Video vanuit apps met Chromecast casten naar je tv

Casten naar je tv is een manier om gebruik te maken van je favoriete apps die zijn geoptimaliseerd voor het grote scherm. Gebruik je mobiele apparaat of tablet als afstandsbediening en bedien alles via de Google Home-app, van afspelen tot het volume aanpassen.

Voordat je begint met casten

1. Verbind je mobiele apparaat, tablet of computer met een wifi-netwerk.
  2. Het mobiele apparaat, de tablet of de computer die je wilt gebruiken, moet verbonden zijn met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  3. Je moet de nieuwste versie van de app met Chromecast gebruiken. Je kunt altijd nagaan of je de nieuwste versie gebruikt door naar de Google Play Store of Apple App Store te gaan en te checken of er app-updates beschikbaar zijn.

Casten vanuit apps met Chromecast naar je tv

1. Zorg dat het mobiele apparaat, de tablet of de computer waarmee je cast, is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  2. Open een app met Chromecast.
  3. Tik op het cast-icoon Inactive cast extension .
    • Opmerking: Het cast-icoon bevindt zich niet in alle apps met Chromecast op dezelfde plaats.
  4. Tik op het apparaat waarnaar je wilt casten.
  5. De kleur van het cast-icoon verandert wanneer er verbinding is gemaakt.
  6. Je kunt nu video's, films en tv-series rechtstreeks naar je tv casten.
  7. Als je wilt stoppen met casten, tik je op het cast-icoon en dan Verbinding verbreken.

Ga naar Muziek en video vanaf je telefoon casten naar een apparaat voor meer hulp bij Android-telefoons.

Casten vanuit apps met Chromecast vanaf apparaten met iOS 13

1. Zorg dat het mobiele apparaat, de tablet of de computer waarmee je cast, is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.
  2. Open een app met Chromecast.
  3. Als de app locatierechten nodig heeft, tik je op Ja.
    1. Sommige apps met Chromecast kunnen om locatierechten vragen en kunnen mogelijk niet casten als je ze geen locatierechten geeft.
  4. Tik in de app met Chromecast op het cast-icoon Inactive cast extension .
    1. Het cast-icoon bevindt zich niet in alle apps met Chromecast op dezelfde plaats.
  5. Tik op het apparaat waarnaar je wilt casten.
  6. Als je niet kunt casten, moet je misschien wachten op een nieuwe release van de app met Chromecast die casten op iOS-apparaten met iOS 13 ondersteunt.

Op de websites van apps met Chromecast kan het casten ook vanaf je laptop worden aangezet. Ga voor meer informatie naar Site die werkt met Chromecast versus casten van een tabblad. Als je wilt casten vanuit Chrome, ga je na of het cast-icoon in je Chrome-browser is geïnstalleerd.

Als er in je huis 2 of meer geïsoleerde netwerken beschikbaar zijn, kan je Android-apparaat automatisch schakelen tussen netwerken, afhankelijk van de signaalsterkte. Hierdoor kan het Cast-icoon soms wel en soms niet zichtbaar zijn in je apps.

Android-gebruikers die automatisch schakelen willen voorkomen, kunnen naar de wifi-instellingen van het apparaat gaan en Netwerk B vergeten om ervoor te zorgen dat het Android-apparaat is verbonden met hetzelfde Netwerk A als de Chromecast of tv met Chromecast ingebouwd.

Als je problemen ondervindt met een app met Chromecast, kun je onze tips voor het oplossen van problemen met Chromecast proberen.

Mac OS en OS X zijn gedeponeerde handelsmerken van Apple Inc. Windows is een gedeponeerd handelsmerk van Microsoft Inc. iOS is een gedeponeerd handelsmerk van Cisco Inc. Het Netflix-logo is een handelsmerk van Netflix, Inc. Netflix is beschikbaar in bepaalde landen. Meer informatie op www.netflix.com.