Feilsøk Chromecast Voice Remote

Generell feilsøking

Hvis Chromecast Voice Remote ikke fungerer, følger du fremgangsmåten nedenfor:

1. Ta begge batteriene ut av fjernkontrollen.
  2. Sett inn batteriene igjen mens du følger med på LED-lyset på fjernkontrollen. Hvis LED-lyset ikke blinker to ganger, går du videre til neste trinn
    Merk: LED-lyset er ikke merket, men det er foran på fjernkontrollen, under av/på- og inndataknappene. Det er bare synlig når det lyser for å vise statusen.
  3. Fullfør innen 2 sekunder: Mens du sjekker LED-lyset, ta ut batteriet som er nærmest volumknappen, og sett det inn igjen. Hvis LED-lyset fortsatt ikke blinker 2 ganger, gjentar du dette trinnet.
  4. Mens du sjekker om LED-lyset blinker to ganger, bytt ut begge batteriene med originalbatteriene som fulgte med fjernkontrollen. Hvis du ikke har disse batteriene, bruker du to nye AAA-batterier på 1,5 volt.
  5. Fjern begge batteriene, og vent i 5 minutter. Mens du sjekker om LED-lyset blinker 2 ganger, setter du inn igjen batteriene.
  6. Hvis LED-lyset fortsatt ikke blinker, kan du følge feilsøkingstrinnene under Voice Remote fungerer ikke i det hele tatt.

Mer feilsøking av Voice Remote

Voice Remote fungerer ikke i det hele tatt

Trinn 1. Start Chromecast med Google TV på nytt

Start Chromecast med Google TV på nytt.

Trinn 2. Koble fra Chromecast Voice Remote

1. Hvis Chromecast Voice Remote er sammenkoblet med Chromecast med Google TV, må du koble dem fra hverandre:
    1. For å navigere på TV-skjermen, konfigurer telefonen som en virtuell fjernkontroll.
    2. På TV-skjermen går du til kontoprofilen din og så Innstillinger og så Fjernkontroller og tilbehør.
    3. Velg Chromecast-fjernkontroll og så Glem og så Ja.

Trinn 3. Tilbakestill Chromecast Voice Remote til fabrikkstandard

Merk: Tilbakestilling til fabrikkstandard medfører at enheten blir tilbakestilt til standardinnstillingene fra fabrikken. Denne handlingen sletter dataene dine og kan ikke angres.

1. Tilbakestill Chromecast Voice Remote til fabrikkstandard:
    1. Fjern begge batteriene, og vent i 5 minutter.
    2. Sett batteriene inn igjen mens du trykker og holder på hjemknappen.
    3. Fortsett å holde inne hjemknappen mens LED-lyset slår seg på og lyser kontinuerlig.
    4. Slipp knappen når lyset begynner å blinke.
  2. Hvis fjernkontrollen ikke ble koblet til automatisk, trykker og holder du på tilbake- og hjemknappen i tre sekunder.
  3. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke ble koblet til, kan du bruke telefonen som en virtuell fjernkontroll for å velge Koble til en fjernkontroll eller tilbehør på TV-skjermen og så tilbakestill fjernkontrollen til fabrikkstandard igjen og så vent til fjernkontrollen vises på skjermen og så trykk på valgknappen på telefonen.
  4. Hvis fjernkontrollen fremdeles ikke fungerer, tilbakestiller du Chromecast med Google TV til fabrikkstandard:
    1. Sjekk at Chromecasten er koblet til TV-en og slått på.
    2. Trykk og hold på knappen på baksiden av Chromecasten.
    3. Fortsett å holde inne knappen mens LED-lyset slår seg på og blinker gult.
    4. Når lyset blir kontinuerlig hvitt, slipper du knappen og så vent mens enheten tilbakestilles.
  5. Tilbakestill fjernkontrollen til fabrikkstandard igjen.

Trinn 4. Konfigurer Chromecast med Google TV og Voice Remote

Voice Remote kan ikke brukes til å kontrollere spesifikke TV-innstillinger

Hvis fjernkontrollen kun fungerer for enkelte funksjoner, er det ikke sikkert at fjernkontrollen kan sende et infrarødt (IR) signal til sensoren.

• Bruk en annen fjernkontroll for å sikre at Chromecasten er den valgte inngangen.
  • Hvis fjernkontrollen kan brukes til å navigere rundt på TV-en, men ikke til å slå TV-en av og på eller kontrollere volumet, er det sannsynligvis et IR-problem.

Sjekk om TV-en er konfigurert på samme måte som fjernkontrollknappene i Chromecast-innstillingene:

1. På TV-en går du til Innstillinger og så Fjernkontroller og tilbehør og så Konfigurer fjernkontrollknapper
  2. Velg den relevante enheten for feilsøking.
    1. For eksempel Sony TV og så Konfigurer knapper og så konfigurer kontrollene for Volum, Strøm eller Inngang på nytt.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du følge trinnene under delen Generell feilsøking.

Bluetooth-tilkoblingen til Voice Remote blir brutt

Hvis LED-lyset på fjernkontrollen slås på, men du ikke kan kontrollere Google TV-grensesnittet, kan du prøve denne løsningen:

1. Ta ut begge batteriene og sett dem inn igjen. Sjekk om LED-lyset blinker 2 ganger.
    1. Hvis LED-lyset ikke slås på, følger du feilsøkingstrinnene i delen Generell feilsøking.
  2. Koble USB-C-tilkoblingen fra Chromecasten for å koble den fra strømkilden, og start Chromecasten på nytt. La Chromecast være koblet fra i 1 minutt før du kobler den til igjen.
  3. Tilbakestill Voice Remote til fabrikkstandard.

Merk: For å koble til Voice Remote på nytt, trykk på tilbakestillingsknappen på Chromecast-enheten for å åpne sammenkoblingsskjermen.

Voice Remote svarer langsomt

Hvis knappene på den stemmestyrte fjernkontrollen fungerer, men det tar en stund før handlingen registreres på TV-en, kan det hende at du er for langt unna TV-en.

1. Flytt fjernkontrollen nærmere TV-en.
  2. Flytt wifi-tilgangspunktet bort fra Chromecasten.
  3. Bruk en HDMI-forlengelseskabel for å flytte Chromecasten bort fra andre HDMI-kabler.
  4. Flytt Chromecasten, og snu den.

Hvis dette ikke løser problemet, kan du følge trinnene under delen Generell feilsøking.

Spørsmål om konfigurering av Voice Remote