Legg til skolekonto for Family Link-brukere

Denne artikkelen er for foreldre.

Viktig: Google Workspace for Education-administratorer bestemmer hvilke Google-tjenester brukerne skal ha tilgang til når de er logget på Google Workspace for Education-kontoer. Dette kan omfatte enkelte funksjoner eller tjenester som barnet ditt tidligere ikke hadde tilgang til med den Family Link-administrerte kontoen.

Foreldrekontrollen for foreldre i Family Link gjelder for skolekontoer i følgende tilfeller:

Legg til en skolekonto for en Family Link-bruker mens du konfigurerer Chromebook

Når du konfigurerer Chromebooken din for første gang eller legger til en bruker på Chromebooken din, kan du legge til skolekontoen til barnet ditt:

1. Når du får spørsmålet «Hvem bruker enheten?», velger du en barnekonto.
  2. Opprett eller logg på barnets personlige Google-konto.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å legge til en skolekonto. En forelder må gi tillatelse til at det legges til en skolekonto.
  4. Skriv inn barnets «Google Workspace for Education»-konto og tilhørende passord.
Tips: Konfigurer en PIN-kode for å få rask tilgang til Family Link-kontoen når du konfigurerer Chromebooken. Finn ut mer om hvordan du konfigurerer en PIN-kode etter førstegangs konfigurering.

Legg til en skolekonto for en Family Link-bruker etter at du har konfigurert Chromebook

1. På Chromebooken din logger du på den personlige Google-kontoen til barnet ditt som administreres via Family Link .
  2. Nederst til høyre velger du klokkeslettet.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Til venstre velger du Personer.
  5. Velg barnets personlige Google-konto som administreres via Family Link .
  6. Ved siden av «Kontoer» velger du Legg til en skolekonto.
  7. Følg veiledningen på skjermen. En forelder må gi tillatelse til at det legges til en skolekonto.

Viktig: Hvis du legger til en skolekonto som ny bruker på påloggingsskjermen på Chromebooken, gjelder ikke foreldrekontrollen i Family Link for den brukerkontoen.

Fjern en skolekonto som sekundær konto

1. På Chromebooken din logger du på den personlige Google-kontoen til barnet ditt som administreres via Family Link .
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  3. Velg Innstillinger .
  4. Til venstre velger du Personer.
  5. Velg barnets personlige Google-konto som administreres via Family Link .
  6. Ved siden av skolekontoen du vil fjerne, velger du Mer
  7. Velg Fjern denne kontoen. En forelder må gi tillatelse til at en skolekonto fjernes.

Slik fungerer Family Link med skolekontoer

• Grenser for skjermtid, pausetid og andre foreldrekontroller gjelder når barnet er logget på en Chromebook med Family Link-kontoen sin. Med en skolekonto med Family Link kan barnet bruke skoleapper som Google Classroom med de samme foreldrekontrollene som ellers.
  • Når en skolekonto legges til som sekundær konto for en Family Link-bruker, kan barnet
    • bytte mellom kontoer for å sjekke e-post
    • bytte mellom kontoer mens enkelte Chrome Nettmarked-utvidelser og Android-apper er i bruk, for eksempel Google Classroom, slik at barnet kan gjøre skolearbeid under foreldretilsyn
    • logge på nettsteder med en skolekonto