Installationsguide för ChromeOS Flex

Förbereda för installation

Som administratör kan du installera ChromeOS Flex på Windows-, Mac- eller Linux-enheter så att användarna kan få många av de funktioner som finns tillgängliga på ChromeOS-enheterna.

Innan du börjar

Du behöver

• Enhet för att skapa USB-installationsprogrammet – enheten som du använder för att skapa USB-installationsprogrammet kan skilja sig från den enhet du planerar att installera ChromeOS Flex på.
    • Jag använder återställningsverktyget för Chromebook – Chrome OS-, Windows- eller Mac-enhet med den senaste versionen av webbläsaren Chrome.
    • Jag använder inte återställningsverktyget för Chromebook – ChromeOS-, Windows-, Mac- eller Linux-enhet. Webbläsaren Chrome behövs inte.
  • USB-enhet
    • 8 GB eller mer.
    • Då och då fungerar Sandisk eller andra USB-enheter inte som installationsprogram. Läs mer i Kända problem.

Allt innehåll på USB-enheten raderas.

• Windows-, Mac- eller Linux-enhet för att installera ChromeOS Flex på målenheten
    • Google garanterar endast ChromeOS Flex-funktioner på certifierade modeller.
    • Varianter av certifierade modeller kan ha oväntade problem.
    • ChromeOS Flex kan fungera på ocertifierade enheter, men prestanda, funktioner och stabilitet kan inte garanteras.
    • Minimikrav för enhet:
      • Arkitektur: Intel eller AMD x86-64-bit-kompatibel enhet
      • RAM: 4 GB
      • Internt lagringsutrymme: 16 GB
      • Startbar från USB-enhet
      • BIOS: Fullständig administratörsåtkomst. Du måste starta från ChromeOS Flex USB-installationsprogrammet och göra några justeringar i BIOS om du stöter på problem.
      • Processor och grafik: Komponenter som är tillverkade före 2010 kan ge en dålig upplevelse.
        Obs! Intel GMA 500, 600, 3600 och 3650 grafikmaskinvara uppfyller inte prestandakraven för ChromeOS Flex.

Konfigurationssteg

1. Skapa installationsprogrammet på USB-enheten med bilden på ChromeOS Flex.
  2. Starta enheten med USB-enheten.
  3. Installera ChromeOS Flex på enheten. Du kan även köra ChromeOS Flex tillfälligt via USB-installationsprogrammet.
  4. Konfigurera och registrera dina ChromeOS Flex-enheter.

Relaterade ämnen

Nästa sida

Google och relaterade märken och logotyper är varumärken som tillhör Google LLC. Alla andra företags- och produktnamn är varumärken som tillhör de företag som de är kopplade till.