Installatiehandleiding voor ChromeOS Flex

De installatie voorbereiden

Als beheerder kun je ChromeOS Flex installeren op Windows-, Mac- of Linux-apparaten, zodat je gebruikers veel van de functies kunnen gebruiken die beschikbaar zijn op ChromeOS-apparaten.

Voordat u begint

Wat je nodig hebt

• Apparaat om het USB-installatieprogramma te maken: Het apparaat waarop je het USB-installatieprogramma maakt, kan verschillen van het apparaat waarop je ChromeOS Flex wilt installeren.
    • Ik gebruik het Chromebook-herstelprogramma: ChromeOS-, Windows- of Mac-apparaat met de huidige versie van de Chrome-browser.
    • Ik gebruik het Chromebook-herstelprogramma niet: ChromeOS, Windows, Mac of Linux. Chrome-browser niet nodig.
  • USB-drive
    • 8 GB of meer.
    • Van tijd tot tijd werken Sandisk of andere USB-drives mogelijk niet als installatieprogramma. Zie Bekende problemen voor meer informatie.

Alle inhoud op de USB-drive wordt gewist.

• Een Windows-, Mac- of Linux-apparaat waarop je ChromeOS Flex wilt installeren: je doelapparaat
    • Google garandeert alleen ChromeOS Flex-functionaliteit op gecertificeerde modellen.
    • Er kunnen onverwachte problemen zijn met varianten van gecertificeerde modellen.
    • ChromeOS Flex werkt mogelijk op niet-gecertificeerde apparaten, maar de prestaties, functionaliteit en stabiliteit zijn niet gegarandeerd.
    • Minimale apparaatvereisten:
      • Architectuur: apparaat dat Intel of AMD x86-64-bit ondersteunt
      • RAM: 4 GB
      • Intern geheugen: 16 GB
      • Opstartbaar vanaf USB-drive
      • BIOS: volledige beheerderstoegang. Als je problemen ondervindt, moet je opstarten vanuit het ChromeOS Flex-USB-installatieprogramma en enkele aanpassingen doen in de BIOS.
      • Processor en graphics: Componenten die vóór 2010 zijn gemaakt, kunnen leiden tot een slechte functionaliteit.
        Opmerking: De grafische hardware van de Intel GMA 500, 600, 3600 en 3650 voldoen niet aan de prestatienormen van ChromeOS Flex.

Installatiestappen

1. Maak een USB-installatieprogramma met de ChromeOS Flex-image.
  2. Start het apparaat op met het USB-installatieprogramma.
  3. Installeer ChromeOS Flex op het apparaat. Of voer ChromeOS Flex tijdelijk uit met het USB-installatieprogramma.
  4. Stel je ChromeOS Flex-apparaten in en schrijf ze in.