Konfigurera automatisk zero touch-registrering för Android

Den här funktionen är tillgänglig i Cloud Identity-premiumversionen. Jämför utgåvor

Som administratör kan du konfigurera Android-enheter med organisationens policyer som redan har konfigurerats. När en användare slår på enheten görs en kontroll av om en zero touch-konfiguration har tilldelats enheten. Om en konfiguration har tilldelats laddar enheten ned appen Android Device Policy och slutför installationen av enheten.

Om du vill skapa anpassade zero touch-konfigurationer och tillämpa dem på enheter använder du portalen för zero touch-registrering. Mer information finns i Skapa anpassade zero touch-konfigurationer för Android-enheter

Innan du börjar

• Vi rekommenderar inte att du använder zero touch-registrering för enheter med grundläggande hantering eller för ohanterade enheter. För dessa enheter tillämpar appen Android Device Policy inte policyer och användarna kan inte avinstallera appen. Om du byter Google Workspace-utgåva och inte längre har avancerad hantering tar du bort länken till ditt zero touch-konto.
  • (Google Workspace for Education-utgåvor) För organisationsenheten eller åtkomstgruppen med zero touch-registrering väljer du åldersgruppen Alla användare är minst 18 år. Mer information finns i Styra åtkomsten till Googles tjänster efter ålder.

Steg 1: Köp zero touch-enheter

Du köper zero touch-enheter från en godkänd zero touch-återförsäljare. Återförsäljaren ställer in ditt konto för zero touch-registrering. Du måste ge återförsäljaren ett Google Workspace-konto (som är kopplat till företagets e-postadress). Du hittar en återförsäljare på Zero touch-återförsäljare.

Enheterna måste ha stöd för en jobbprofil och antingen ha Android 9.0 Pie eller senare eller Android 7.0 Nougat eller senare för Pixel-enheter. En lista med kompatibla enheter finns i Android Enterprise-enheter.

Steg 2: Konfigurera Googles ändpunktshantering

1. Konfigurera avancerad mobilhantering för Android-enheter
  2. Tillämpa inställningar på mobila Android-enheter
  3. (Valfritt, rekommenderas för fler hanteringsfunktioner) Om din utgåva har stöd för det lägger du till enheter i registret över företagsägda enheter.Om du inte lägger till enheter i registret över företagsägda enheter klassificerar Googles slutpunktshantering och kontextkänslig åtkomst dem som användarägda.

Steg 3: Skapa en enhetskonfiguration

Använd Googles administratörskonsol för att tillämpa en standardkonfiguration för alla zero touch-enheter på ett ställe. Konfigurationen innehåller en registreringstoken som aktiverar hanteringsbehörigheter för enhetsägare och grundläggande information, inklusive:

• Den Device Policy Controller (DPC) som ska installeras
  • Registreringsalternativ som ska tillämpas
  • Supportinformation som hjälper användarna under konfigureringen

Innan du börjar: Om det är första gången du använder zero touch-registrering öppnar du zero touch-portalen och godkänner användarvillkoren.

Så här gör du en standardkonfiguration:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och slutpunkterföljt avRegistreringföljt avAndroid zero touch.
  3. Klicka på Hantera zero touch-enheter.
  4. Logga in med det Google-konto du angav hos återförsäljaren.
  5. Välj de zero touch-konton du vill länka till Google Workspace-kontot och klicka på Länka.
  6. (Valfritt) Klicka på Konfigurationsinformation om du vill granska standardkonfigurationsdetaljer som gäller för dina zero touch-enheter. Läs mer om konfigurationsuppgifter.
  7. Klicka på Nästa.
  8. Ange supportinformation som är tillgänglig för enhetsanvändare under konfigurationen:
    • Företagsnamn – Detta är organisationens namn.
    • E-postadress för support – en e-postadress som användarna kan kontakta för att få hjälp, till exempel din interna e-postadress för support. Användarna kan inte klicka på e-postadressen för att skicka meddelanden. Välj därför en kort e-postadress som de enkelt kan ange på en annan enhet.
    • Telefonnummer för support – ett telefonnummer som användarna kan ringa från en annan enhet för att få hjälp, till exempel telefonnumret till IT-supportteamet. Använd plustecken, bindestreck och parenteser för att formatera telefonnumret till ett mönster som användarna känner igen.
    • Anpassat meddelande – En till två meningar som hjälper användarna att kontakta support eller ger dem mer information om vad som händer med enheten. Det här meddelandet visas innan enheten har konfigurerats.
  9. Klicka på Spara.

Standardkonfigurationen tillämpas på zero touch-enheter vid första start eller nästa fabriksåterställning. Om en enhet redan används när du tillämpar en zero touch-konfiguration på den återställs enheten till standardinställningarna. Användaren får en varning på enheten en timme före återställning. Mer information finns i Zero touch-registrering för IT-administratörer.

Enhetsadministration

Granska zero touch-enheter

Du hittar en lista över zero touch-enheter i portalen för zero touch:

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och slutpunkterföljt avRegistreringföljt avAndroid zero touch.
  3. Klicka på Hantera zero touch-enheter.
  4. Klicka på Visa enheter på zero touch-portalen.
Ändra supportinformation för zero touch
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och slutpunkterföljt avRegistreringföljt avAndroid zero touch.
  3. Klicka på Hantera zero touch-enheter.
  4. Ange den nya supportinformationen för konfigurationen.
  5. Klicka på Spara.
Ta bort länken till ditt zero touch-konto
  1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen öppnar du Meny följt av Enheterföljt avMobil och slutpunkterföljt avRegistreringföljt avAndroid zero touch.
  3. Klicka på Hantera zero touch-enheter.
  4. Klicka på Ta bort länk bredvid de zero touch-konton som du vill ta bort länken för från ditt Google Workspace-konto.

Relaterade ämnen