Video vanuit apps met Chromecast naar uw tv casten

Casten naar uw tv is een eenvoudige manier om te genieten van uw favoriete apps die voor het grote scherm zijn geoptimaliseerd. U kunt zelfs uw mobiele apparaat of tablet als afstandsbediening gebruiken en de Chromecast bedienen, van afspelen tot het volume aanpassen. Laten we aan de slag gaan.

Bekijk voor een videodemonstratie de YouTube-video onderaan dit artikel. Als u liever stapsgewijze instructies heeft, vindt u deze hieronder.

Voordat u begint met casten

1. Verbind uw mobiele apparaat, tablet of computer met een wifi-netwerk.
  2. Het mobiele apparaat, de tablet of de computer die u wilt gebruiken, moet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als uw Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit. Opmerking: Als u gasten wilt laten casten zonder verbinding te maken met uw wifi-netwerk, leest u hoe u gastmodus kunt instellen.
  3. U moet de nieuwste versie van de app met Chromecast gebruiken. U kunt altijd controleren of u de nieuwste versie gebruikt door naar de Google Play Store of de Apple App Store te gaan en te controleren of er app-updates beschikbaar zijn.

Casten vanuit apps met Chromecast naar uw tv

1. Zorg ervoor dat het mobiele apparaat, de tablet of de computer die u gebruikt om te casten met hetzelfde wifi-netwerk is verbonden als uw Chromecast of tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit.
  2. Open een app met Chromecast.
  3. Tik op het cast-icoon Inactive cast extension . Opmerking: Het cast-icoon bevindt zich niet in alle apps met Chromecast op dezelfde plaats.
  4. Tik op het apparaat waarnaar u wilt casten.
  5. De kleur van het Cast-icoon verandert wanneer u verbinding heeft.
  6. U kunt nu video's, films en tv-programma's rechtstreeks naar uw tv casten.
  7. Als u wilt stoppen met casten, tikt u op het cast-icoon en dan Verbinding verbreken.

Nieuwe content vinden om te casten

Uw favoriete apps met Chromecast hebben enorm veel te bieden en we willen niet dat u een geweldig nieuw nummer of een nieuwe podcast mist.

Tik in de Google Home-app op het tabblad Ontdekken om door content te browsen en nieuwe items te vinden die beschikbaar zijn in uw apps met Chromecast die u nog niet heeft geïnstalleerd. Hier vindt u meer informatie over het ontdekken van nieuwe content. U kunt ook een lijst zien van alle apps met Chromecast en beschikbare content.

Ga voor meer informatie over ontwikkelen voor Chromecast naar ons Helpcentrum voor Chromecast-ontwikkelaars.

Let op: Op de websites van apps met Chromecast kan het casten ook vanaf uw laptop worden ingeschakeld. Voor meer informatie raadpleegt u Google Cast versus een tabblad casten. Als u wilt casten vanuit Chrome, controleert u of het cast-icoon in uw Chrome-browser is geïnstalleerd.

Google Chromecast: Whats the Difference Between Casting & Screen Mirroring? Explained w/ Examples

Als er in uw woning twee of meer geïsoleerde netwerken beschikbaar zijn, kan uw Android-apparaat automatisch schakelen tussen netwerken, afhankelijk van de signaalsterkte. Hierdoor kan het Cast-icoon soms wel en soms niet in uw apps zichtbaar zijn.

Als u automatisch schakelen wilt voorkomen, kunt u naar de wifi-instellingen van uw Android-apparaat gaan en 'Netwerk B' vergeten. Op deze manier weet u zeker dat uw Android-apparaat is verbonden met hetzelfde 'Netwerk A' als de Chromecast of de tv met ingebouwde Chromecast-functionaliteit.

Als u problemen ondervindt met een app met Chromecast, kunt u onze Tips voor het oplossen van problemen met Chromecast bekijken.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een handelsmerk of gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Abonnement voor onbeperkt streamen vereist. Meer informatie op www.netflix.com.