Blev der ikke fundet nogen Cast-destination?

Der er flere problemer, der kan forhindre, at Chromecast vises, når du caster fra Chrome. Hvis du ikke kan finde din Chromecast, din Chromecast Audio, dit fjernsyn med indbygget Chromecast eller din højttaler med indbygget Chromecast, kan du se fejlfindingstrinene nedenfor.

Hvis du vil finde og rette fejl, der medfører, at 1) en mødepost i Hangouts/Kalender eller 2) en Cast for Education-enhed ikke vises på listen over enheder, kan du læse Cast indhold til skytjenesterne Hangouts og Cast for Education fra Chrome.

Anbefalet: Fejlfindingsværktøj

Prøv først at gennemgå denne fejlfindingsformular for at forsøge at løse de mest almindelige problemer med enheder, der ikke kan findes.

Du kan også prøve at følge fejlfindingstrinene nedenfor:

Fejlfindingstrin

Trin 1: Genstart Chromecast-enheden
  1. Tag strømstikket ud af Chromecast-enheden, vent et par sekunder, og sæt det derefter i igen.
  2. Vent et par minutter.
Kan du se enheden, og kan du caste til den nu?
Trin 2: Find Chromecast-enheden, og tjek, at enheden er konfigureret korrekt

Anbefalet trin: Brug en mobilenhed med Android eller iOS

Trin 3: Prøv følgende trin, og vend derefter tilbage til trin 2 ovenfor

Vigtigt! Udfør kun dette trin, hvis du ikke kunne bekræfte, at enheden blev konfigureret, i trin 2. Hvis du har bekræftet, at enheden er konfigureret, kan du gå til trin 4.

1. Genstart din router. Prøv at genstarte din router ved at tage strømstikket ud af den, vente et par sekunder og derefter sætte det i igen.
  2. Gendan fabriksdataene på Chromecast-enheden.
Når du har gennemgået et af eller begge disse trin, skal du gå tilbage til trin 2 ovenfor for at finde og bekræfte konfigurationen af din Chromecast-enhed.
Trin 4: Prøv at caste indhold

Vigtigt! Fortsæt kun med dette trin, hvis du har bekræftet, at enheden er konfigureret ved hjælp af en mobilenhed i trin 2.

Når du har bekræftet, at enheden er konfigureret i Google Home-appen på en mobilenhed, bør du kunne caste fra den pågældende mobilenhed.

Prøv at caste fra en understøttet Chromecast-kompatibel app, f.eks. Netflix, YouTube eller Pandora. Der er angivet flere understøttede apps på listen i linket.

Hvis du kan caste indhold, er der ikke nogen problemer med konfigurationen af din Chromecast, og du kan derfor gå videre til næste trin.

Trin 5: Find og løs problemer med Chrome

Hvis du stadig ikke kan caste fra en af dine computere, er der muligvis problemer med din computer eller Chrome.

Vigtigt!

• Cast-funktionen på din computer er indbygget i Google Chrome-browseren. Du skal derfor bruge Chrome-browserappen, og du caster via Google Cast-menuen i Chrome-browseren. Se, hvordan du caster en Chrome-fane eller hele skrivebordet.
  • Hvis du ikke har en mobilenhed, har fulgt det alternative trin i trin 2 og ikke kunne konfigurere din Chromecast, skal du gå tilbage til trin 2 efter hvert af de følgende trin for at tjekke, om enheden kan findes og konfigureres.

Trin 1: Genstart din computer

Prøv at genstarte din computer. Dette kan fjerne alle midlertidige problemer og bør udføres, før du går videre med fejlfindingstrinene.

Trin 2: Tjek, at din computer og Chromecast-enhed er på samme Wi-Fi-netværk

Sørg for, at din computer og Chromecast-enhed er på det samme Wi-Fi-netværk. Chrome kan ikke se Chromecast-enheder på andre netværk.

Hvis du ikke er sikker på, hvilket Wi-Fi-netværk den skal tilsluttes, og du har flere netværk, kan du prøve følgende:

1. Slut din computer til et andet tilgængeligt netværk.
  2. Klik på Cast-knappen, og tjek, om din enhed vises (hvis du ikke har prøvet dette før, kan du se, hvordan du får adgang til Cast-menuen, i denne artikel). Hvis du har fundet din enhed og gerne vil skifte det netværk, den er tilsluttet, skal du følge vejledningen i trin 2 i denne hovedartikel.

Trin 3: Bekræft, at din Chrome-browser er opdateret

Skriv chrome://chrome i søgefeltet. Hvis browseren skal opdateres, kan du klikke på Opdater Google Chrome for at opdatere din Chrome-browser til den nyeste version.

Trin 4: Afbryd forbindelsen til virtuelle private netværk (VPN) eller proxy-servere

Chromecast-enheder kan ikke kommunikere med en computer via disse netværk. Hvis du har brug for hjælp, kan du få vejledning fra din tjenesteudbyder.

Trin 5: Sørg for, at din firewall/dit antivirusprogram er opdateret og ikke blokerer forbindelser til Chromecast-enheden

Firewall: Hvis du lejer en trådløs router, skal du kontakte din internetudbyder. Hvis du har købt routeren, skal du tjekke dine firewallindstillinger for netværket.

Trin 6: Hvis du stadig har problemer, kan du prøve valgmulighederne for dit operativsystem nedenfor:

Kører du OSX på en Mac?
Hvis Chrome ikke har tilladelse til at acceptere forbindelser på en Mac, kan Chrome ikke kommunikere med din Chromecast-enhed. Kontrollér, at Chrome tillader dette, ved at følge nedenstående vejledning:
  1. Klik på Apple-ikonet øverst til venstre.
  2. Åbn Systemindstillinger > Sikkerhed og privatliv > Firewall.
  3. Hvis din firewall er aktiveret, skal du gå til indstillinger for firewall (ellers kan du springe de resterende trin over).
  4. Hvis "Bloker alle indgående forbindelser" er aktiveret, skal du deaktivere denne indstilling, gemme dine indstillinger, genstarte Chrome (gå helt ud, og start det igen) og prøve igen.
  5. Hvis "Tillad automatisk signeret software at modtage indgående forbindelser" er aktiveret, skal du kontrollere, at der ikke er en post for Google Chrome i applikationslisten.
  6. Hvis "Tillad automatisk signeret software at modtage indgående forbindelse" ikke er aktiveret, skal du klikke på "+"-knappen, gå til Chrome i /Applikationer og vælge den.
Kører du Windows 7 eller Vista på din computer?

Er dit netværk angivet som hjemme-/arbejdsnetværk eller offentligt netværk?

Windows klassificerer netværk som enten Hjemme-/arbejdsnetværk eller Offentligt netværk. Kommunikation med Chromecast-enheder er dog blokeret på offentlige netværk. Du kan kontrollere denne indstilling på følgende måde:

1. Åbn "Netværks- og delingscenter" ved at klikke på netværksikonet i Windows-systembakken eller i Kontrolpanel.
  2. Under "Vis dine aktive netværk" kan du se dit netværk (typisk navnet på adgangspunktet for Wi-Fi).
  3. Hvis du kan se "Offentligt netværk" under dit netværk med et bænkikon, er dette sandsynligvis problemet, der forhindrer Chrome i at kommunikere med din Chromecast-enhed.
  4. Du ændrer denne indstilling ved at klikke på netværket og derefter klikke på Hjemmenetværk.
  5. Genstart Chrome (luk helt ned, og tænd igen), og prøv igen. Hvis dette ikke virker, kan du genstarte din computer og prøve igen.

Deaktivering af Bonjour-tjenesten (hvis denne er installeret) kan hjælpe med at finde Chromecast-enheden.

Kører du Windows 8/8.1 på din computer?

Er indstillingen "Find enheder og indhold" slået Til?

Windows 8 og 8.1 har delingsindstillinger, der skal slås TIL. De trin, du skal følge for at gøre dette, varierer en smule afhængigt af versionen på operativsystemet.

I Windows 8.1 (de fleste brugere) kan du gøre følgende:

1. Gå til Indstillinger. Det gør du ved at flytte musemarkøren helt til højre på skærmen for at få vist menulinjen. Indstillinger er placeret nederst.
  2. Vælg Skift PC-indstillinger (allernederst i menuen Indstillinger).
  3. Vælg Netværk.
  4. Vælg det Wi-Fi-netværk, du har forbindelse til (ud for billedet af Wi-Fi-signalet).
  5. Sørg for, at netværket er slået Til under "Find enheder og indhold".

Hvis du kører Windows 8, kan du gøre følgende:

1. Gå til dit skrivebord. (Dit skrivebord er et af standardfelterne på din startskærm).
  2. Klik på dine Wi-Fi-indstillinger nederst på skrivebordslinjen (allernederst til højre på skrivebordet).
  3. Højreklik på de Wi-Fi-netværk, du har forbindelse til.
  4. Vælg Slå deling til eller fra.
  5. Sørg for, at deling er slået Til.

Har du installeret Bonjour-tjenesten?

Deaktivering af Bonjour-tjenesten (hvis denne er installeret) kan gøre det nemmere at finde Chromecast-enheden. Start med at ændre egenskaberne for Bonjour-tjenesten, så opstartstypen er angivet til "deaktiveret", og genstart derefter computeren.
Bonjour installeres af visse Apple-apps (f.eks. iTunes). Du kan få flere oplysninger om, hvad tjenesten kan bruges til, her: https://support.apple.com/HT2250

Har du installeret en antivirusapp?

Visse antivirusapps er kendt for at skabe problemer med at finde Chromecast-enheder.

1. Sørg for, at din antivirussoftware er opdateret, ved at installere eventuelle opdateringer fra producenten.
  2. Hvis du kører AVG, bør de seneste opdateringer rette problemerne med din Chromecast-enhed.  I ældre versioner skal du klikke på Indstillinger > Avancerede indstillinger > Browserbeskyttelse > Onlineskjold > Ekspertindstillinger. Ryd indstillingen, der er markeret med Browserbeskyttelse. Når du har ændret denne indstilling, skal du genstarte Chrome.
  3. Hvis du kører Kaspersky, skal du deaktivere Scan krypterede forbindelser under Netværksindstillinger. Når du har foretaget denne ændring, bør du kunne finde enheder med det samme.
  4. I andre antivirusprogrammer skal du se efter indstillinger, der vedrører SSL, TLS eller scanning af krypteret forbindelse. Du kan også prøve midlertidigt at deaktivere eller afinstallere antivirussoftwaren for at bekræfte, at den er årsagen til problemet.
Kører du Windows 10 på din computer?

Er dit netværk angivet som offentligt eller privat?

Windows 10 har privatlivsindstillinger, som skal slås TIL, før der kan kommunikeres med Chromecast-enheder. Hvis du bruger en Wi-Fi-forbindelse:

1. Gå til Start.
  2. KlikIndstillinger i startmenuen
  3. KlikNetværk og internet i menuen Indstillinger
  4. Vælg din forbindelsestype i kolonnen til venstre, f.eks. Ethernet eller Wi-Fi. Vælg derefter navnet på den aktive forbindelse til højre.
  5. Indstillingerne for din netværksprofil skal ændres, før du kan skrive Privat.

Hvis du bruger Windows 10 Fall Creators Update (udgivet i oktober 2017) eller nyere, skal du finde afsnittet Netværksprofil og vælge "Privat".

Hvis du bruger en ældre version, skal du klikke på Tillad, at pc’en kan registreres af andre pc’er og enheder på dette netværk.  Microsoft anbefaler, at denne indstilling slås til for private netværk hjemme eller på arbejdet, men at den slås fra for offentlige netværk for at beskytte dit indhold.

6. Tryk på tilbageknappen for at gå tilbage til indstillingerne for Netværk og internet og bekræfte, at netværket er blevet ændret fra Offentligt til Privat. Rul ned, og vælg Netværks- og delingscenter. Der bør nu stå Privat netværk under Wi-Fi-navnet.

Har du installeret Bonjour-tjenesten?

Deaktivering af Bonjour-tjenesten (hvis denne er installeret) kan gøre det nemmere at finde Chromecast-enheden. Du bliver nødt til at ændre egenskaberne for Bonjour-tjenesten, så opstartstypen er angivet til "deaktiveret". Derefter skal du genstarte computeren.

Bonjour installeres af visse Apple-apps (f.eks. iTunes). Du kan få flere oplysninger om, hvad tjenesten kan bruges til, her: https://support.apple.com/HT2250

Har du installeret en antivirusapp?

Visse antivirusapps er kendt for at skabe problemer med at finde Chromecast-enheder.

1. Sørg for, at din antivirussoftware er opdateret, ved at installere eventuelle opdateringer fra producenten.
  2. Hvis du kører AVG, bør de seneste opdateringer rette problemerne med din Chromecast-enhed. I ældre versioner skal du klikke på Indstillinger > Avancerede indstillinger > Browserbeskyttelse > Onlineskjold > Ekspertindstillinger. Ryd indstillingen, der er markeret med Browserbeskyttelse. Når du har ændret denne indstilling, skal du genstarte Chrome.
  3. Hvis du kører Kaspersky, skal du deaktivere Scan krypterede forbindelser under Netværksindstillinger. Når du har foretaget denne ændring, bør du kunne finde enheder med det samme.
  4. I andre antivirusprogrammer skal du se efter indstillinger, der vedrører SSL, TLS eller scanning af krypteret forbindelse. Du kan også prøve midlertidigt at deaktivere eller afinstallere antivirussoftwaren for at bekræfte, at den er årsagen til problemet.
Trin 6: Nogle mindre almindelige problemer
Nogle problemer kan skyldes router- eller netværksindstillinger
Chrome registrerer nogle gange en enhed på netværket uden at kunne oprette forbindelse til den. Disse fejl skyldes som regel router- eller netværksindstillinger. Sørg for, at AP-isolation er deaktiveret på din router, og at eventuelle firewallfunktioner på din router, der kan blokere indgående forbindelser til dine Google Cast-højttalere, er slået fra.
Problem med synkronisering af uret
  1. Kontrollér, om din computers ur er synkroniseret med den aktuelle internettid. Time.is er et nyttigt website, som kan rapportere forskellen mellem tiden på din computer og den faktiske tid. Hvis dit ur går flere timer forkert, kan du springe resten af vejledningen over.
  2. Hvis du indstiller tiden manuelt, skal du kontrollere, at du har indstillet den korrekt, herunder om tidszonen er korrekt. Hvis dit ur viser den korrekte lokale tid, men er indstillet til en anden tidszone, kan dette være årsagen til problemet.
  3. Det er bedst at aktivere automatisk tidssynkronisering, så dit ur altid er opdateret.
Trin 7: Gendan fabriksdataene på din Chromecast

To do a factory reset on the Chromecast device use one of the two methods listed below.

For all Chromecast devices

To do a Factory reset from the Chromecast device

1. While the Chromecast is plugged into the TV, hold down the button on the Chromecast device for at least 25 seconds or until the solid LED light turns into a flashing red light.
  2. Once the LED light turns blinking white and the TV goes blank, release the button. The device will begin the reboot sequence.

To do a Factory reset from the Google Home App

1. Open the Google Home app Google Home app.
  2. At the homepage, choose the Chromecast device you'd like to reset and tap on it.
  3. On the top right corner of the screen, tap on Settings Indstillinger.
  4. On the screen, tap the More button More.
  5. If on Android, tap Factory reset. If on iOS, tap Reset.
  6. Confirm you would like to reset your device by tapping Reset.

Trin 8: Send feedback, og kontakt kundesupport

Hvis du stadig har problemer, kan du sende os feedback om Chromecast-enheder. Sørg for at bruge computervejledningen.
Har du stadig brug for hjælp? Nedenfor kan du se relaterede spørgsmål fra vores hjælpeforum. Bemærk! Hjælp findes i øjeblikket kun på engelsk.