Lägga till ett skolkonto för en Family Link-användare

Den här artikeln är avsedd för föräldrar.

Viktigt! Google Workspace for Education-administratörer avgör vilka Google-tjänster användarna har åtkomst till medan de är inloggade på ett Google Workspace for Education-konto. Detta kan handla om vissa funktioner eller tjänster som barnet tidigare inte hade åtkomst till med det kontrollerade Family Link-kontot.

Förälderns föräldrakontroller i Family Link gäller för skolkonton om:

Lägga till ett skolkonto för en Family Link-användare under konfigureringen av Chromebook

När du konfigurerar Chromebook för första gången eller lägger till en användare på Chromebook-enheten kan du lägga till barnets skolkonto:

1. När du får frågan om vem som använder enheten väljer du ett barns konto.
  2. Skapa eller logga in på barnets personliga Google-konto.
  3. Lägg till ett skolkonto genom att följa anvisningarna på skärmen. Föräldern måste ge sin tillåtelse att lägga till skolkontot.
  4. Ange barnets Google Workspace for Education-konto och lösenord.
Tips! Ställ in en pinkod så att du snabbt kommer åt Family Link-kontot när du konfigurerar Chromebook.Läs mer om hur du ställer in en pinkod efter den första konfigureringen.

Lägga till ett skolkonto för en Family Link-användare efter konfigureringen av Chromebook

1. Lägg till barnets personliga Google-konto som hanteras via Family Link på Chromebook.
  2. Välj klockan nere till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Personer till vänster.
  5. Välj ditt barns personliga Google-konto som hanteras via Family Link .
  6. Välj Lägg till skolkonto bredvid Konton.
  7. Följ anvisningarna på skärmen. Föräldern måste ge sin tillåtelse att lägga till skolkontot.

Viktigt! Föräldrakontrollerna i Family Link gäller inte för skolkonton som du lägger till som ny användare på inloggningsskärmen på Chromebook-enheten.

Ta bort ett skolkonto som sekundärt konto

1. Lägg till barnets personliga Google-konto som hanteras via Family Link på Chromebook.
  2. Välj klockan nere till höger.
  3. Välj Inställningar .
  4. Välj Personer till vänster.
  5. Välj ditt barns personliga Google-konto som hanteras via Family Link .
  6. Välj Mer bredvid det skolkonto som du vill ta bort.
  7. Välj Ta bort det här kontot. Föräldern måste ge sin tillåtelse att ta bort skolkontot.

Så fungerar Family Link med skolkonton

• Skärmtidsgränser, pauser och andra föräldrakontroller tillämpas när ett barn är inloggat på en Chromebook med sitt Family Link-konto. Med ett skolkonto med Family Link kan barnet använda skolappar som Google Classroom, och samma föräldrakontroller gäller fortfarande.
  • Om ett skolkonto läggs till som sekundärt konto för en Family Link-användare kan barnet
    • byta mellan konton för att kolla e-post
    • byta mellan konton när vissa Chrome Web Store-tillägg och Android-appar, till exempel Google Classroom, används för skolarbeten under föräldrakontrollen
    • logga in på webbplatser med sitt skolkonto.