Canva-gebruikersregistratie configureren

U kunt automatische gebruikersregistratie (automatische registratie) instellen, zodat wijzigingen die u aanbrengt in gebruikersaccounts in Google Workspace automatisch worden gesynchroniseerd met deze app van derden.

Automatische gebruikersregistratie werkt alleen voor actieve, opgeschorte of verwijderde gebruikers. Gearchiveerde gebruikers worden niet meegenomen.

Voordat u begint

Voordat u automatische gebruikersregistratie kunt instellen, moet u SSO instellen voor Canva. Ga naar Canva-cloud-app voor de stappen.

Automatische gebruikersregistratie instellen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen

Toegangstoken voor app ophalen
  1. Ga naar de inlogpagina van Canva en log in met uw Canva-beheerdersaccount.
  2. Klik bovenaan op Instellingen .
  3. Klik bij Google SSO-verificatie op SSO en registratie.
  4. Scroll naar Externe gebruikersregistratie aanzetten (optioneel) en zet IdP-gebruikersregistratie aanzetten aan.
  5. Kopieer de toegangstoken en sla deze op.
Automatische registratie instellen voor de app

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Klik bij Automatische registratie op Automatische registratie instellen.
  5. Plak bij Toegangstoken de toegangstoken die u heeft gekopieerd in Canva.
  6. Klik op Doorgaan.
  7. Controleer bij App attributes (App-kenmerken) of alle verplichte kenmerken (de kenmerken met een sterretje (*)) zijn toegewezen aan kenmerken in de Google-directory. Klik anders op de pijl-omlaag  en wijs ze aan het juiste kenmerk toe.

Google-directorykenmerken App-kenmerken
    E-mail > Waarde e-mails.value*
    Algemene informatie > Gebruikersnaam userName*
  8. Klik op Doorgaan.
  9. (Optioneel) Zo beperkt u automatische registratie tot specifieke gebruikersgroepen:
    1. Typ bij Search groups (Groepen zoeken) een of meer letters van de groepsnaam, selecteer de groepsnaam en kies een bereik.
    2. Voeg eventuele extra groepen toe.
    3. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen .

Als een groep gebruikers uit een secundair domein of van buiten uw organisatie bevat, worden deze gebruikers niet geregistreerd.

10. Klik op Doorgaan.
  11. Bepaal hoelang gebruikers toegang hebben tot de app nadat de app voor ze is uitgezet of nadat hun Google Workspace-account is opgeschort of verwijderd. U kunt hun account opschorten in Canva. U kunt voor elke optie afzonderlijk de periode instellen: binnen 24 uur of na 1, 7 of 21 dagen.
    Kies de gewenste opties voor elk van deze instellingen:
    • Als een app wordt uitgezet voor een gebruiker
    • Als een gebruiker wordt opgeschort in Google
    • Als een gebruiker wordt verwijderd uit Google
  12. Klik op Finish (Afronden).
  13. Zet Autoprovisioning (Automatische registratie) aan.
  14. Klik op Turn on (Aanzetten) om te bevestigen.

Registratiegegevens bewerken

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

Gebruikersgroepen bewerken waarop automatische registratie van toepassing is

Als u de Canva-app heeft aangezet voor bepaalde organisatie-eenheden, worden alleen gebruikers in de toegevoegde groepen die ook lid zijn van die organisatie-eenheden, automatisch geregistreerd.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Klik op Automatische registratie.
  5. Klik bij Registratiebereik op Bewerken.
  6. Typ bij Groepen zoeken een of meer letters van de groepsnaam, selecteer de groepsnaam en kies een bereik.

7. Voeg eventuele extra groepen toe.
  8. (Optioneel) Als u een groep wilt verwijderen, klikt u op Verwijderen .

Als een groep gebruikers uit een secundair domein of van buiten uw organisatie bevat, worden deze gebruikers niet geregistreerd.

9. Klik op Updaten.
Uitschrijfperioden bewerken

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Klik op Automatische registratie.
  5. Klik bij Uitschrijven op Bewerken.
  6. Bepaal hoelang gebruikers toegang hebben tot de app nadat de app voor ze is uitgezet of nadat hun Google Workspace-account is opgeschort of verwijderd. U kunt hun account opschorten in Canva. U kunt voor elke optie afzonderlijk de periode instellen: binnen 24 uur of na 1, 7 of 21 dagen.
    Kies de gewenste opties voor elk van deze instellingen:
    • Als een app wordt uitgezet voor een gebruiker
    • Als een gebruiker wordt opgeschort in Google
    • Als een gebruiker wordt verwijderd uit Google
  7. Klik op Updaten.

Automatische registratie uitzetten en configuratiegegevens verwijderen

Gedeelte openen  |  Alles samenvouwen en naar bovenkant gaan

U kunt automatische registratie uitzetten voor de Canva-app zonder dat de configuratiegegevens verloren gaan. U kunt ook automatische registratie uitzetten en alle configuratiegegevens verwijderen.

Automatische registratie uitzetten

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

Zo zet u automatische registratie uit voor de app met behoud van de configuratiegegevens:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Kies een optie:
    • Zet Automatische registratie uit.
    •  Klik op Automatische registratieand thenStatusand thenUitzetten.
  5. Klik op Uitzetten om te bevestigen.
Automatische registratie uitzetten en configuratiegegevens verwijderen

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Klik op Automatische registratie.
  5. Klik bij Delete configuration (Configuratie verwijderen) op Delete (Verwijderen).
  6. Klik op Verwijderen om automatische registratie uit te zetten en alle configuratiegegevens te verwijderen.
    Bestaande gebruikers worden niet verwijderd uit Canva en kunnen de app nog steeds gebruiken.

Gebruiksinformatie controleren

• Nadat u automatische registratie heeft aangezet, kunt u de gebruiksgegevens beoordelen. Ga naar Automatische gebruikersregistratie controleren voor meer informatie.
  • U kunt de volgende gebruiksgegevens van de afgelopen 30 dagen controleren:
Gebeurtenis in het beheerderslogboek Beschrijving
Gebruiker gemaakt via automatische registratie Via automatische registratie gemaakte gebruikers
Automatisch geregistreerde gebruiker geüpdatet Via automatische registratie geüpdatete gebruikers
Automatisch geregistreerde gebruiker opgeschort Via automatische registratie opgeschorte gebruikers
Opschorting automatisch geregistreerde gebruiker opgeheven Via automatische registratie opnieuw geactiveerde gebruikers
Failures (Mislukt) Mislukte verzoeken

Doe het volgende als automatische registratie niet meer werkt:

Soms werkt automatische registratie niet meer vanwege inactiviteit van het account of als het beheerderswachtwoord voor Canva is gewijzigd. Als u gebruikersaccounts in Google Workspace wilt blijven synchroniseren met de app, moet u de automatische registratie opnieuw autoriseren.

U moet zijn ingelogd als hoofdbeheerder om deze taak te kunnen uitvoeren.

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met een account met hoofdbeheerdersrechten (eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Appsand thenWeb- en mobiele apps.
  3. Klik op Canva.
  4. Klik op Automatische registratie.
  5. Klik bij App-autorisatie op Opnieuw autoriseren.
  6. Voer bij Toegangstoken de Toegangstoken van Canva in.

Als u nog een token wilt maken, volgt u de stappen in Toegangstoken ophalen voor app (eerder op deze pagina).

7. Klik op Opnieuw autoriseren.
Als de automatische registratie nog steeds niet werkt, neemt u contact op met Canva-support.

Google, Google Workspace en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.