Konfigurera användaradministration i Canva

Du kan konfigurera automatisk användaradministration (automatisk administration) så att alla ändringar som du gör av användarkonton i Google Workspace automatiskt synkroniseras med denna app från tredje part.

Automatisk användaradministration fungerar enbart för aktiva, avstängda eller borttagna användare. Här ingår inte arkiverade användare.

Innan du börjar

Innan du kan konfigurera automatisk användaradministration måste du konfigurera SSO för Canva. Anvisningar finns i Cloud-appen Canva.

Konfigurera automatisk användaradministration

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Hämta åtkomsttoken för app
  1. Öppna inloggningssidan för Canva och logga in med ditt administratörskonto för Canva.
  2. Klicka på Inställningar högst upp.
  3. För Googles SSO-verifiering klickar du på SSO och administration.
  4. Bläddra till Aktivera extern användaradministration (valfritt) och slå på Aktivera SCIM-användaradministration.
  5. Kopiera och spara åtkomsttoken.
Konfigurera automatisk administration för app

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. För Automatisk administration klickar du på Konfigurera automatisk administration.
  5. För Åtkomsttoken klistrar du in den åtkomsttoken som du kopierade från Canva.
  6. Klicka på Fortsätt.
  7. För appattribut kontrollerar du att alla obligatoriska attribut – de som är markerade med en asterisk (*) – har mappats till Google-katalogattribut. Om så inte är fallet klickar du på nedåtpilen och mappar dem till rätt attribut.

Google-kategoriattribut Appattribut
    E-post > Värde emails.value*
    Grundläggande information > Användarnamn userName*
  8. Klicka på Fortsätt.
  9. (Valfritt) Så här begränsar du automatisk administration till specifika användargrupper:
    1. För Sök grupper anger du en eller flera bokstäver i gruppnamnet, väljer gruppnamnet och väljer en omfattning.
    2. Lägg till ytterligare grupper.
    3. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .

Om en grupp har användare från en sekundär domän eller utanför organisationen administreras inte dessa användare.

10. Klicka på Fortsätt.
  11. Bestäm hur länge användarna har åtkomst till appen efter att appen har stängts av för dem eller deras Google Workspace-konto har stängts av eller raderats. Du kan stänga av kontot i Canva. Du kan ställa in tidsramen individuellt för varje alternativ och välja inom 24 timmar eller efter en, sju eller 21 dagar.
    Välj alternativ för var och en av dessa inställningar efter behov:
    • När en app inaktiveras för en användare
    • När en användare stängs av från Google
    • När en användare raderas från Google
  12. Klicka på Slutför
  13. Aktivera Automatisk administration.
  14. Bekräfta genom att klicka på Aktivera.

Redigera administrationsinformation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Redigera användargrupper som omfattas av automatisk administration

Om du har aktiverat appen för vissa organisationsenheter omfattas enbart användare i de tillagda grupperna som också är medlemmar i dessa organisationsenheter av automatisk administration.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Administrationsomfattning klickar du på Redigera.
  6. För Sök grupper anger du en eller flera bokstäver i gruppnamnet, väljer gruppnamnet och väljer en omfattning.

7. Lägg till ytterligare grupper.
  8. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .

Om en grupp har användare från en sekundär domän eller utanför organisationen administreras inte dessa användare.

9. Klicka på Uppdatera.
Redigera tidsramar för att avbryta administration

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Avregistrering klickar du på Redigera.
  6. Bestäm hur länge användarna har åtkomst till appen efter att appen har stängts av för dem eller deras Google Workspace-konto har stängts av eller raderats. Du kan stänga av kontot i Canva. Du kan ställa in tidsramen individuellt för varje alternativ och välja inom 24 timmar eller efter en, sju eller 21 dagar.
    Välj alternativ för var och en av dessa inställningar efter behov:
    • När en app inaktiveras för en användare
    • När en användare stängs av från Google
    • När en användare raderas från Google
  7. Klicka på Uppdatera.

Inaktivera automatisk administration och radera konfigurationsinformation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Du kan stänga av automatisk administration för appen utan att förlora konfigurationsinformation. Du kan även inaktivera automatisk administration och ta bort all konfigurationsinformation.

Inaktivera automatisk administration

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Så här inaktiverar du automatisk administration för appen och behåller konfigurationsinformationen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. Välj ett alternativ:
    • Stäng av Automatisk administration.
    •  Klicka på Automatisk administrationföljt avStatusföljt avInaktivera.
  5. Klicka på Inaktivera för att bekräfta.
Inaktivera automatisk administration och radera konfigurationsinformation

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Radera konfiguration klickar du på Radera.
  6. Klicka på Radera om du vill stänga av automatisk administration och ta bort all konfigurationsinformation.
    Befintliga användare tas inte bort från Canva och kan fortfarande använda appen.

Granska användningsinformation

• När du har aktiverat automatisk administration kan du granska användningsinformationen. Mer information finns i Övervaka automatisk användaradministration.
  • Du kan se följande användningsinformation för de senaste 30 dagarna:
Administratörslogghändelse Beskrivning
Skapa användare med automatisk administration Användare som har skapats via automatisk administration
Uppdatera användare med automatisk administration Användare har uppdaterats genom automatisk administration
Stäng av användare med automatisk administration Användare som har stängts av genom automatisk administration
Ta bort avstängning av användare med automatisk administration Användare återaktiverade genom automatisk administration
Fel Felaktiga begäranden

Om automatisk administration slutar fungera ...

Ibland händer det att automatisk administration slutar fungera på grund av inaktivitet för kontot eller om administratörslösenordet för Canva ändras. Om du vill fortsätta synkronisera användarkonton i Google Workspace med appen måste du auktorisera om automatisk administration.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på Canva.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Appauktorisering klickar du på Auktorisera om.
  6. För Åtkomsttoken anger du Åtkomsttoken från Canva.

Om du behöver skapa en annan token följer du stegen i Hämta åtkomsttoken för app (tidigare på den här sidan).

7. Klicka på Auktorisera om.
Kontakta Canvas support om den automatiska administrationen fortfarande inte fungerar.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.