Cast video fra Chromecast-kompatible apper til TV-en

En enkel løsning for å bruke apper som er optimalisert for store skjermer, er å caste dem til TV-en. Du kan til og med bruke mobilenheten eller nettbrettet som fjernkontroll og styre alt fra avspilling til volum via Home-appen. La oss sette i gang.

Før du begynner å caste

1. Koble mobilenheten, nettbrettet eller datamaskinen du vil bruke, til et wifi-nettverk.
  2. Mobilenheten, nettbrettet eller datamaskinen du vil caste fra, må være koblet til det samme wifi-nettverket som Chromecasten eller TV-en med Chromecast innebygd. Merk: For å tillate gjester å caste uten at de er koblet til wifi-nettverket ditt, les hvordan du konfigurerer gjestemodus.
  3. Du må bruke den nyeste versjonen av den Chromecast-kompatible appen. Du kan når som helst dobbeltsjekke at du bruker den nyeste versjonen, ved å gå til Google Play-butikken eller Apple App Store og se etter appoppdateringer.

Cast fra Chromecast-kompatible apper til TV-en

1. Sørg for at mobilenheten, nettbrettet eller datamaskinen du vil caste fra, er koblet til det samme wifi-nettverket som Chromecasten eller TV-en med Chromecast innebygd.
  2. Åpne en Chromecast-kompatibel app.
  3. Trykk på cast-ikonet Inactive cast extension .
    • Merk: Cast-ikonet er ikke på samme sted i alle Chromecast-kompatible apper.
  4. Trykk på enheten du vil caste til.
  5. Når du er koblet til, vises dette ved at cast-ikonet fylles med farge.
  6. Du kan nå caste videoer, filmer og TV-programmer direkte til TV-en.
  7. For å slutte å caste, trykk på cast-ikonet og så Koble fra.

For å få mer hjelp med Android-telefoner, gå til Cast musikk og video fra telefonen til en enhet.

Cast fra Chromecast-kompatible apper på iOS-enheter med iOS 13

1. Sørg for at mobilenheten, nettbrettet eller datamaskinen du vil caste fra, er koblet til det samme wifi-nettverket som Chromecasten eller TV-en med Chromecast innebygd.
  2. Åpne en Chromecast-kompatibel app.
  3. Hvis den trenger posisjonstillatelser, trykker du på Ja.
    1. Noen Cast-kompatible apper kan be om posisjonstillatelser, og det kan hende de ikke kan caste hvis du ikke innvilger dem.
  4. I den Chromecast-kompatible appen trykker du på cast-ikonet Inactive cast extension .
    1. Cast-ikonet er ikke på samme sted i alle Chromecast-kompatible apper.
  5. Trykk på enheten du vil caste til.
  6. Hvis du ikke kan caste, må du kanskje vente til det kommer en ny versjon av den Chromecast-kompatible appen, for å få støtte for casting på iOS-enheter med iOS 13.

Finn nytt innhold å caste

Det finnes mye bra innhold i Chromecast-kompatible apper, og du trenger ikke å gå glipp av en eneste låt eller podcast.

I Google Home-appen trykker du på Oppdag-fanen for å bla gjennom innhold og finne nye ting i Chromecast-kompatible apper du ikke har installert ennå. Du kan også se en liste over alle Chromecast-kompatible apper og innholdet i dem.

For å få mer informasjon om utvikling for Chromecast, gå til brukerstøtten for Chromecast-utviklere.

Merk: Du kan også slå på casting fra en datamaskin ved å gå til nettstedene til de ulike Chromecast-kompatible appene. Du finner mer informasjon på siden for Google Cast-kompatible apper og casting av faner. Før du kan caste fra Chrome, må du sørge for at cast-ikonet er installert i Chrome-nettleseren.

Hvis du har to eller flere isolerte nettverk tilgjengelig der du bor, kan det hende Android-enheten din automatisk bytter til nettverket som har best signalstyrke. Dette kan ha innvirkning på hvorvidt du ser cast-ikonet i appene dine eller ikke.

Hvis du bruker Android, kan du unngå automatisk bytte av nettverk ved å gå til Wi-Fi-innstillingene og velg Glem «nettverk B». Dermed sikrer du at den aktuelle Android-enheten er koblet til samme «nettverk A» som Chromecasten.

Hvis du har problemer med en Chromecast-kompatibel app, kan du prøve feilsøkingstipsene våre for Chromecast.

Mac OS og OS X er registrerte varemerker som tilhører Apple Inc. Windows er et registrert varemerke som tilhører Microsoft Inc. iOS er et registrert varemerke som tilhører Cisco Inc. Netflix-logoen er et varemerke som tilhører Netflix, Inc. Netflix er tilgjengelig i spesifikke land. Du finner mer informasjon på www.netflix.com.