Hantera betalningsplaner och förnyelser

Gäller för Google Workspaceoch Cloud Identity Premium.

Om du köpte din tjänst från en återförsäljare går du hit istället  |  Har jag en återförsäljare?

Hur du byter betalningsplan beror på om du har flexibel avgift eller årsavgift/fast längd.

Innan du börjar

När du granskar alternativen för att byta prenumeration ska du tänka på att priset varierar beroende på prenumeration. Mer information finns i Jämföra betalningsplaner med flexibel avgift och årsavgift/fast längd.

Byta från flexibel avgift till årsavgift/fast längd

Du kan byta från flexibel avgift till årsavgift/fast längd i Googles administratörskonsol. När du byter måste du göra en förskottsbetalning per år.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. För Betalningsplan klickar du på Ändra betalningsplan.
  5. Klicka på Granska prisinformation.
  6. Granska villkoren och det årliga priset för prenumeration med årsavgift/fast längd.
  7. (Valfritt) Om du vill ändra antalet registrerade användare anger du det nya antalet användare för Totalt antal användare.
    Du kan lägga till användare under din årsprenumeration, men du kan bara minska antalet användare i slutet av perioden.
  8. Klicka på Kassa.

Byta från årsavgift/fast längd till flexibel avgift

Du kan byta från prenumeration med årsavgift/fast längd till flexibel avgift i administratörskonsolen.

Byta under den kostnadsfria provperioden

Om den kostnadsfria provperioden fortfarande pågår kan du byta från årsavgift/fast längd till flexibel avgift innan betaltjänsten startar.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. För Betalningsplan klickar du på Ändra betalningsplan.
  5. Läs villkoren och kontrollera månadspriset för flexibel avgift.

Från och med den 11 april 2023 höjs priset för den flexibla prenumerationen.

6. Klicka på Kassa.

Byt när den kostnadsfria provperioden är slut

När den kostnadsfria provperioden har löpt ut kan du byta till flexibel avgift före förnyelsedatumet. Övergången till flexibel avgift träder dock i kraft på förnyelsedatumet. Du debiteras det återstående saldot för årsprenumerationen.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avPrenumerationer.
  3. Klicka på din prenumeration.
  4. Öppna Prenumerationsförnyelse och hitta datumet då avtalet förnyas.
    Bytet till flexibel avgift träder i kraft detta datum.
  5. Klicka på Ändra förnyelseinställningar.
  6. Välj Byt till flexibel betalningsplan.

Från och med den 11 april 2023 höjs priset för flexibel avgift.

7. Klicka på Spara.