De leden van een groep bekijken

Deze pagina is voor beheerders. Als u groepen voor uw eigen account wilt beheren, gaat u naar het Helpcentrum van Google Groepen.

Als Groepen-beheerder kunt u altijd de leden van alle groepen in uw organisatie bekijken. De toegangs- en zichtbaarheidsinstellingen die u instelt voor de groepen van uw organisatie en de instellingen van individuele groepen bepalen wie nog meer de leden van een groep kan zien.

Waar kan ik dit doen? U kunt groepsleden bekijken via de Beheerdersconsole of Google Groepen. U kunt gebruikers die zijn uitgesloten van een groep bekijken in Google Groepen.

De directe leden van een groep bekijken

Als beheerder kunt u makkelijk zien welke leden van een groep directe leden zijn.

De Beheerdersconsole gebruiken

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep and thenLeden.

Google Groepen gebruiken

Hiervoor moet u Google Groepen voor bedrijven aanzetten.

1. Log in bij Google Groepen.
  2. Klik op de naam van een groep.
  3. Klik links op Leden.
  4. Als u mensen wilt bekijken die zijn uitgesloten van de groep, klikt u links op Uitgesloten gebruikers.

Alle groepsleden bekijken

Deze functie is beschikbaar voor Cloud Identity Premium. Versies vergelijken

In de Google Beheerdersconsole kunt u alle (directe en indirecte) leden van een groep in één lijst bekijken. Als groepen lid zijn van de bovenliggende groep, worden ze in de lijst weergegeven als leden. Leden van groepen die zijn genest in andere groepen, worden weergegeven als indirecte leden van de bovenliggende groep. Leden die bij zowel de bovenliggende groep als een geneste groep binnen de groep horen, zijn directe en indirecte leden.

Gebruik de ledenlijst om alle leden van een groep te checken, inclusief uitgesloten leden. Als u echter wilt weten of een lid is uitgesloten of de rol (eigenaar, beheerder of lid) van een lid wilt achterhalen, gaat u naar de groep in Google Groepen.

Zo checkt u alle leden van een groep:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Directoryand thenGroepen.
  3. Klik op de naam van een groep.
  4. Klik op Leden.
  5. Klik op Directe en indirecte leden.

Andere manieren om groepsleden te bekijken

U kunt ook groepsleden bekijken in Gmail en agenda-uitnodigingen.

U vindt meer informatie in het informatiecentrum: De leden van een groep bekijken of exporteren