1. Installera appen Klocka
  2. Ställa in, ta bort eller snooza alarm
  3. Ställa in ett schema för läggdags
  4. Ändra utseende på klockan
  5. Ange tid, datum och tidszon
  6. Visa klockan på startskärmen
  1. Installera appen Klocka

Appen Klocka kan användas på Android-enheter med Android 4.4 och senare.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Ladda ned Klocka från Google Play

1. Öppna sidan för appen Klocka Klocka i Google Play Butik.
    2. Tryck på Installera.

Dölja en förinstallerad klockapp

Du kanske vill dölja en förinstallerad klockapp på enheten.

1. Öppna appen Inställningar Appen Inställningar på enheten.
    2. Tryck på Appar och aviseringar följt av Appinformation.
    3. Tryck på den klockapp som du vill dölja.
    4. Tryck på Avinstallera eller Inaktivera.

På vissa enheter går det inte att dölja förinstallerade klockappar.

2. Ställa in, ta bort eller snooza alarm

Du kan skapa och ändra alarm i appen Klocka.

Ställa in ett alarm

Ställa in vilken tid alarmet ska ringa
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Alarm.
    3. Välj ett alarm.
      • Tryck på Lägg till Lägg till om du vill lägga till ett alarm.
      • Du kan redigera en befintlig alarmtid genom att trycka på den aktuella tiden.
    4. Ställ in vilken tid alarmet ska ringa.
      1. På den analoga klockan drar du visaren till den timme du vill ange. Dra sedan visaren till den minut du vill ange.
      2. På den digitala klockan anger du timme och minut.
      3. Om du använder 12-timmarsformatet trycker du på fm eller em.
    5. Tryck på OK.
    Stänga av eller sätta på ett alarm
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Alarm.
    3. Tryck på reglaget På/Av för det alarm du vill ändra.

Tips! Om du har angett att alarmet ska återupprepas aktiveras eller inaktiveras alla upprepningar.

Ändra ett alarm på telefonen

Avbryta eller ta bort ett alarm
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Alarm.
    3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
      • Avbryt: Slå på eller av reglaget.
      • Radera: Tryck på Radera om du vill radera alarmet permanent.
    Ändra ljud eller låt för ett alarm

Använda ett ljud

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Alarm.
    3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
    4. Tryck på namnet på det ljud som används just nu.
    5. Välj ett ljud:
      • Välja ett ljud i listan: Tryck på det.
      • Använda en egen ljudfil: Om du har laddat ned en ljudfil på enheten trycker du på Lägg till ny följt av din ljudfil. Läs mer om var filerna finns.

Använda en låt från YouTube Music, Pandora eller Spotify

1. Ladda ned appen YouTube Music, Pandora eller Spotify om du inte redan har gjort det. Läs mer om hur du laddar ned appar.
    2. Öppna appen och logga in på ditt konto. Läs mer om hur du öppnar appar.
    3. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    4. Tryck på Alarm.
    5. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
    6. Tryck på namnet på det ljud som används just nu.
    7. Tryck på YouTube Music, Pandora eller Spotify bredvid Ljud.
    8. Leta reda på låten du vill använda och tryck på den.
      • YouTube: Du kan bara välja en låt eller ett album om du har ett premiumkonto. Det går inte att använda kostnadsfria konton med appen Klocka.
      • Pandora (endast USA): Du kan bara välja en låt om du har ett premiumkonto. Med ett pluskonto eller kostnadsfritt konto kan du välja radiokanal. Med ett kostnadsfritt konto kan reklam spelas upp.
      • Spotify: Du kan bara välja en låt om du har ett premiumkonto. Med ett kostnadsfritt konto kan du välja spellista och reklam kan spelas upp.
    Ändra alarmnamn, upprepningar och vibration
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Alarm.
    3. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
      • Namn: Tryck på Lägg till etikett om du vill ge alarmet ett namn.
      • Upprepning: Tryck på de veckodagar då alarmet ska upprepas.
    Välja vad Google Assistent gör när du stoppar ett alarm
    1. Kontrollera att du har:
    2. Öppna appen Klocka på telefonen Klocka.
    3. Tryck på Alarm längst ned.
    4. Tryck på nedåtpilen Nedåtpil för alarmet du vill ändra.
    5. Tryck på Lägg till Lägg till vid Google Assistent-rutin.
    6. Välj vad assistenten ska göra.
      • Ändra: Tryck på Rutin för Google Assistent.

Inaktivera en assistentrutin: Tryck på Ta bort Ta bort vid Rutin för Google Assistent.

Snooza eller stoppa ett alarm

• Snooza: Tryck på Snooza om du vill skjuta upp ett alarm i tio minuter.
    • Stoppa: Tryck på Stoppa om du vill stoppa ett alarm.

Tips! Du kan ändra hur länge ett alarm ska snooza och ställa in att enhetens volymknappar antingen ska snooza eller stänga av alarm. Läs mer om hur du ändrar inställningarna för appen Klocka.

Synkronisera ett alarm mellan telefonen och klockan

Du kan ställa in att alarmet ska ringa på Pixel-telefonen och klockan samtidigt.

Synkronisera under konfigureringen

1. Konfigurera klockan. Läs mer om hur du konfigurerar Google Pixel Watch.
    2. När konfigureringen är klar visas ett meddelande om att synkronisera alarm på telefonen och klockan.
    3. Tryck på Synkronisera alarm nere till höger.

Synkronisera i inställningarna

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Inställningar följt av Alarm.
    3. Aktivera Synkronisera alarm.
      • Meddelandet Vill du synkronisera alarm? visas, och namn på tillgängliga klockor visas undertill.
    4. Välj klockan som du vill parkoppla med enheten.

Ställa in ringalternativ

Du kan ställa in alarm på två sätt. De kan ringa på både telefonen och klockan, eller så kan du välja Anpassad alarmsignal. Med Anpassad alarmsignal ringer dina alarm först på enheten du använder aktivt. Exempel:

• När du har på dig klockan och använder telefonen aktivt ringer alarmet på telefonen. Du kan välja att stänga av eller snooza alarmet på båda enheterna.
    • När du har på dig klockan men inte använder telefonen aktivt ringer alarmet på klockan. Om alarmet inte stängs av ringer alarmet på både telefonen och klockan.
    • När du inte har klockan på dig ringer alarmet på telefonen.
    • Om enheterna inte är anslutna ringer alarmet på både telefonen och klockan.
    1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Inställningarföljt av Alarmsignal på följt av Anpassad alarmsignal eller Klocka och telefon.

Visa väderuppdateringar i appen Klocka

Ge platsbehörigheter
    Om du vill visa väderförhållanden i staden där du befinner dig behöver enheten åtkomst till din plats.

Första gången du öppnar appen Klocka:

1. Tryck på Klocka.
    2. En uppmaning om att lägga till lokalt väder visas.
    3. Tryck på Lägg till lokalt väder följt av Fortsätt.
    4. Tryck på Tillåt alltid under frågan om du vill tillåta att väder får åtkomst till enhetens ungefärliga plats.

När som helst i inställningarna:

1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar följt av Lokalt väder på klockan följt av Tillåt att vädret alltid visas under klockan.
    Lägga till lokal väderprognos i ett alarm
    Väderinformation kan visas när alarmet ringer.
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Lägg till plus längst ned för att lägga till ett alarm.
    3. Välj Väderprognos.
      • När du stoppar alarmet visas en väderprognos.

Tips! Kontrollera att appen Klocka har åtkomst till din plats.

Relaterade resurser

3. Ställa in ett schema för läggdags

Du kan använda appen Klocka till att hantera ett regelbundet sömnschema och förbereda inför sänggåendet.

Ställa in en läggdagstid och väckningstid

Om du ställer in en läggdagstid och väckningstid kan du se hur mycket sömn du får. Alarmet som ställts in på fliken Läggdags visas också på fliken Alarm.

1. Öppna appen Klocka Klocka
    2. Tryck på Läggdags.
    3. Tryck på tiden under Läggdags på kortet Schema.
    4. Ställ in en tid för läggdags och vilka dagar du ska använda rutinen.
    5. Välj något av följande alternativ:
    6. Tryck på tiden under Väckning.
    7. Ange en väckningstid och vilka dagar du vill använda väckningsalarm.
    8. Välj något av följande alternativ:
      • Gryningsalarm: Öka skärmens ljusstyrka långsamt 15 minuter innan alarmet startar.
      • Ljud: Välj alarmljud.
      • Vibration: Aktivera vibration för alarmet.
      • Rutin för Google Assistent: Välj vad du vill att assistenten ska göra när du vaknar. Läs mer om rutiner.
    Lyssna på lugna ljud
    Du kan spela lugnande musik från olika medieappar så att det blir lättare att somna. Sövande ljud spelas bara upp när du aktiverar dem.
    1. Öppna appen Klocka Klocka
    2. Tryck på Läggdags.
    3. Tryck på det aktuella ljudet eller Välj ett annat ljud under Sövande ljud.
    4. Välj vilken app du vill använda och vilket ljud du vill ha. Du kan även använda ljud på enheten. Läs mer om hur du använder media från andra appar.
    Kolla den senaste aktiviteten i läggdagsläget

Viktigt! Du måste använda appen Digitalt välmående för att få tillgång till den här funktionen.

Du kan se vilka appar du använder under den schemalagda läggdagstiden och en uppskattning av hur länge du är i sängen. Tiden du tillbringar i sängen baseras på hur länge telefonen är stilla i ett mörkt rum. För bästa resultat bör enheten vara påslagen och i sovrummet under din schemalagda läggdagstid.

• Så här visas aktiviteten: Apparna Klocka och Digitalt välmående får åtkomst till din dagliga appanvändning samt rörelse- och ljusdetektering under den schemalagda läggdagstiden och din tidszonshistorik.
    • Om du vill se mer information om en viss dag: Tryck på tidsintervallet ovanför diagrammet, till exempel 18 minuter. Det finns även appikoner bredvid den tillbringade tiden. Om du inte använde enheten under den schemalagda läggdagstiden står det Använde inte telefonen.
    • Ingen data i diagrammet: Kontrollera att du har aktiverat Använd schema för läggdags och att du har gett appen Klocka behörighet att använda din data. Om du vill hantera behörigheter trycker du på menyn Mer följt av Hantera data på kortet Senaste aktiviteten i läggdagsläget.

Kontrollera data för hostningar och snarkningar på Pixel-telefoner

Obs! Appen Digitalt välmående är inte avsedd för medicinska ändamål. Den är avsedd att ge information som kan hjälpa dig att hitta den rätta balansen med teknik för dig. Om du undrar över något angående din hälsa ska du prata med en vårdgivare. Google garanterar inte att denna funktion kan användas för att uppnå särskilda resultat.

Kontrollera data från klockan

1. Öppna klockan på telefonen.
    2. Tryck på Läggdags .

Tips! Om det här är första gången du använder Läggdagsläget trycker du på Fortsätt under Visa hostningar och snarkningar Följt av Tillåt.

Tips! När du trycker på Läggdags kan du byta mellan Aktivitet vid läggdags och Hostningar och snarkningar.

Kontrollera data från Digitalt välmående

1. Tryck på appen Inställningar på telefonen.
    2. Tryck på Digitalt välmående och föräldrakontroller.
    3. Tryck på Fortsätt under Visa hostningar och snarkningar.

Tips! Nästa gång du öppnar appen Digitalt välmående visas din data för hostningar och snarkningar under Läggdagsläget.

Söka efter din data

1. Tryck på Sök på telefonens startskärm.
    2. Skriv ”hostningar”.
    3. Tryck på Hostningar och snarkningar för att öppna appen Digitalt välmående.

Rensa din data

Viktigt! Du måste använda appen Digitalt välmående för att få tillgång till den här funktionen.

Om du vill rensa enhetens data om användning, sensordata för läggdagsläget och tidszonshistorik tar du bort behörigheten till uppgifterna:

1. Öppna appen Klocka Klocka
    2. Tryck på Läggdags.
    3. Tryck på Mer Mer bredvid Senaste aktiviteten i läggdagsläget.
    4. Tryck på Hantera data
    5. Välj vilken data du vill rensa genom att trycka på något av följande:
      • Data om enhetsanvändning per dag.
      • Sensordata från läggdags.
      • Historik om tidszon.
      • Klocka: Du kan behålla behörigheten i appen Digitalt välmående när du tar bort data från appen Klocka.
    Kolla dina kommande händelser för morgondagen

Viktigt! Den här funktionen är inte tillgänglig för kalendrar med jobb- eller skolkonton.

Använd kalendern längst ned på fliken Läggdags om du vill ställa in alarmet före händelser nästa dag. Du kan ansluta kortet för kommande evenemang till Google Kalender genom att ge åtkomst till din kalender när du använder Läggdagsläget. Alla kalendrar som du visar i Google Kalender visas också på fliken Läggdags.

Låta skärmen vara mörk vid läggdags
    Du kan förhindra att skärmen alltid är på i läggdagsläget.
    1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
    2. Tap Digitalt välmående och föräldrakontroller följt av Läggdagsläge följt av Anpassa.
    3. Inaktivera Låt skärmen vara mörk.
    Lägga till lokal väderprognos i ett alarm
    Väderinformation kan visas när alarmet ringer.
    1. Öppna appen Klocka Klocka på enheten.
    2. Tryck på Lägg till plus längst ned för att lägga till ett alarm.
    3. Välj Väderprognos.
      • När du stoppar alarmet visas en väderprognos.

Tips! Kontrollera att appen Klocka har åtkomst till din plats.

Relaterade artiklar

4. Ändra utseende på klockan

Du kan ändra utseendet för appen Klocka och välja hur tiden visas.

Byta mellan analog och digital klocka

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar följt av Format.
    3. Välj Analog eller Digital.

Visa eller dölja sekunder

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
    3. Tryck på Visa tid med sekunder.

Aktivera 24-timmarsformat

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar följt av Ändra datum och tid.
    3. Tryck på Använd 24-timmarsformat.

Ändra hur klockan visas i skärmsläckaren

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar
    3. Under Skärmsläckare kan du göra följande:
      1. Byta till analog eller digital urtavla: Tryck på Format. Välj Analog eller Digital
      2. Minska ljusstyrkan vid svag belysning: Tryck på Nattläge.
    Ändra klockans stil med den senaste versionen av Android
    1. Tryck länge på en tom plats på telefonens startskärm.
    2. Tryck på Bakgrund och stil följt av Låsskärm.
    3. Svep åt vänster eller höger ovanför bildtexten Inställningar Klockstorlek/färg för att se stilalternativ.
    4. Tryck på Färg och välj önskad färg.
      Tips! Använd skjutreglaget för att göra färgen ljusare eller mörkare.
    5. Tryck på Storlek och välj önskad storlek.
      • Dynamisk: Klockans storlek ändras utifrån innehållet på låsskärmen
      • Liten
    6. Spara stiländringarna genom att trycka på vänsterpilen Tillbaka.

Tona ned klockan på en tom skärm

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Skärmsläckare.
    3. Väck skärmen genom att trycka på den.

Tips! Klockan kan vara nedtonad under natten.

5. Ange tid, datum och tidszon

Du kan ändra inställningar för klockan, till exempel datum, tid och tidszon. Du kan även ange hur alarm och timer ska fungera samt lägga till klockor för andra städer.

Ändra tidszon

Obs!

• Enheten kanske ställa in rätt tidszon utifrån platsen.
      • Om Använd plats är inaktiverat används inte din enhetsplats för att ställa in rätt tidszon.
      • Om Använd plats är aktiverat kan din enhetsplats användas för att identifiera rätt tidszon.
    • Vissa enheter har endast stöd för användning av plats för att ställa in tidszon, som surfplattor med endast wifi. Dessa har inte inställningen Använd plats.
    1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
      • Så här väljer du din standardtidszon: Tryck på Standardtidszon.
      • Så här uppdaterar du din tidszon automatiskt: Tryck på Ändra datum och tid följt av Ange tidszon automatiskt.
      • Så här lägger du till en klocka som visar tiden hemma när du är i en annan tidszon: Aktivera Visa tiden hemma automatiskt.
      • Så här ställer du in en tidszon manuellt: Tryck på Ändra datum och tid följt av Tidszon
        • Om det finns: Inaktivera Ställ in automatiskt.
        • Tryck på Tidszon och välj din tidszon.
      • Så här ställer du in en tidszon automatiskt: Tryck på Ändra datum och tid följt av Tidszon
        • Aktivera Ställ in automatiskt.

Tips! Endast vissa enheter låter dig ställa in tidszonen automatiskt.

Ändra alarminställningar

1. Öppna appen Klocka på telefonen Klocka.
    2. Tryck på Mer MerFöljt av Inställningar.
    3. Under Alarm kan du göra följande:
      • Välja hur länge alarmet ljuder: Tryck på Alarmet upphör efter.
      • Välja hur länge snoozefunktionen fördröjer ett alarm: Tryck på Snooze-intervall.
      • Ändra volymen: Använd reglaget för alarmvolym.
      • Ange att alarmet ska bli högre med tiden: Tryck på Höj volymen gradvis.
      • Välja vad volymknapparna gör: Tryck på Volymknappar. Du kan styra volymen, aktivera snoozefunktionen eller stänga av ett alarm med volymknapparna.
      • Ange vilken veckodag som veckan börjar med: Tryck på Börja veckan med.

Ändra timerinställningar

1. Öppna appen Klocka på telefonen Klocka.
    2. Tryck på Mer MerFöljt av Inställningar.
    3. Under Timer kan du göra följande:
      • Välja vilken ringsignal som ska höras när tiden är ute: Tryck på Ringsignal för timer.
      • Ange att timersignalen ska bli högre med tiden: Tryck på Höj volymen gradvis.
      • Ange att timern ska vibrera: Tryck på Vibration för timer.

Tips! Alla enheter har inte ett alternativ för vibration för timer.

Lägga till klockor för andra städer

1. Öppna appen Klocka Klocka på telefonen.
    2. Tryck på Klocka.
    3. Tryck på Lägg till Lägg till längst ned.
    4. Ange namnet på en stad i sökfältet och tryck sedan på staden som du vill lägga till.
      • Ändra ordningen på städerna: Tryck länge på en stad och flytta den uppåt eller nedåt i listan.
      • Ta bort en stad: Svep åt vänster eller höger på den stad som du vill ta bort.

Relaterade resurser

6. Visa klockan på startskärmen

Du kan visa tiden på startskärmarna genom att lägga till en widget från appen Klocka.

Lägga till en klocka

1. Tryck länge på en tom del av startskärmen.
    2. Tryck på Widgets längst ned på skärmen.
    3. Tryck länge på en klockwidget.
    4. Bilder av startskärmarna visas. Dra klockan till startskärmen.

Ändra storlek på en klocka

1. Tryck länge på klockan på startskärmen och lyft sedan på fingret. Vita storleksändringsverktyg visas runt klockan.
    2. Tryck på och dra i kontrollerna för att ändra klockans storlek.

Flytta eller ta bort en klocka

1. Tryck länge på klockan på startskärmen.
    2. Dra klockan till en annan del av skärmen.
      • Om du vill flytta klockan till en annan startskärm drar du den åt höger eller vänster.
      • Om du vill ta bort klockan drar du den upp till Ta bort.