Använda telefonen som en virtuell fjärrkontroll

Telefonen kan användas som fjärrkontroll och inmatningsverktyg för Chromecast till Google TV eller Android TV.

Det här behöver du för att komma igång

Parkoppla den virtuella fjärrkontrollen

Med Google Home-appen

1. Slå på tv:n och Google TV- eller Android TV-enheten.
  2. Öppna Google Home-appen Hem på en mobil enhet.
  3. Tryck på Google TV- eller Android TV-enheten som du vill styra.
  4. Om du vill använda den virtuella fjärrkontrollen trycker du på Öppna fjärrkontroll.

Med Google TV-appen

1. Öppna Google TV-appen på en Android-telefon.
  2. Tryck på Fjärrkontroll nere till höger.
  3. Tryck på Söker efter enheter högst upp.
  4. Välj enhet.
  5. Slutför parkopplingen genom att följa anvisningarna på telefonen och tv:n.
  6. När du har parkopplat kan du använda telefonen eller fjärrkontrollen.

Om du vill åtgärda problem med den virtuella fjärrkontrollen till Google TV läser du artikeln Använda telefonen som Google TV-fjärrkontroll.

På Android-enheten

1. Svep nedåt två gånger från skärmens överkant.
  2. Tryck på Redigera Redigera nere till vänster.
  3. Tryck länge på Fjärrkontroll och dra den till önskad plats.

Grundläggande kontroller

Du kan använda telefonen precis som en vanlig fjärrkontroll.

• Skriv i tv:ns gränssnitt med telefonens tangentbord
  • Navigera i tv-appar genom att svepa på telefonen
  • Styr medieuppspelning som att pausa, spela upp och spola tillbaka
  • Öppna inställningar, bokmärken och ingångar, använd varumärkesspecifika knappar och titta på tv