Chromecast, Google Nest og personvern

Når du bruker Google-produkter, gir du oss informasjon om deg. Google forplikter seg til å holde dataene dine private og trygge.

Googles personvernregler gjelder for alle Google-tjenester, inkludert Google Nest-, Google Home- og Chromecast-enheter samt Google Home-appen. I artikkelen om personvern i brukerstøtten for Google Nest finner du mer informasjon om hvordan smarthjemenheter og -tjenester fra Google Nest fungerer, samt hvordan vi samler inn og bruker data når du benytter deg av disse enhetene og tjenestene.

Informasjon enheten din kan sende til Google-tjenerne når du velger å dele enhetsstatistikk og programstopprapporter

Her ser du hvilken informasjon som sendes til Google-tjenerne når du velger å dele enhetsstatistikk og krasjrapporter for en bestemt Google Nest-enhet med innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din». Dette gjelder for Google Nest- og Google Home-enheter, Chromecast- og Chromecast Ultra-enheter, Chromecast Audio-enheter, enheter med Chromecast innebygd (unntatt Android TV-enheter)Google Assistent-høyttalere ogladedokken med høyttaler. Hvis du vil ha mer informasjon om hvordan enhetsstatistikken din og krasjrapportene dine kan deles med Google, kan du gå til Android-brukerstøtten for Android TV-enheter med Chromecast innebygd og Chromecast med Google TV-enheter. Du finner informasjon om statistikk og rapportering på Pixel Tablet i brukerstøtten for Pixel Tablet.

Merk: Innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din» gjelder ikke for bruk av Google Home-appen med Google-kontoen din. For å finne ut hvilke data Google Home-appen samler inn, og hvordan de brukes, kan du lese gjennom Googles personvernregler og denne artikkelen om personvern i brukerstøtten for Google Nest. Du kan administrere innstillingene for Google-kontoen din, inkludert innstillingen for nett- og appaktivitet, på account.google.com.

Informasjon om enhetens ytelse og pålitelighet

• Avspillingskvalitet. Dette gir oss informasjon om hvor mange ganger avspillingen har stoppet på grunn av bufring, og oppløsningen ved avspilling av medie- og kamerastrømmer. Dermed kan vi identifisere ytelsesproblemer i våre eller partneres tjenester.
  • Wifi-stabilitet. Dette forteller oss om stabiliteten og kvaliteten til enhetens wifi-tilkobling.
  • Kommunikasjonsfeil. Dette gir oss nyttig informasjon om hvor pålitelig enheten din kommuniserer med våre og partneres tjenester.
  • Suksessrate for oppdagelse. Dette forteller oss hvor godt Cast-kompatible apper kan oppdage Chromecast-, Google Nest- og Google Home-enheter på det lokale nettverket ditt. I tillegg får vi nyttig informasjon om eventuelle feil som skaper problemer.
  • Tidsforsinkelse. Vi måler hvor lang tid det tar å utføre visse handlinger, for eksempel å starte en medieapp eller en kamerastrøm, og hvor lang tid det tar for tjenerne våre eller maskinvaren vår å svare på forespørslene dine og utføre dem.
  • Lyd- og mikrofonstatistikk. Dette forteller oss hvor godt Smart Sound-funksjonene i Google Home fungerer. I tillegg får vi statistikk om voluminnstillinger og mikrofontilstand. Google Nest Hub sender ultralydpulser fra høyttaleren for å utføre mikrofondiagnostikk.
  • Diagnostikk for enhetens maskinvare. Dette gir oss innsikt i enhetens minne og prosessor samt hvordan de påvirker enhetsytelsen.

Bruksstatistikk og -informasjon

• Enhetsinteraksjoner. På smarthjemenhetene våre, for eksempel høyttalere og skjermer, samler vi inn enhetsinteraksjoner (trykk, knappetrykk) for å forstå hvordan enhetene våre brukes, og for å overvåke og øke ytelsen og påliteligheten. For enheter der Google-assistenten er innebygd, samler vi også inn ytelsesinformasjon om hver enkelt Assistent-interaksjon. Du finner mer informasjon om hvilke data Google-assistenten samler inn, under datasikkerhet og personvern for Assistent-enheter.
  • Medieøkter. Vi samler inn antall og lengden på avspillingsøkter for medieinnhold samt hvilke medieapper som brukes.
  • Antall ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard. Vi teller hvor mange ganger du starter på nytt eller tilbakestiller til fabrikkstandard, for å følge med på hvor pålitelige enhetene våre er.
  • Data om bruk av partnertjenester. Vi samler inn bruksinformasjon om tjenester (både våre egne og partneres) som er integrert med enhetene våre, og deler denne informasjonen med partnerne våre for feilsøkingsformål. Vi samler ikke inn det konkrete innholdet som spilles av, men det kan hende at medietjenestepartneren gjør det.

Når du velger å dele enhetsstatistikk og annen informasjon, bidrar du til å gjøre måten assistenten interagerer og kommuniserer på, bedre for alle, når du bruker Nest Hub Max. Når du har sagt ja til å dele, bruker assistenten en teknologi som kalles distribuert læring, til å finne ut hvordan interaksjonene med deg kan bli bedre. Den kan for eksempel justere volumet automatisk i henhold til forholdene i omgivelsene. Med distribuert læring kan assistenten oppdatere maskinlæringsmodellene våre uten å sende teksten du snakker inn, bilder fra kameraet (hvis du har slått på kameraregistrering) eller andre data fra enhetene dine, tilbake til Google-tjenerne. Assistenten lærer opp modellen på enheten din og sender et sammendrag av modellendringene til Google-tjenerne. Disse sammendragene samles inn fra mange brukere for å skape en bedre modell for alle. Assistenten bruker ikke kameradata til å lære opp modeller på enheten med mindre du har slått på kameraregistrering.

Programstopprapporter og annen informasjon

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om enhetens maskinvaremodell og programvareversjon.
  • Aktive prosesser. Vi samler inn informasjon om når enheten din krasjet, hvilke systemprosesser som krasjet, og hvilke andre prosesser som var aktive på tidspunktet.

Informasjon Google alltid samler inn

Noe enhetsinformasjon er nødvendig for å sikre at smarthjemenhetene og -tjenestene våre er pålitelige og yter godt nok. Denne informasjonen blir alltid samlet inn, selv når du velger å ikke dele enhetsstatistikk og programstopprapporter, for eksempel følgende:

• Enhetsattributter. Vi samler inn grunnleggende informasjon om enhetstypen din, inkludert modellnummer og delversjon.
  • Aktiveringsdato og tilkoblingsstatus. Dette registrerer datoen da enheten din ble aktivert, og hvorvidt den er koblet til internett.
  • Sikkerhetsinformasjon. Vi samler inn informasjon om enkelte sikkerhetsinteraksjoner (f.eks. tidsstempler for kamerastrømming) for å kunne løse eventuelle feil og tjenesteavbrudd på sikkerhetsenheter raskt.

Disse dataene håndteres som forklart i Googles personvernregler og artikkelen om personvern i brukerstøtten for Google Nest.

Slik brukes denne informasjonen

Når du slår på innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din», bruker vi denne informasjonen for å forbedre ytelsen og påliteligheten til produktene og tjenestene våre, inkludert tjenester som leveres av partnerne våre.

Endre personverninnstillingene dine

Slik endrer du personverninnstillingene for enheten din etter den første konfigureringen:

1. Sørg for at telefonen eller nettbrettet er koblet til det samme wifi-nettverket eller knyttet til den samme kontoen som høyttaleren, skjermen, Chromecasten eller Pixel Tablet-enheten.
  2. Åpne Google Home-appen Google Home-appen.
  3. Trykk og hold på enhetsbrikken.
  4. Trykk på Innstillinger Gjenkjenning og deling.
  5. Slå på Send bruksstatistikk og programstopprapporter for [enhetsmodell] til Google. (Eksempel: Send bruksstatistikk og programstopprapporter for Google Home til Google.)

Google Home-appen

Informasjon som samles inn når du bruker Google Home-appen med Google-kontoen din, berøres ikke av innstillingen «Hjelp oss med å forbedre enheten din». Hvilke data som samles inn av Home-appen, står i stedet forklart i Googles personvernregler og på personvernsiden vår i brukerstøtten for Google Nest.

Hvis Nett- og appaktivitet er slått på, lagrer vi aktiviteten din på Google-nettsteder og i Google-apper (inkludert Google Home-appen) for å gi deg mer personlig tilpassede opplevelser i ulike Google-tjenester. Du kan når som helst slå av Nett- og appaktivitet ved å gå til myactivity.google.com.