Konfigurera användaradministration i HubSpot

Du kan konfigurera automatisk användaradministration (automatisk administration) så att alla ändringar som du gör av användarkonton i Google Workspace automatiskt synkroniseras med denna app från tredje part.

Automatisk användaradministration fungerar enbart för aktiva, avstängda eller borttagna användare. Här ingår inte arkiverade användare.

Innan du börjar

Innan du kan konfigurera automatisk användaradministration måste du konfigurera SSO för HubSpot. Anvisningar finns i Cloud-appen HubSpot.

Konfigurera automatisk användaradministration

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla

Konfigurera automatisk administration för app

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. För Automatisk administration klickar du på Konfigurera automatisk administration.
  5. Klicka på Authorize (Auktorisera).
  6. Logga in på ditt HubSpot-administratörskonto om du uppmanas att göra det.
  7. För appattribut kontrollerar du att alla obligatoriska attribut – de som är markerade med en asterisk (*) – mappas till Google-katalogattribut. Om så inte är fallet klickar du på nedåtpilen och mappar dem till relevant attribut.
  8. (Valfritt) Om du vill mappa attributet roller till ett anpassat attribut måste du slutföra följande steg:
    1. Skapa behörighetsuppsättningar i HubSpot. Anvisningar finns i Skapa och redigera behörighetsuppsättningar.
    2. Tilldela en användare behörigheter i HubSpot om användarens roll i Google matchar namnet på HubSpot-behörighetsuppsättningen:
      1. Gå till ditt HubSpot-konto.
      2. Klicka på Inställningarföljt avIntegrationerföljt avAnslutna appar.
      3. Klicka på Google SCIM.
      4. För behörighetshantering aktiverar du Ge Google åtkomst att tilldela behörighetsuppsättningar till användare.
  9. Klicka på Fortsätt.
  10. (Valfritt) Så här begränsar du automatisk administration till specifika användargrupper:
    1. För Sökgrupper anger du en eller flera bokstäver i gruppnamnet, väljer gruppnamnet och väljer en omfattning.
    2. Lägg till ytterligare grupper.
    3. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .
  11. Klicka på Fortsätt.
  12. Bestäm hur länge användarna har åtkomst till appen efter att appen har stängts av för dem eller deras Google Workspace-konto har stängts av eller raderats. Du kan stänga av deras konto i HubSpot. Du kan ange tidsperioden individuellt för varje alternativ och välja inom 24 timmar eller efter en, sju eller 21 dagar.
    1. Välj alternativ för var och en av dessa inställningar efter behov:
      • När en app inaktiveras för en användare
      • När en användare stängs av från Google
      • När en användare raderas från Google
    2. Klicka på Slutför.
  13. Uppdatera DNS-posterna för att verifiera domänen i HubSpot:
    1. I HubSpot-kontot klickar du på Inställningarföljt av Integrationerföljt av Anslutna appar längst upp till vänster.
    2. Klicka på Google SCIM.
    3. För Domän anger du användarnas e-postdomän.
    4. Klicka på Spara.
    5. Klicka på Verifiera nuföljt avNästa.
    6. Kopiera och spara värdet i kolumnen Värde. Du behöver det här värdet när du skapar en ny TXT-post hos DNS-leverantören.
    7. Logga in på kontot för DNS-leverantören och skapa en ny TXT-post för domänen du verifierar.
    8. Klistra in värdet som kopierades från HubSpot i fältet Värde/poäng Till/mål.
    9. När du har skapat TXT-posten går du tillbaka till HubSpot och klickar på Nästa.

När DNS-ändringarna har spridits verifieras domänen.

14. Aktivera Automatisk administration.
  15. Bekräfta genom att klicka på Aktivera.

Redigera administrationsinformation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Redigera användargrupper som omfattas av automatisk administration

Om du har aktiverat HubSpot-appen för vissa organisationsenheter omfattas enbart användare i de tillagda grupperna som också är medlemmar i dessa organisationsenheter av automatisk administration.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Sökgrupper anger du en eller flera bokstäver i gruppnamnet, väljer gruppnamnet och väljer en omfattning.
  6. Lägg till ytterligare grupper.
  7. (Valfritt) Om du vill ta bort en grupp klickar du på Ta bort grupp .

Om en grupp har användare från en sekundär domän eller utanför organisationen administreras inte dessa användare.

8. Klicka på Uppdatera.
Redigera tidsramar för att avbryta administration

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Avregistrering klickar du på Redigera.
  6. Bestäm hur länge användarna har åtkomst till appen efter att appen har stängts av för dem eller deras Google Workspace-konto har stängts av eller raderats. Du kan stänga av deras konto i HubSpot. Du kan ange tidsperioden individuellt för varje alternativ och välja inom 24 timmar eller efter en, sju eller 21 dagar.
    1. Välj alternativ för var och en av dessa inställningar efter behov:
      • När en app inaktiveras för en användare
      • När en användare stängs av från Google
      • När en användare raderas från Google
  7. Klicka på Uppdatera.

Inaktivera automatisk administration och radera konfigurationsinformation

Öppna avsnitt  |  Komprimera alla och gå högst upp

Du kan inaktivera automatisk administration för HubSpot-appen utan att förlora konfigurationsinformationen. Du kan även stänga av automatisk administration och ta bort all konfigurationsinformation.

Inaktivera automatisk administration

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

Så här stänger du av automatisk administration för appen och behåller konfigurationsinformationen:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. Välj ett alternativ:
    • Stäng av Automatisk administration.
    • Klicka på Automatisk administrationföljt avStatusföljt avInaktivera
  5. Klicka på Inaktivera för att bekräfta.
Inaktivera automatisk administration och radera konfigurationsinformation

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. Klicka på Radera för Radera konfiguration.
  6. Klicka på Radera för att stänga av automatisk administration och ta bort all konfigurationsinformation.
    Befintliga användare tas inte bort från HubSpot och kan fortfarande använda appen.

Granska användningsinformation

• När du har aktiverat automatisk administration kan du granska användningsinformationen. Mer information finns i Övervaka automatisk användaradministration.
  • Du kan se följande användningsinformation för de senaste 30 dagarna:
Administratörslogghändelser Beskrivning
Skapa användare med automatisk administration Användare som har skapats genom automatisk administration
Uppdatera användare med automatisk administration Användarna har uppdaterats genom automatisk administration
Stäng av användare med automatisk administration Användare som har stängts av på grund av automatisk administration
Ta bort avstängning av användare med automatisk administration Användare som återaktiverats genom automatisk provision
Radera användare med automatisk administration permanent Användare som har tagits bort via automatisk administration
Fel Felaktiga begäranden

Om automatisk administration slutar fungera ...

Ibland kan det hända att den automatiska administrationen upphör att fungera på grund av inaktivitet på kontot eller om administratörslösenordet för HubSpot ändras. Om du vill fortsätta synkronisera användarkonton i Google Workspace med appen måste du auktorisera om automatisk administration.

Du måste vara inloggad som avancerad administratör för den här uppgiften.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ett konto som har behörighet som avancerad administratör (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Apparföljt avWebb- och mobilappar.
  3. Klicka på HubSpot.
  4. Klicka på Automatisk administration.
  5. För Appauktorisering klickar du på Auktorisera om.
  6. Klicka på Auktorisera om.

Mer information om andra skäl till att automatisk administration kan sluta fungera finns i appens dokumentation.

Google, Google Workspace och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.