Vergaderingen beëindigen via de onderzoekstool

Tool voor beveiligingsonderzoek

Deze functie wordt ondersteund in de volgende versies: Enterprise Plus, Education Standard, Education Plus

Als Google Workspace-beheerder kunt u de actie Vergadering beëindigen voor iedereen gebruiken in de tool voor beveiligingsonderzoek om alle gebruikers te verwijderen uit geselecteerde vergaderingen in uw organisatie. Zo kunt u bijvoorbeeld voorkomen dat gebruikers deelnemen aan vergaderingen zonder toezicht als de host van de vergadering niet aanwezig is of nadat een evenement voorbij is.

De actie Vergadering beëindigen voor iedereen heeft deze gevolgen:

• Gebruikers kunnen niet meer deelnemen aan alle toekomstige instanties van die vergadering als de host niet aanwezig is.
  • Gebruikers moeten vragen om toegang als ze niet in de Agenda-uitnodiging staan.

Het effect van deze actie is vergelijkbaar met de functie Vergadering beëindigen voor iedereen in Meet. Deze optie is beschikbaar voor organisatoren en moderators van vergaderingen. Als beheerder kunt u in de onderzoekstool meerdere vergaderingen in uw organisatie beëindigen, oude vergaderingen die niet op de juiste manier worden gebruikt zoeken en beëindigen, of een regel instellen om te vereisen dat hosts van vergaderingen aanwezig zijn en gebruikers om toegang vragen als ze dat niet op de Agenda-uitnodiging staan.

Zie het gedeelte Wat er gebeurt als u een vergadering beëindigt voor alle gebruikers voor meer informatie over de effecten van deze actie in de onderzoekstool.

Uw toegang tot de tool voor beveiligingsonderzoek

• Voor de tool voor beveiligingsonderzoek is een premium Google Workspace-versie (Enterprise Standard, Enterprise Plus of Education Plus) vereist.
  • U kunt via de Chrome-browser toegang krijgen tot logboeken van de Google-apps die u heeft geïnstalleerd. Bijvoorbeeld Gmail.
  • Of u een zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool, hangt af van uw Google-versie, uw beheerdersrechten en de gegevensbron. Als u geen zoekopdracht kunt uitvoeren in de onderzoekstool voor een specifieke gegevensbron, kunt u wel de controle- en onderzoekspagina gebruiken.
  • U kunt in de onderzoekstool een zoekopdracht uitvoeren voor alle gebruikers, ongeacht de Google-versie die ze gebruiken.
Opmerking: Als u de onderzoekstool wilt gebruiken om vergaderingen voor gebruikers te beëindigen, moet u het volgende recht hebben: Onderzoekstool > Meet > Updaten of verwijderen. Zie Beheerdersrechten voor de onderzoekstool voor meer informatie en instructies.

Een vergadering beëindigen voor alle gebruikers

Zo verwijdert u alle gebruikers uit de geselecteerde vergaderingen in de onderzoekstool:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Kies de gegevensbron Gebeurtenissen in het logboek Meet voor de zoekopdracht.
  4. (Optioneel) Klik op Voorwaarde toevoegen om een voorwaarde voor de zoekopdracht toe te voegen.
  5. Klik op Zoeken.
    In de zoekresultaten ziet u een lijst met Meet-logboekgebeurtenissen.
  6. Vink de vakjes aan voor de vergaderingen die u wilt beëindigen voor alle gebruikers.
  7. Klik op Acties.
  8. Klik op Vergadering beëindigen voor iedereen.
  9. Klik onderaan de pagina op Bekijken om de voortgang van de actie te bekijken.

Opmerking: U kunt de actie Vergadering beëindigen voor iedereen ook uitvoeren door in de zoekresultaten op het menu te klikken naast elke conferentie-ID.

Over Meet-logboekgebeurtenissen

In de zoekresultaten naar Gebeurtenissen in het logboek Meet staat een lijst met afspraken met meer informatie over elke afspraak, bijvoorbeeld:

• Datum van de vergadering
  • Vergaderings-ID: Hieraan herkent u een mogelijk terugkerend Google Meet-videogesprek. Dit is een code van 10 cijfers die overeenkomt met dezelfde 10-cijferige code in de adresbalk van een gebruiker tijdens de live vergadering.
  • Conferentie-ID: Hieraan herkent u 1 sessie van een vergadering die overeenkomt met een vergaderings-ID. Elke instantie van een vergadering kan een aparte conferentie-ID hebben. Een vergadering kan altijd slechts één actieve conferentie bevatten.
  • Gebeurtenis: De reden waarom een vergadering is weergegeven in de zoekresultaten, bijvoorbeeld als een misbruikmelding is ingediend door een gebruiker tijdens de vergadering of als een gebruiker de vergadering heeft verlaten.
  • Handelende gebruiker: De gebruiker die de gebeurtenis heeft uitgevoerd die wordt beschreven in het controlelogboek.

Wat er gebeurt als u een vergadering beëindigt voor alle gebruikers

Als u de tool voor beveiligingsonderzoek gebruikt om een vergadering te beëindigen voor iedereen zoals hierboven beschreven, wordt de vergadering beëindigd voor alle gebruikers die momenteel deelnemen aan de vergadering, inclusief voor gebruikers in breakoutruimtes die zijn gekoppeld aan de vergadering. Ook kunnen anderen niet meer deelnemen aan toekomstige instanties van die vergadering zonder dat de host aanwezig is. Daarnaast moeten alle gebruikers om toegang vragen tot de vergadering, behalve gebruikers in de Agenda-uitnodiging en gebruikers die zijn uitgenodigd in de vergadering door de host.

Als u een vergadering beëindigt voor iedereen, beëindigt u de specifieke conferentie. Dit is een specifieke instantie van een vergadering (misschien een oude conferentie) die herkenbaar is aan de conferentie-ID.Als u de vergadering beëindigt voor iedereen, kunnen gebruikers ook niet deelnemen aan toekomstige instanties van die vergadering als de host niet aanwezig is. Gebruikers moeten om toegang vragen als ze niet in de Agenda-uitnodiging staan.

Zie De toegang tot een videovergadering beheren voor meer informatie over snelle toegang.

Een activiteitsregel maken om geselecteerde vergaderingen automatisch te beëindigen

Als u een activiteitsregel maakt, kunt u de actie Vergadering beëindigen voor iedereen automatiseren.

Zo maakt u een activiteitsregel om geselecteerde vergaderingen automatisch te beëindigen:

1. Log in bij de Google Beheerdersconsole.

Log in met uw beheerdersaccount (dit eindigt niet op @gmail.com).

2. Ga in de Beheerdersconsole naar Menu and then Beveiligingand thenBeveiligingscentrumand thenOnderzoekstool.
  3. Kies de gegevensbron Gebeurtenissen in het logboek Meet voor de zoekopdracht.
  4. (Optioneel) Klik op Voorwaarde toevoegen om een voorwaarde voor de zoekopdracht toe te voegen.
  5. Klik rechtsboven op het menu  en selecteer Activiteitsregel maken.
  6. Typ een naam voor de regel, bijvoorbeeld Vergadering beëindigen voor iedereen, en een beschrijving.
  7. Selecteer onder Actie de optie Conferentie-ID > Vergadering beëindigen voor iedereen.
  8. Klik op Regel maken.

Zie Activiteitsregels maken met de onderzoekstool voor meer informatie over activiteitsregels en instructies om ze te maken.