Veelgestelde vragen over ChromeOS Flex

Hieronder vind je veelgestelde vragen over hoe je ChromeOS Flex installeert en uitvoert op apparaten in je organisatie.

Alles uitvouwen  |  Alles samenvouwen
Kan ik ChromeOS Flex op meerdere apparaten implementeren?

Je kunt Microsoft System Center Configuration Manager (SCCM) of Windows Deployment Services (WDS) gebruiken om ChromeOS Flex op meerdere apparaten in je organisatie te implementeren. Ga naar Massa-implementatie van ChromeOS Flex voor meer informatie.

Wat gebeurt er als ik een apparaat uitschrijf?

Als je de Google Beheerdersconsole gebruikt om apparaten uit te schrijven, worden het beleid en de functies die je hebt ingesteld in de Beheerdersconsole niet meer toegepast op die apparaten. Als je apparaten weer wilt beheren, moet je ze opnieuw inschrijven nadat je een Powerwash hebt uitgevoerd op ChromeOS Flex of ChromeOS Flex opnieuw hebt geïnstalleerd. Ga naar ChromeOS-apparaten repareren, gebruiken voor een ander doel of uitfaseren voor meer informatie over hoe je apparaten uitschrijft.

Hoeveel ruimte op de harde schijf heeft mijn ChromeOS Flex-apparaat nodig?

Als je ChromeOS Flex op een apparaat wilt installeren, moet er minstens 16 GB vrije ruimte op de harde schijf zijn.

Kan ik ChromeOS Flex installeren op een ChromeOS-apparaat dat geen automatische updates meer krijgt?

Elke Chromebook, Chromebase en Chromebox heeft een datum Automatische updates tot. Op en na deze datum krijgen apparaten geen software-updates meer van Google.

Google ondersteunt de installatie van ChromeOS Flex niet op een ChromeOS-apparaat dat geen automatische updates meer kan krijgen.

Je kunt ChromeOS Flex misschien installeren op Intel- of AMD x86-apparaten met ChromeOS, maar we ondersteunen geen apparaten die niet automatisch updates kunnen krijgen. Er kunnen problemen zijn met firmware- en hardwarecompatibiliteit, installatie en updates.

Lees het Beleid voor automatische updates.

Ondersteunt ChromeOS Flex Google Play- en Android-apps?

Google ondersteunt Android-apps op veel Chromebooks, maar niet op ChromeOS Flex-apparaten. Ga naar het Helpcentrum van Google Play voor informatie over hoe je Android-apps installeert op Chromebooks.

Lees meer over de verschillen tussen ChromeOS en ChromeOS Flex.

Kan ik een dual-boot uitvoeren met ChromeOS Flex en een ander OS?

Dual-booting wordt niet ondersteund op ChromeOS Flex-apparaten.

Als je ChromeOS Flex wilt proberen terwijl je de bestaande gegevens en het OS van je computer behoudt, kun je ChromeOS Flex uitvoeren vanaf je USB-apparaat zonder het te installeren. Ga naar ChromeOS Flex ontdekken voor instructies.

Hoe maak ik een USB-installatieprogramma voor ChromeOS Flex in Linux?

Zo maak je een USB-installatieprogramma in Linux:

1. Download de installatie-image via CrOS Updates Serving. Zoek in de kolom Codename naar reven.
  2. Pak het zipbestand uit.
  3. Plaats je USB-drive. Verwijder alle andere verwisselbare media.
  4. Open een terminal of opdrachtregel.
  5. Gebruik deze opdracht om de image naar USB te schrijven:
    sudo dd if=image_name.bin of=/dev/sdN bs=4M status=progress
    • image_name.bin: de naam van het uitgepakte installatiebestand
    • /dev/sdN: de USB-drive

Waarschuwing: Gegevens kunnen makkelijk worden overschreven, dus controleer de bestemming voordat je de opdracht uitvoert.

Kan ik ChromeOS Flex verwijderen?
Als je ChromeOS Flex installeert op je apparaat, worden alle bestaande gegevens op het apparaat gewist en zijn deze niet meer te herstellen.

Google biedt geen instructies over hoe je ChromeOS Flex verwijdert. In plaats daarvan kun je een ander OS op je apparaat installeren met de instructies van de OEM van je apparaat of een andere OS-provider. Als je een ander OS installeert, wordt ChromeOS Flex meestal van het apparaat verwijderd.

Waarom kan ik Windows niet gebruiken om mijn USB-apparaat met ChromeOS Flex te formatteren?

Als je klaar bent met de Chrome OS Flex-installatie vanaf je USB-apparaat, wil je het misschien wissen en opnieuw gebruiken voor opslag. We raden je aan het Chromebook-herstelprogramma te gebruiken om je USB-installatieapparaat te formatteren. Als je de standaard Windows-methode gebruikt, lijkt de opslagcapaciteit van het apparaat kleiner omdat Windows niet alle ChromeOS Flex-partities herkent.

Ga naar De USB-drive formatteren voor instructies over hoe je je USB-drive formatteert met het Chromebook-herstelprogramma.

Waarom is de opslagruimte beperkt als ik ChromeOS Flex live opstart?

Hoewel je ChromeOS Flex kunt opstarten via een USB-installatieapparaat, raadt Google je aan het OS volledig te installeren op apparaten. Als je ChromeOS Flex live opstart, is er beperkte opslagruimte beschikbaar vanwege de indeling van de gepartitioneerde tabel van ChromeOS Flex.

ChromeOS Flex is een relatief groot OS in vergelijking met veelgebruikte Linux-distributies. We verkleinen de installatie-image om de opslagruimte beperkt te houden. Daardoor kun je USB-drives van zo veel mogelijk fabrikanten gebruiken voor je ChromeOS Flex-installatieprogramma. Momenteel kun je deze functie niet wijzigen.

Als je geen bestanden op de beperkte USB-drive met live opstarten wilt bewaren, kun je ze op een 2e USB-drive, SD-kaart of Google Drive opslaan.

Live opstarten wordt alleen aanbevolen als je het OS tijdelijk wilt verkennen of testen. Als je het beste uit ChromeOS Flex wilt halen, raden we je sterk aan het OS volledig te installeren.

Wat gebeurt er met mijn bestaande bestanden en OS als ik ChromeOS Flex installeer?

Als je ChromeOS Flex op een apparaat installeert, worden alle gegevens volledig gewist, inclusief alle programma's, instellingen en bestanden die je eerder hebt opgeslagen. Maak een back-up van alle belangrijke bestanden voordat je ChromeOS Flex installeert. Bestanden die tijdens de installatie worden gewist, zijn niet te herstellen.

Kan ik een cd-rom, dvd-rom of floppy gebruiken voor ChromeOS Flex?

Over het algemeen werken cd-roms, dvd-roms en floppy's niet met ChromeOS Flex.

Kan ik USB wifi-dongles gebruiken met ChromeOS Flex?

ChromeOS Flex certificeert officieel alleen hele modellen, zoals ingesteld door OEM's. We ondersteunen geen randapparaten, waaronder wifi-dongles, maar ze werken vaak wel.

Waarom heb ik Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade nodig?

Voordat je ChromeOS Flex-apparaten kunt inschrijven in je organisatie, moet je een Chrome Enterprise Upgrade of Chrome Education Upgrade kopen voor elk apparaat dat je wilt beheren. Vervolgens kun je in de Google Beheerdersconsole apparaten beheren, beleidsregels toepassen en support krijgen.

Hoe vaak updaten jullie ChromeOS Flex?

ChromeOS Flex volgt dezelfde releasecyclus als ChromeOS. Ga naar Updates beheren op ChromeOS-apparaten voor meer informatie.

Google en de gerelateerde merken en logo's zijn handelsmerken van Google LLC. Alle andere bedrijfs- en productnamen zijn handelsmerken van de bedrijven waarmee ze in verband worden gebracht.