Autobetala med ett bankkonto (direktdebitering)

Gäller Cloud Identity Premium och andra betalprenumerationer på Googles administratörskonsol.

På vissa platser kan du betala för prenumerationen på Google-tjänster genom att Google automatiskt drar betalningar från ditt bankkonto (kallas direktdebitering). Lägg bara till bankkontot i ditt Google-faktureringskonto och gör det till din primära betalningsmetod. Därefter debiterar vi detta konto för dina automatiska betalningar. Observera att bankkonton som endast har stöd för utbetalningar inte godkänns för betalning.

Du kan betala via bankkonto i USA, Storbritannien och vissa andra europeiska länder. Mer information finns i Betalningsalternativ i mitt land.

Automatisk betalning med ett bankkonto (direktdebitering) är inte tillgängligt för konton med momsstatus som privatperson. Mer information finns i Momsöversikt.

Vill du lägga till ett bankkonto för att ta bort en faktureringsavstängning? Följ i stället dessa steg.

Lägg till ett bankkonto

För Voice-prenumerationer är betalning via bankkonto endast tillgänglig i USA

Jag är i USA eller Europa (inte Storbritannien)

När du lägger till ett bankkonto kan det dröja flera dagar innan vi kan debitera betalningar från kontot. Om din månadsbetalning förfaller under tiden fortsätter vi att debitera din nuvarande primära betalningsmetod.

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Välj Lägg till ett bankkonto. Ange sedan dina bankkontouppgifter och spara ändringarna.
  6. Verifiera ditt bankkonto så här:

Inom de närmaste tre dagarna kommer en liten testöverföring från Google synas i ditt bankkonto. Ange det exakta beloppet för denna insättning på sidan med betalningsmetoder. Se Verifiera bankkonto med testinsättning.

7. (Rekommenderas) Om din nuvarande primära betalningsmetod inte kan debiteras, lägg till ett kreditkort som en tillfällig betalningsmetod tills ditt nya bankkonto blir verifierat (vilket kan ta flera dagar). På så sätt riskerar du inte avstängning om vi måste debitera ditt konto under tiden. Mer information finns i Lägga till ett kreditkort som primär betalningsmetod.
  8. (Viktigt) När ditt konto har verifierats: Klicka på Ingen nere till vänster i bankkontoposten på skärmen Betalningsmetoder och välj Primär.

Jag är i Storbritannien

1. Logga inGoogles administratörskonsol.

Logga in med ditt administratörskonto (slutar inte på @gmail.com).

2. På administratörskonsolen går du till menyn följt av Faktureringföljt avBetalningskonton.
  3. Klicka på Visa betalningsmetoder bredvid prenumerationen.
  4. Klicka på Lägg till betalningsmetod.
  5. Välj Lägg till ett bankkonto. Ange sedan dina bankkontouppgifter och spara ändringarna.
  6. På skärmen som visas klickar du på Fortsätt.

Det tar cirka två dagar att verifiera kontot. Under den här perioden visas varningen Väntar på tillstånd under bankkontot på sidan Betalningsmetoder. Du behöver inte göra något om du ser den här varningen. Om verifieringen misslyckas ändras varningen till Tillstånd avvisat. Kontakta banken om du vill ha mer information eller lägg till ett kreditkort som primär betalningsmetod i stället. Mer information finns i Autobetala med ett kreditkort.

7. (Viktigt) När ditt konto har verifierats: Klicka på Ingen nere till vänster i bankkontoposten på skärmen Betalningsmetoder och välj Primär.

Alternativ för företag

Om du har ett faktureringskonto kan du betala via banköverföring. Mer information finns i Om faktureringskonton.

Frågor?

Vad händer om mitt land inte finns med när jag försöker lägga till min faktureringsadress?

I vissa länder måste faktureringsadressen du anger för en betalningsmetod vara i samma land som det faktureringsland du angav när du konfigurerade faktureringskontot för Google. Om det här gäller din plats kan du inte skriva in något annat land i en faktureringsadress. Du kan inte heller ändra det faktureringsland som är kopplat till kontot.

Om faktureringsadressen inte finns i det land du har valt i faktureringskontot kan du göra något av följande:

• Lägg till en ny betalningsmetod med en faktureringsadress i samma land som landet som har angetts i faktureringskontot.
  • Överför kontot till en av våra Google-partner som kanske kan ändra landet i faktureringskontot åt dig. Hitta en Google-partner.
Hur lång tid tar det innan mitt bankkonto kan debiteras?

Innan vi kan debitera ditt nya bankkonto måste vi verifiera att det är ditt. Hur lång tid detta tar beror på var du befinner dig. Om du är i

• Storbritannien tar det ungefär två dagar för oss att verifiera ditt konto. Du behöver inte göra något.
  • USA och Europa, utanför Storbritannien – du måste verifiera kontot innan vi kan börja betala. Du kan göra detta med en provöverföring. Den här processen kan ta upp till 10 dagar (men det sker ofta mycket tidigare). Se Verifiera bankkonto med testinsättning.
Du vet att Google fortfarande verifierar ditt bankkonto om du ser meddelandet Verifiering pågår eller Fullmakt väntar på sidan Betalningar. Om du ställer in fakturering för första gången kommer din betaltjänst inte påbörjas förrän kontot är verifierat.
När görs automatiska betalningar?
  • Google Workspace, Essentials och Cloud Identity-premiumversion – när den kostnadsfria provperioden är över inleds en avgiftsbelagd prenumeration. Vi debiterar din betalningsmetod i början av följande månad. Exempel: Om betaltjänsten påbörjas i maj debiterar vi dig i början av juni. Efter det debiteras du automatiskt i början av varje månad.
  • Domänregistrering: Vi debiterar din betalningsmetod vid köpet. Om domänen är inställd på att förnyas automatiskt förnyar vi domänen sju dagar innan det årliga förnyelsedatumet och debiterar betalningsmetoden i början av påföljande månad.

Ta reda på mer om hur du tolkar dina månadskostnader.

Hur uppdaterar jag mina bankkontouppgifter?

Vilka bankkontouppgifter du kan redigera varierar mellan länder. Om du inte kan redigera de uppgifter du vill måste du istället lägga till bankkontot som ett nytt konto enligt beskrivningen ovan. Ta sedan bort det gamla bankkontot från faktureringskontot. Läs Ta bort en betalningsmetod.

Relaterade ämnen