Chromecast, Google Nest en je privacy

Als je Google-producten gebruikt, vertrouw je ons je gegevens toe. Google doet er alles aan om je gegevens privé en veilig te houden.

Het Privacybeleid van Google is van toepassing op alle Google-services, waaronder de Google Home-app en Google Nest-, Google Home- en Chromecast-apparaten.

Gegevens die je apparaat verzamelt als je ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen

Hier lees je welke gegevens worden verzameld als je ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling Help je apparaat te verbeteren. Dit is van toepassing op Google Nest- en Google Home-apparaten, Chromecast- en Chromecast Ultra-apparaten, Chromecast Audio-apparaten, apparaten met Chromecast ingebouwd (met uitzondering van Android TV-apparaten) en Google Assistent-speakers. Voor Android TV-apparaten met Chromecast ingebouwd en Chromecast met Google TV-apparaten ga je naar het Helpcentrum van Android voor meer informatie over hoe je apparaatstatistieken en crashrapporten met Google kunnen worden gedeeld.

Prestaties en betrouwbaarheid van het apparaat

• Afspeelkwaliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over het aantal rebuffers en de afspeelresolutie van mediastreams, zodat we prestatieproblemen in onze infrastructuur of in de systemen van onze mediapartners kunnen vaststellen.
  • Wifi-stabiliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over de stabiliteit en kwaliteit van de wifi-netwerkverbinding van je apparaat.
  • Communicatiefouten. Hiermee ontvangen we nuttige gegevens over hoe betrouwbaar je apparaat communiceert met onze media- en beheerservers.
  • Aantal voltooide configuraties. Hiermee krijgen we informatie over hoe goed ons configuratieproces werkt, samen met diagnostische gegevens om inzicht te krijgen in fouten die zich kunnen voordoen.
  • Aantal geslaagde verbindingen. Hiermee ontvangen we gegevens over de betrouwbaarheid waarmee cast-apps de Chromecast-, Google Nest- en Google Home-apparaten in je lokale netwerk ontdekken, samen met nuttige details over eventuele fouten die tot storingen kunnen leiden.
  • Wachttijd. We meten hoelang het duurt om een media-app te starten en hoelang het duurt voordat onze servers op je zoekopdrachten reageren en je verzoeken uitvoeren.
  • Statistieken voor audio- en microfoonkwaliteit. Hiermee ontvangen we gegevens over hoe goed Google Home Smart Sound-functies werken, samen met statistieken over volume-instellingen en de status van de microfoon. De Google Nest Hub zendt ultrasone trillingen uit via de speaker om microfoondiagnoses uit te voeren.
  • Diagnostische gegevens over apparaathardware. Hiermee krijgen we inzicht in het geheugen en de CPU op het apparaat en hoe deze van invloed zijn op de apparaatprestaties.

Gebruiksstatistieken

• Assistent-interacties. Van Google Assistent-speakers, zoals Google Home, verzamelen we het aantal Assistent-interacties en de snelheid waarmee onze servers reageren.
  • Hardware-interacties. Van Google Assistent-speakers, zoals de Google Home, verzamelen we het aantal hardware-interacties (tikken, drukken op knoppen) om inzicht te krijgen in hoe gebruikers onze apparaten gebruiken en om de betrouwbaarheid te bewaken.
  • Mediasessies. We verzamelen het aantal en de lengte van media-afspeelsessies en houden bij welke media-apps worden gebruikt. We verzamelen niet de specifieke content die wordt afgespeeld, maar de aanbieder van mediadiensten kan dit wel doen.
  • Opnieuw opstarten en fabrieksinstellingen terugzetten. We tellen hoe vaak opnieuw wordt opgestart en hoe vaak het apparaat wordt teruggezet op de fabrieksinstellingen om de betrouwbaarheid van onze apparaten te bewaken.

Crashrapporten

• Apparaatkenmerken. We verzamelen basisgegevens over het model en de softwareversie van je apparaat.
  • Actieve processen. We verzamelen informatie over wanneer je apparaat is gecrasht, welk systeemproces is gecrasht en welke andere processen op dat moment actief waren.

Gegevens die Google altijd verzamelt

• Apparaatkenmerken. We verzamelen basisgegevens over je apparaat, waaronder het modelnummer en de buildversie.
  • Activeringsdatum en verbindingsstatus. Hiermee wordt vastgelegd op welke datum je apparaat is geactiveerd en of het wel of niet is verbonden met internet.

Hoe deze gegevens worden gebruikt

We gebruiken deze gegevens om de prestaties en betrouwbaarheid van onze producten en services te verbeteren, en van de services die door onze mediapartners worden geleverd.

Je privacyinstellingen wijzigen

Zo kun je je privacyinstellingen voor een apparaat na de eerste configuratie wijzigen:

1. Zorg ervoor dat je mobiele apparaat of tablet is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk of gekoppeld aan hetzelfde account als je Chromecast, speaker of scherm.
  2. Open de Google Home-app Google Home-app.
  3. Selecteer het apparaat waarover je feedback wilt delen.
  4. Tik rechtsboven in het scherm op Instellingen .
  5. Schakel onder Privacy  de optie Gebruiksgegevens en crashrapporten van [je apparaat] naar Google sturen in.
Welke gegevens verzamelt Google als ik Google toestemming geef om crashrapporten en gebruiksstatistieken te gebruiken om mijn apparaat te verbeteren?

Hier zie je welke gegevens worden verzameld als je ervoor kiest apparaatgegevens en crashrapporten te delen via de instelling 'Help je apparaat te verbeteren' in de Google Home-app.