Spela upp YouTube TV med en högtalare eller skärm och Chromecast

Vill du börja titta på innehåll på högtalare eller skärmar från Google Nest eller Google Home och YouTube TV? Läs om hur du konfigurerar och använder YouTube TV med din enhet. Den här funktionen är endast tillgänglig i USA.

Obs! Registrera dig för ett YouTube TV-medlemskap om du inte redan har gjort det.

Use your Google Home to control YouTube TV | US only

Steg 1. Konfigurera Chromecast och högtalaren eller skärmen

1. Konfigurera Chromecast.
  2. Konfigurera Google Home, Google Nest Mini (andra generationen), Google Home Mini (första generationen), Google Home Max, Google Nest Audio, Google Nest Hub eller Google Nest Hub Max.

Steg 2. Länka Chromecast med Google Home-appen

Länka tv:n till högtalaren eller skärmen

Obs! Följande steg är valfria om du bara vill styra tv:n med telefonen eller surfplattan. Om du vill styra tv:n med hjälp av röstkommandon via högtalaren eller skärmen följer du anvisningarna nedan.

1. Kontrollera att telefonen eller surfplattan är ansluten till samma Wi-Fi-nätverk eller länkad till samma konto som Chromecast-enheten, högtalaren eller skärmen.
  2. Öppna Google Home-appen .
  3. Tryck på kontot uppe till höger.
  4. Kontrollera att Google-kontot som visas är kontot som är länkat till högtalaren eller skärmen. Du byter konto genom att trycka på ett annat konto eller på Lägg till ytterligare ett konto.
  5. Återgå till startskärmen och tryck länge på enhetens ruta.
  6. Tryck på Inställningar uppe till höger följt av Igenkänning och delning.
  7. Titta efter en banner högst upp på sidan med texten Aktivera röststyrning och annat.
    1. Om bannern visas trycker du på den och följer anvisningarna för att länka tv:n.
    2. Om bannern inte visas men din e-postadress finns under Länkade konton är tv:n redan länkad.

Obs! Om felmeddelandet Det gick inte att länka enheten visas måste du återställa standardinställningarna på Chromecast-enheten.

Steg 3. Styr YouTube TV med röstkommandon

När du har länkat enheterna kan du börja styra YouTube TV med röstkommandon.

Om du vill använda YouTube TV tillsammans med högtalaren eller skärmen loggar du in på samma Google-konto på både YouTube TV och enheten.

Om du har tillgång till en familjeprenumeration på YouTube TV eller delar högtalare eller skärm med andra YouTube TV-medlemmar ser du till att logga in på ditt personliga Google-konto på enheten så att du kan använda ditt eget YouTube TV-bibliotek och dina egna visningsinställningar. Läs mer om hur du länkar Google-kontot och rösten till din enhet.

Vanliga röstkommandon

Här är några förslag på vad du kan säga till Google Assistent på enheten:

Du vill: Säg ”Hey Google” följt av:
Spela upp en direktsänd tv-kanal ”Spela upp SVT på YouTube TV”

Spela upp ett tv-program
Spela det senaste avsnittet av ett tv-program

”Spela upp This Is Us på YouTube TV”
”Spela upp det senaste avsnittet av Grey's Anatomy på YouTube TV”
Spela upp en film ”Spela upp <film> på YouTube TV”
Spela upp en match ”Spela upp <allsvensk match> på YouTube TV”
”Spela upp matchen med <idrottslag> på YouTube TV”
Spela in en programserie ”Spela in Empire”
Pausa, återuppta eller stoppa ”Pausa”
”Återuppta”
”Stopp”
Stänga av undertexter ”Stäng av undertexter”
Spola bakåt eller framåt ”Spola tillbaka [xx minuter yy sekunder]”
”Spola framåt [xx miniter yy sekunder]”

Tips och råd om hur du spelar upp innehåll på tv:n

Felsöka röstkommandon

Om det inte blev riktigt rätt kan du testa att vara mer specifik.

Du kan till exempel testa att säga hela namnet på programmet, tjänsten (”… på YouTube TV”) eller enheten (”… på Chromecast”).

Enkla sätt att styra uppspelning med hjälp av rösten
När du börjar spela upp ett tv-program eller en film med rösten, till exempel ”Hey Google, titta på Sommaren 85”, styr alla följande kommandon (pausa, nästa o.s.v.) tv:n som du tittar på. Du behöver inte fortsätta att specificera tv:n när visningen startat.
Använda rösten för att styra media som du castar från telefonen eller surfplattan
Om du castar till tv:n från en telefon eller surfplatta behöver du säga ”på [enhetens namn]” (t.ex. ”Pausa Malmös match på tv:n i vardagsrummet”). När du har specificerat enheten första gången behöver du inte säga ”på tv:n i vardagsrummet” igen.

Styra tv:n när media spelas upp på högtalaren eller skärmen

När något spelas upp på högtalaren eller skärmen samtidigt som på en fjärrenhet styr alla dina kommandon högtalaren eller skärmen och inte fjärrenheten. Om du vill styra fjärrenheten måste du alltid säga ”Hey Google, [gör X] på [enheten]”.

Om du vill stänga av uppspelningen på högtalaren eller skärmen säger du ”Hey Google, stopp”.
Om du vill börja styra fjärrenheten som används samtidigt måste du först säga ”på [enheten]” i nästa kommando till den fjärrenheten. Till exempel: ”Ok Google, nästa video på tv:n”.
Skicka feedback om upplevelsen
Vi strävar ständigt efter att förbättra våra produkter och dina synpunkter är viktiga för oss. Läs hur du delar feedback om Google Nest eller om YouTube TV.