheid geheugen is afhankelijk van hoeveel de GCDS-server heeft en hoeveel deze nodig heeft voor een synchronisatie. U moet het getal mogelijk verschillende keren aanpassen voordat u de juiste hoeveelheid vindt. Ga naar Systeemvereisten voor GCDS voor meer informatie over de hoeveelheid vrije RAM die nodig is om GCDS uit te voeren.

Waarom krijg ik steeds een foutmelding in GCDS als het cachegeheugen is uitgezet?

Dit probleem kan worden veroorzaakt door een configuratieprobleem, zoals een uitsluitingsregel die verkeerd is geconfigureerd. Dit soort configuratieproblemen kunnen worden verborgen als het cachegeheugen voor GCDS is ingeschakeld.

GCDS slaat de gegevens van uw Google-service (zoals Google Workspace of Cloud Identity) maximaal 8 dagen in het cachegeheugen op. Het cachegeheugen wordt mogelijk vaker door GCDS geleegd, afhankelijk van de omvang van de cachegegevens. Als het cachegeheugen echter niet wordt geleegd, kan het 8 dagen duren voordat de updates worden doorgevoerd.

Een voorbeeld: U synchroniseert uw LDAP-gegevens en maakt een nieuwe groep voor uw Google-service (zoals Google Workspace of Cloud Identity). Vervolgens maakt u een uitsluitingsregel waarmee die groep wordt uitgesloten van toekomstige synchronisaties. De uitsluitingsregel is niet goed geconfigureerd en werkt dus niet. De volgende synchronisatie roept echter gegevens op uit het cachegeheugen en de groep blijft in de Google-service staan. Als u het cachegeheugen leegmaakt en opnieuw synchroniseert, zorgt de verkeerde configuratie van de uitsluitingsregel dat de groep wordt verwijderd uit uw Google-service.

Ga als volgt te werk om het cachegeheugen handmatig te legen:

• Voer een synchronisatie uit in Configuratiebeheer en selecteer de optie om het cachegeheugen te legen tijdens de synchronisatie.
  • Voer een synchronisatie uit via de opdrachtregel en gebruik het argument -f om af te dwingen dat het cachegeheugen wordt geleegd.
  • Pas het XML-configuratiebestand aan en stel de waarde maxCacheLifetime in op 0.

Belangrijk: Als u afdwingt dat het cachegeheugen wordt geleegd, kan hierdoor de synchronisatietijd sterk worden verlengd.

Gebruikers en groepen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Waarom probeert GCDS Google-gebruikers te maken die al bestaan?

Als u de foutmelding 409: Entiteit bestaat al krijgt, probeert GCDS Google-gebruikers te maken die al bestaan. Als u de fout niet krijgt in toekomstige synchronisaties, was het cachegeheugen van GCDS waarschijnlijk verouderd en kunt u de fout negeren.

Als het probleem elke synchronisatie of om de paar dagen optreedt, heeft dat waarschijnlijk een van de volgende redenen:

• Een uitsluitingsregel voor Google-gebruikers is te breed: de regel komt overeen met een aantal Google-gebruikers dat ook in de LDAP-directory staat.
  • De zoekopdracht is te beperkt: de zoekopdracht komt niet overeen met een deel van de Google-gebruikers dat ook in de LDAP-directory staat.

In beide gevallen kan GCDS bestaande Google-gebruikers negeren. Als deze gebruikers al aanwezig zijn in de resultaten van de LDAP-zoekregel voor gebruikers, probeert GCDS ze te maken in uw Google-account.

Los het probleem op door de uitsluitingsregel of zoekopdracht aan te passen. Als u wilt dat GCDS de gebruikers in uw LDAP-directory volledig negeert, past u de LDAP-zoekregel voor gebruikers aan of maakt u een uitsluitingsregel voor LDAP-gebruikers. Check Gegevens negeren met uitsluitingsregels en query's voor meer informatie.

Waarom worden sommige gebruikers niet gesynchroniseerd als groepsleden?

GCDS zet standaard de optie INDEPENDENT_GROUP_SYNC aan om groepsleden afzonderlijk van de resultaten van gebruikerszoekregels te synchroniseren. Als u lidmaatschapsreferentiekenmerken gebruikt voor groepssynchronisaties, probeert GCDS de e-mailadressen op te lossen van iedere gebruiker uit de LDAP-directory, ongeacht of er gebruikerszoekregels zijn.

Als u groepsleden wilt synchroniseren op basis van alleen de resultaten van zoekregels voor gebruikers, verwijdert u INDEPENDENT_GROUP_SYNC uit uw XML-configuratiebestand. GCDS doet het volgende:

• Het gebruikt de resultaten van de zoekregels voor gebruikers om het groepslidmaatschap op te lossen.
  • Alleen de gebruikers die zijn toegevoegd aan de gebruikerssynchronisatie worden gesynchroniseerd als groepsleden.
  • Het voert zoekregels voor gebruikers uit, zelfs als u de synchronisatie van gebruikersaccounts uitzet in Algemene instellingen.

(De resultaten worden echter niet gesynchroniseerd met Google als gebruikers, maar als groepsleden, als de betreffende gebruikers ook in aanmerking komen als groepsleden.)

Dit is meestal niet de manier waarop een synchronisatie moet worden uitgevoerd, vooral als u gedeelde contacten synchroniseert en er groepsleden tussen die contacten staan. De contacten worden dan namelijk niet gesynchroniseerd als groepslid.

Waarom worden sommige gebruikers of groepen bij elke synchronisatie opnieuw gemaakt?

Dit probleem treedt op als het LDAP-kenmerk dat is geconfigureerd als het groepsnaamkenmerk, geen volledig e-mailadres bevat. Controleer uw zoekregels voor groepen en zorg dat GCDS een volledig e-mailadres gebruikt voor de groepsnamen. Gebruik een van de volgende methoden:

• Stel het groepsnaamkenmerk in op een ander LDAP-kenmerk waarmee voor elke groep een volledig e-mailadres wordt opgegeven, zoals 'mail'.
  • Schakel in de Google-domeininstellingen Vervang domeinnamen in LDAP-e-mailadressen in, zodat het groepsnaamkenmerk overeenkomt met de groepsnamen aan de Google-kant.
  • Voeg de domeinnaam toe aan de groepsnaam, door in uw zoekregels voor groepen een groepsnaamsuffix op te geven.
Groepen met meer dan 1500 leden in Active Directory worden niet correct gesynchroniseerd

Controleer of u MS Active Directory heeft geselecteerd in het servertypeveld van het gedeelte LDAP-configuratie.

Hoe gebruik ik 'Vervang domeinnamen in LDAP-e-mailadressen'?

Deze optie (weergegeven in het XML-bestand als SUPPRESS_DOMAIN) wordt gebruikt als de e-mailadressen in de LDAP-directory zich in een ander domein bevinden dan uw Google-domein. Als u deze optie aanzet, haalt GCDS het domeingedeelte af van alle e-mailadressen die worden gelezen.

Verwerken wordt gedaan zonder de domeinnaam. Als u uitsluitingsregels gebruikt die gebaseerd zijn op e-mailadressen, moet u alleen kijken naar het lokale gedeelte van het e-mailadres voor de uitsluitingsregel.

Als u bijvoorbeeld Vervang domeinnamen in LDAP-e-mailadressen heeft uitgezet en u maakt een uitsluitingsregel van het type exacte overeenkomst, geeft u luka@example.com op als het overeenkomende e-mailadres van de gebruiker. Als u Vervang domeinnamen in LDAP-e-mailadressen heeft aangezet, gebruikt u luka. Overeenkomsten met luka@example.com worden niet gevonden, omdat @example.com voorafgaand aan de vergelijking wordt verwijderd.

Kan ik statische en dynamische groepen nesten?

Als u groepen registreert met GCDS kunt u dynamische groepen niet onder statische groepen nesten (en statische groepen niet onder dynamische). GCDS vereist dat statische groepen apart van dynamische groepen worden doorzocht. Alle geneste groepen moeten echter deel uitmaken van dezelfde zoekopdracht.

Zoek een manier om dynamische groepen te implementeren als statische groepen, bijvoorbeeld door automatisch een taak uit te laten voeren waarmee elke dynamische groep regelmatig wordt doorzocht om die gegevens in te vullen in statische groepen in de directory. GCDS kan de statische groepen (die zijn gemaakt met de gegevens uit de dynamische groepen) dan gebruiken voor de registratie. De dynamische groepen hoeven dan niet te worden geregistreerd.

Waarom heb ik onverwachte resultaten gekregen van mijn LDAP-query?

De resultaten van LDAP-query's zijn afhankelijk van de instellingen van Configuratiebeheer en de LDAP-server. Gebruik deze tips voor probleemoplossing als uw LDAP-zoekregel een onverwacht resultaat retourneert. Zorg voor het volgende:

• De LDAP-query is correct ingesteld in Configuratiebeheer: als u een zoekregel instelt, klikt u op LDAP-query testen om te verifiëren. Zie LDAP-zoekregels gebruiken om gegevens te synchroniseren voor meer informatie.
  • Meerdere query's conflicteren niet: controleer of u geen zoek- of uitsluitingsregel heeft ingesteld die het resultaat van een query wijzigt.
  • De geautoriseerde gebruiker voor de LDAP-server heeft voldoende rechten: zorg dat de beheerder die wordt gebruikt om de LDAP-server te verifiëren de opdrachtregel kan gebruiken op dezelfde server. Probeer de query uit op de LDAP-server en controleer de resultaten.
Foutmelding dat groep niet kan worden gemaakt

U kunt de foutmelding Groep ... kan niet worden gemaakt krijgen. Bericht: 'Not Authorized to access this resource/api' in de GCDS-logboeken.

Controleer in dit geval of het Active Directory-kenmerk (AD) met het domein voor e-mailadressen van gebruikers en groepen overeenkomt met het domein dat uw hoofdbeheerdersaccount gebruikt.

Contacten en agenda's

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Waarom zie ik dubbele contacten in mijn domeindirectory na de synchronisatie met GCDS?

Dit probleem treedt meestal op als u gedeelde contactpersonen synchroniseert en de zoekregels onjuist zijn opgebouwd.

Er zijn 2 soorten relevante objecten die u kunt synchroniseren met GCDS:

• Gebruikersprofielen: Gebruikers in uw Google-domein met extra gegevens, zoals een telefoonnummer of een adres. U kunt een profiel alleen synchroniseren van gebruikers die zich in uw domein bevinden.
  • Gedeelde contactpersonen: Contactpersonen van externe partijen waarmee de gebruikers in uw domein contact moeten kunnen opnemen.

Pas uw zoekregels voor gedeelde contacten aan zodat gebruikers in uw domein worden uitgesloten. Bij de volgende synchronisatie zal GCDS proberen de dubbele contacten te verwijderen. U moet misschien de verwijderingslimiet voor gedeelde contactpersonen aanpassen voorafgaand aan die eerste synchronisatie.

Waarom zien sommige gebruikers hun belangrijkste werklocatie niet in Google Agenda?

In sommige gevallen zien gebruikers hun hoofdwerklocatie niet in Google Agenda bij het plannen of afspreken van vergaderingen.

Als dit probleem optreedt, controleert u of de kenmerken 'Locatietype' en 'Regio' zijn ingesteld op 'Bureau'.

Regels

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Waarom vindt een zoekregel niets?

Als u problemen ondervindt met zoekresultaten, checkt u het volgende:

• Het bereik van de regel. U moet het bereik mogelijk instellen op Substructuur.
  • De zoekregel die u gebruikt, is correct.
  • De gebruikte kenmerken bestaan en zijn zichtbaar.

De LDAP-query. Controleer of voor de query op uw LDAP-server dezelfde beheerdersgebruikersnaam is ingesteld als in GCDS.

Zie LDAP-zoekregels gebruiken om gegevens te synchroniseren voor meer informatie.

Waarom zie ik de knop OK niet als ik een uitzonderingsregel maak?

U gebruikt wellicht een lettertype dat te groot is voor het scherm. Het dialoogvenster werkt niet met grote of extra grote lettertypes. Wijzig de lettertypegrootte of pas rechtstreeks uw XML-bestand aan.

Gerelateerd onderwerp

Bekende problemen met Google Workspace

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.