Chromecast Audio instellen

Met de Google Home-app wordt u door de stappen geleid om uw Chromecast Audio-apparaat in te stellen.

Chromecast Audio instellen vanaf:

Laten we beginnen met casten. Voor het instellen van uw Chromecast Audio heeft u het volgende nodig:

• Een Chromecast Audio-apparaat.
  • De nieuwste versie van de Google Home-app Google Home-app
  • Toegang tot een vrij stopcontact en een veilig draadloos netwerk.
  • Voldoen aan de minimale besturingssysteemvereisten voor de uitvoering van de Google Home-app Google Home-app.
  • Toegang tot een beveiligd draadloos netwerk (zorg ervoor dat u het wachtwoord van het draadloze netwerk bij de hand heeft).
  • Verbinding met wifi (2,4 GHz of 5 GHz) en een internetverbinding.
  • Een geschikt iOS-apparaat of geschikte iOS-tablet
  • Beschikbaarheid en prestaties van bepaalde functies, services en apps zijn apparaat- en netwerkafhankelijk. Mogelijk zijn niet alle functies, services en apps in alle regio's beschikbaar. Mogelijk zijn abonnementen vereist en er kunnen aanvullende voorwaarden, bepalingen en/of kosten van toepassing zijn..

De eerste stappen zijn voor nieuwe gebruikers van de Google Home-app. Als u al een Chromecast Audio-apparaat heeft ingesteld en een ander apparaat wilt instellen, kunt u verdergaan met stap 7.

1. Sluit uw Chromecast Audio aan
  2. Installeer de Google Home-app Google Home-app door naar g.co/home/setup te gaan op uw iOS-apparaat waarop Chromecast Audio wordt ondersteund.
    1. Of klik op de link om de Google Home-app voor iOS te downloaden.
  3. Zorg ervoor dat uw mobiele apparaat/tablet is verbonden met hetzelfde netwerk dat u wilt gebruiken om uw Chromecast-apparaat in te stellen.
  4.  Open de Google Home-app door op het pictogram van de app op uw iOS-apparaat te tikken.
  5. Tik op Aan de slag.
  6. Google-account bevestigen: Kies welk Google-account u wilt linken aan Chromecast. U kunt ook een ander account toevoegen als u het account dat u wilt gebruiken niet in de lijst ziet staan. Tik op OK.
  7. Bluetooth: Als u Bluetooth al heeft ingeschakeld, wordt dit scherm niet weergegeven. U kunt verdergaan met de volgende stap.
    1. Sterk aanbevolen: Als u Bluetooth niet heeft ingeschakeld, vraagt de Google Home-app u om Bluetooth in te schakelen om het instelproces te verbeteren. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het startscherm en schakel Bluetooth in.
    2. Als u Bluetooth niet wilt inschakelen voor het instellen:
      1. Tik op Nee, bedankt.
      2. Tik op de startknop van uw iPhone en vervolgens ga naar uw iOS-instellingen en vervolgens Wifi.
      3. Maak verbinding met hetzelfde wifi-netwerk als dat van uw Chromecast Audio-apparaat. Zoek naar GoogleHomeXXXX.m of iets vergelijkbaars.
      4. Ga terug naar de Google Home-app. Uw apparaat wordt nu gedetecteerd. Tik op Volgende. Ga vervolgens verder met stap 9.
  8. Scannen naar Chromecast Audio: De Google Home-app scant naar apparaten in de buurt die zijn aangesloten en klaar zijn voor installatie. Als er geen apparaten worden gevonden, moet u ervoor zorgen dat u in de buurt van het Chromecast Audio-apparaat bent dat u instelt, en dat het Chromecast Audio-apparaat is aangesloten op een stopcontact. Tik vervolgens op Opnieuw proberen.
    1. Als u maar één apparaat heeft dat moet worden ingesteld, tikt u op Volgende.
    2. Als de Google Home-app een lijst met apparaten vindt, tikt u op het apparaat dat u wilt instellen en vervolgens Volgende.
  9. Gevonden apparaten:
    1. Als er één apparaat is gevonden, tikt u op Volgende.
    2. Als er meerdere apparaten zijn gevonden, kiest u het apparaat dat u wilt instellen en vervolgens Volgende.
    3. Als u uw apparaat niet ziet, tikt u op Apparaat staat er niet bij.
  10. Verbinding maken met uw nieuwe apparaat. De app maakt nu verbinding tussen uw telefoon en de nieuwe Chromecast, zodat u deze kunt configureren.
  11.  Geluid testen en privacyinstellingen: We spelen een geluid af op het apparaat zodat u kunt controleren of u het juiste apparaat instelt.
    1. Als u het geluid hoort, tikt u op Ja.
    2. Als u geen geluid heeft gehoord, tikt u op Opnieuw proberen.
  12. Uw apparaat verbeteren: Deel automatisch apparaatgegevens en crashrapporten met Google om de functionaliteit voor iedereen te verbeteren. Tik op Ja, nu inschakelen als u uw apparaat wilt helpen verbeteren. Tik anders op Nee, bedankt. Hier volgt meer informatie over welke gegevens worden gedeeld als u deze instelling kiest.
  13. Verbinding maken: Er wordt nu verbinding gemaakt met de Chromecast Audio.
    1. Als u een geluid op uw apparaat heeft gehoord, tikt u op Ja
    2. Als u geen geluid heeft gehoord, gaat u dichter bij het Google Home-apparaat staan en tikt u op Opnieuw proberen en vervolgens Scannen naar apparaten.
  14. Regioselectie: U moet mogelijk uw regio instellen. Tik op de regiolijst en vervolgens selecteer uw regio en vervolgens Doorgaan. Als u dit scherm niet ziet, gaat u verder met stap 14.
  15. Ruimteselectie: Kies de ruimte (kamer) waar het apparaat zich bevindt. Zo kunt u het apparaat herkennen wanneer u ernaar wilt casten. Tik op Volgende.
    • U kunt een aangepaste ruimte maken door op Aangepaste ruimte toevoegen te tikken en vervolgens typ de naam van de ruimte en vervolgens Volgende.
  16. Wifi-verbinding: Kies het wifi-netwerk waarmee u het apparaat verbinding wilt laten maken. Tik op Volgende.
    • Als u een wifi-netwerk uit de lijst heeft geselecteerd, wordt u gevraagd het wifi-wachtwoord in te voeren. Tik vervolgens op Verbinden. De Google Home-app onthoudt dit netwerk wanneer u meer apparaten instelt. Als u niet wilt dat de Google Home-app dit netwerk onthoudt, verwijdert u het vinkje voor Dit wifi-netwerk gebruiken om toekomstige apparaten in te stellen.
    • Als u Ander wifi-netwerk heeft geselecteerd, moet u handmatig de netwerknaam en het wachtwoord invoeren en de beveiligingsmodus selecteren die u wilt gebruiken met uw netwerk.
  17. Overzichtscherm: Hier vindt u een overzicht van wat u heeft ingesteld. U kunt ervoor kiezen om andere functies in te stellen. Tik op Doorgaan en vervolgens Instellen voltooien
  18. De installatie is gelukt. U bent klaar.
  19. Meer informatie over de Chromecast Audio: Bekijk meer informatie over hoe u uw apparaat kunt gebruiken. Tik op Instellen voltooien
  20. E-mailabonnement: Ontdek tips en nieuwe functies met e-mailupdates voor uw apparaat en de Google Assistent. Tik op Abonneren.

Nadat u klaar bent met het instellen van uw apparaat, kunt u ontdekken wat u kunt doen met de Chromecast.

Let op: De configuratie van uw wifi-netwerk kan er mogelijk voor zorgen dat u de Chromecast Audio niet correct kunt instellen. Meer hulp nodig? U kunt rechtstreeks vanuit het Helpcentrum problemen oplossen of een vraag plaatsen en naar antwoorden zoeken op het Helpforum van Chromecast.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.