Ohjeita Chromecast Voice Remoten ongelmatilanteisiin

Yleinen ongelmanratkaisu

Jos Chromecast Voice Remote ei toimi, seuraa näitä ohjeita:

1. Irrota molemmat paristot kaukosäätimestä.
  2. Laita paristot takaisin samalla, kun tarkistat kaukosäätimen LED-valoa. JosLED-valo ei vilku kahdesti, jatka seuraavaan vaiheeseen
    Hyvä muistaa: LED-valo sijaitsee kaukosäätimen etuosassa virta- ja tulopainikkeiden alla, mutta sitä ei ole merkitty. Se on nähtävissä vain, kun tilavalo on päällä.
  3. Viimeistele kahdessa sekunnissa: Kun tarkistat LED-valoa, poista äänenvoimakkuuspainiketta lähempänä oleva paristo. Jos LED-valo ei vieläkään vilku kahdesti, toista tämä vaihe.
  4. Kun tarkistat LED-valon vilkkumisen, vaihda molemmat paristot alkuperäisiin kaukosäätimen mukana tulleisiin paristoihin. Jos alkuperäiset paristot eivät ole saatavilla, käytä kahta uutta 1,5 voltin AAA-paristoa.
  5. Irrota molemmat paristot ja odota viisi minuuttia. Laita paristot takaisin samalla, kun tarkistat, että LED-valo vilkkuu kahdesti.
  6. Jos LED-valo ei vieläkään vilku, seuraa Voice Remote ei toimi ollenkaan ‐kohdan ongelmanratkaisuohjeita.

Lisää Voice Remoten ongelmanratkaisuohjeita

Voice Remote ei toimi ollenkaan

Vaihe 1. Käynnistä Chromecast with Google TV uudelleen

Käynnistä Chromecast with Google TV uudelleen.

Vaihe 2. Katkaise yhteys Chromecast Voice Remoteen

1. Jos Chromecast Voice Remote on liitetty Chromecast with Google TV:hen, poista laitepari näin:
    1. Määritä puhelin virtuaaliseksi kaukosäätimeksi, niin voit siirtyä TV:n näytöllä.
    2. Valitse tilisi profiili TV:n näytöltä ja sitten Asetukset ja sitten Kaukosäätimet ja lisävarusteet.
    3. Valitse Chromecast-kaukosäädin ja sitten Unohda ja sitten Kyllä.

Vaihe 3. Palauta Chromecast Voice Remoten tehdasasetukset

Huom. Tehdasasetusten palauttaminen palauttaa laitteen oletusasetukset. Tämä toiminto tyhjentää laitteen datan, eikä sitä voi kumota.

1. Palauta Chromecast Voice Remoten tehdasasetukset:
    1. Irrota molemmat paristot ja odota viisi minuuttia.
    2. Laita paristot takaisin samalla, kun painat aloitusnäyttöpainiketta pitkään.
    3. Pidä aloitusnäyttöpainiketta painettuna, kun LED-valo syttyy ja palaa tasaisena.
    4. Kun valo alkaa vilkkua, vapauta painike.
  2. Jos kaukosäädin ei muodostanut laiteparia automaattisesti, paina takaisin- ja aloitusnäyttöpainikkeita kolme sekuntia.
  3. Jos laiteparin muodostaminen ei vieläkään onnistu, käytä puhelinta virtuaalisena kaukosäätimenä ja valitse TV:n näytöltä Muodosta laitepari kaukosäätimestä tai lisävarusteesta ja sitten palauta kaukosäätimen tehdasasetukset uudelleen ja sitten odota, kunnes kaukosäädin tulee näkyviin näytölle ja sitten napauta puhelimen valintapainiketta.
  4. Jos kaukosäädin ei vieläkään toimi, palauta Chromecast with Google TV:n tehdasasetukset:
    1. Varmista, että Chromecast on kytketty televisioon ja päällä.
    2. Paina Chromecastin takaosassa olevaa painiketta pitkään.
    3. Pidä painiketta painettuna samalla, kun LED-valo syttyy ja vilkkuu keltaisena.
    4. Kun valo muuttuu tasaisen valkoiseksi, vapauta painike ja sitten odota, että laite nollautuu.
  5. Palauta kaukosäätimen tehdasasetukset uudelleen.

Vaihe 4. Chromecast with Google TV:n ja Voice Remoten käyttöönotto

Voice Remote ei voi ohjata tiettyjä TV-asetuksia

Jos kaukosäädin ei toimi kaikkien ominaisuuksien kanssa, kaukosäädin ei ehkä voi lähettää infrapunasignaalia anturiin.

• Varmista toisella kaukosäätimellä, että Chromecast on valittu tuloliitännäksi.
  • Jos kaukosäätimellä voi siirtyä TV:ssä mutta ei voi käynnistää tai sammuttaa TV:tä eikä muuttaa äänenvoimakkuutta, kyseessä on todennäköisesti infrapunaongelma.

Tarkista Chromecastin asetuksista, vastaako TV määritettyjä kaukosäädinpainikkeita:

1. Valitse televisiosta Asetukset ja sitten Kaukosäätimet ja lisävarusteet ja sitten Valitse kaukosäätimen painikkeet.
  2. Valitse ongelmallinen laite.
    1. Esimerkiksi Sony TV ja sitten Määritä näppäimet ja sitten muuta Äänenvoimakkuus-, Virta- tai Tulo-valintoja.

Jos ongelma ei ratkea, seuraa Yleinen ongelmanratkaisu ‐osion ohjeita.

Voice Remoten Bluetooth-yhteys katkeaa

Jos kaukosäätimen LED-valo syttyy, mutta et voi ohjata Google TV:n käyttöliittymää, kokeile tätä:

1. Irrota molemmat paristot ja aseta ne takaisin. Tarkista, vilkkuuko LED-valo kahdesti.
    1. Jos LED-valo ei mene päälle, seuraa Yleinen ongelmanratkaisu ‐osion ohjeita.
  2. Irrota USB-C-yhteys Chromecastista, niin voit irrottaa Chromecastin virtalähteestä ja käynnistää Chromecast-laitteen uudelleen. Odota noin minuutti ja kytke virtajohto sitten takaisin.
  3. Palauta tehdasasetukset Voice Remotella.

Huom. Jos haluat yhdistää Voice Remoten uudelleen laitepariksi, siirry parinmuodostusnäkymään painamalla Chromecast-laitteen nollauspainiketta.

Voice Remote vastaa hitaasti

Jos Voice Remoten painikkeet toimivat, mutta toiminnon välittymisessä televisioon kestää jonkin aikaa, olet ehkä liian kaukana televisiosta.

1. Siirrä kaukosäädin lähemmäs televisiota.
  2. Siirrä Wi-Fi-tukiasema kauemmas Chromecast-laitteesta.
  3. Siirrä Chromecast-laite kauemmas muista HDMI-kaapeleista HDMI-jatkojohdon avulla.
  4. Siirrä Chromecast-laitetta ja käännä se ympäri.

Jos ongelma ei ratkea, seuraa Yleinen ongelmanratkaisu ‐osion ohjeita.

Voice Remoten käyttöönottoon liittyvät kysymykset

Katso ohjeita ongelmanratkaisuun artikkelista Chromecast with Google TV:n ja Voice Remoten käyttöönotto.