Casten via de YouTube-app en YouTube.com

Je kunt video's vanuit YouTube naar je Chromecast-apparaat casten. Elk apparaat dat is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als je Chromecast kan casten.

YouTube casten

1. Zorg dat je mobiele apparaat of computer is verbonden met hetzelfde wifi-netwerk als de Chromecast.
  2. Open de YouTube-app  of YouTube.com.
  3. Tik op Casten Inactive cast extension
  4. Tik op het Chromecast-apparaat waarnaar je wilt casten en dan Afspelen. De content wordt afgespeeld op de tv waarop je Chromecast is aangesloten.

Tik op Casten Inactive cast extension en dan Verbinding verbreken als je de castsessie wilt stoppen. Als je op je mobiele apparaat wilt doorgaan met de video, tik je op Casten Inactive cast extension en dan selecteer je mobiele apparaat in de lijst met beschikbare apparaten.

YouTube

Terwijl je video wordt afgespeeld op je Chromecast, kun je je mobiele apparaat blijven gebruiken voor andere taken. Als je wilt afspelen, onderbreken of navigeren met de scrollbalk, gebruik je je apparaat om het afspelen zoals gebruikelijk te regelen.

Opmerking: Krijg je een foutmelding als je inlogt bij YouTube, probeer dan de stappen voor probleemoplossing in Inloggen bij de YouTube-app op je smart-tv of gameconsole. Is je apparaat een ouder Chromecast-model (Chromecast (2e en 3e generatie), Chromecast Ultra of tv met Chromecast ingebouwd), gebruik dan je mobiele apparaat om YouTube-video's te bedienen.

Meerdere video's achter elkaar afspelen

Terwijl een video op je Chromecast wordt afgespeeld, selecteer je Toevoegen aan tv-wachtlijst op je mobiele apparaat of computer om meer video's aan je tv-wachtrij toe te voegen.

Als je je tv-wachtrij wilt bekijken, open je de YouTube-app of YouTube.com op je mobiele apparaat en zoek je de tv-wachtrij op het scherm. Misschien moet je teruggaan naar de YouTube-homepage om de tv-wachtrij te vinden.

Een apparaat dat is verbonden met je wifi-netwerk, kan video's casten en aan de tv-wachtrij toevoegen.

Opmerking:

• Sommige video's worden misschien niet afgespeeld op Chromecast. Video's die niet zijn goedgekeurd voor mobiel afspelen, werken niet met Chromecast.
  • Omdat YouTube gebruikmaakt van Adaptive Bitrate Streaming, kunnen video's eerst met lagere kwaliteit worden weergegeven en dan na een paar seconden overschakelen naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Als de video niet wordt gebufferd op de afspeelsnelheid, wordt de video gedowngraded naar een lagere kwaliteit, waardoor de video vloeiender kan worden afgespeeld.
  • Casten vanuit YouTube wordt ondersteund via de YouTube-app, de YouTube Music-app, YouTube.com en de meeste ingesloten YouTube-video's.

Als je problemen hebt met je Chromecast, probeer je een probleem op te lossen.