Opprett en Google-konto for barnet ditt

Du kan opprette en Google-konto for barnet ditt under 13 år (eller yngre enn aldersgrensen i landet ditt), og administrere den ved hjelp av Family Link. Med en Google-konto får barn tilgang til Google-produkter som Søk, Chrome og Gmail, og du kan angi digitale grunnregler for barnets konto.

Opprett en konto

Det tar ca. et kvarter å opprette barnets Google-konto.

Med Family Link-appen

Merk: Hvis du bor i et EU-land, og barnet ditt er mellom 13 og 15 år, må du følge veiledningen for å sette opp en ny Android-enhet i stedet.

1. Åpne Family Link-appen Family Link. Hvis du ikke har Family Link-appen, kan du gå til siden for konfigurering av Family Link for å komme i gang.
  2. Trykk på Opprett Opprett øverst til høyre.
  3. Følg veiledningen på skjermen for å opprette kontoen.
  4. Når du er ferdig, vises en bekreftelse på skjermen.
På en ny Android-enhet

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en Google-konto for barnet ditt under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) når du konfigurerer en ny enhet som kjører Android 5.1 eller nyere.

1. Slå på den nye enheten og følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
  2. Når du blir bedt om å logge på med Google-kontoen din, klikker du på Opprett ny konto. Hvis du ikke ser «Opprett ny konto», trykker du på Flere alternativer først.
  3. Skriv inn navnet, fødselsdagen, kjønnet, e-postadressen og passordet til barnet ditt.
  4. Følg veiledningen for å logge på med din egen Google-konto, gi foreldresamtykke og velge innstillinger for barnet.
På en ny Chromebook

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en Google-konto for barnet ditt under 13 år (eller aldersgrensen i landet ditt) når du setter opp en ny enhet som kjører ChromeOS M71 eller nyere.

1. Slå på den nye enheten og følg veiledningen på skjermen for å konfigurere enheten.
  2. Når du blir bedt om å logge på med Google-kontoen din, trykker du på Opprett ny konto. Hvis du ikke ser «Opprett ny konto», trykker du på Flere alternativer først.
  3. Skriv inn navnet, fødselsdatoen, kjønnet, e-postadressen og passordet til barnet ditt.
  4. Følg veiledningen for å logge på med din egen Google-konto, gi foreldresamtykke og velge innstillinger for barnet.

På en Android-enhet som allerede er konfigurert

Følg denne fremgangsmåten for å opprette en Google-konto for barnet ditt under 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) for å logge barnet på en eksisterende enhet som kjører Android 5.1 eller nyere.
Merk: Fremgangsmåten for å legge til og fjerne kontoer på enheten varierer fra enhet til enhet. Hvis veiledningen nedenfor ikke fungerer, kan du søke i brukerstøtten for enheten etter mer informasjon.
  1. Fjern eventuelle eksisterende kontoer på enheten.
  2. Slett eventuelle apper, bilder eller andre data du ikke vil at barnet ditt skal ha tilgang til, fra enheten.
  3. Følg fremgangsmåten for å legge til en ny konto på enheten.
  4. Når du blir bedt om å logge på med Google-kontoen din, klikker du på Opprett ny konto. Hvis du ikke ser «Opprett ny konto», trykker du på Flere alternativer først.
  5. Skriv inn navnet, fødselsdagen, kjønnet, e-postadressen og passordet til barnet ditt.
  6. Følg veiledningen for å logge på med din egen Google-konto, gi foreldresamtykke og velge innstillinger for barnet.

På andre enheter og datamaskiner

1. Gå til siden for oppretting av Google-konto.
  2. Følg veiledningen på skjermen for å opprette barnets konto. Du må skrive inn informasjon som barnets navn, e-postadressen barnet vil ha, og fødselsdagen til barnet.
  3. Logg på med din egen Google-konto, og velg en måte å gi foreldresamtykke for barnets konto på.
  4. Når du er ferdig med å opprette kontoen, ser du en bekreftelse på skjermen.

Feilsøk problemer

Jeg vil administrere en eksisterende Google-konto med Family Link

Finn ut hvordan du legger til tilsyn for barnets eksisterende Google-konto.

Jeg vil slette en eksisterende Google-konto, og deretter opprette den på nytt i Family Link

Gmail-adresser kan kun brukes én gang. Hvis du sletter en e-postadresse, kan du ikke bruke den igjen senere.

Barnet mitt har en Google-konto gjennom skolen sin

Du kan legge til skolekontoen som en annen bruker på barnets Android-enhet. Funksjonene for foreldretilsyn i Family Link gjelder imidlertid ikke for den kontoen.

Jeg vil administrere en Google-konto for barnet mitt som er over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet mitt)

Hvis barnet ditt er over 13 år (eller den gjeldende alderen i landet ditt) og vil ha en Google-konto, kan barnet opprette sin egen konto. Etter det kan du legge til tilsyn for barnets konto.

Jeg ble belastet et gebyr for å konfigurere barnets konto

For å opprette en Google-konto for barnet ditt må du gi foreldresamtykke. En av måtene å gi samtykke på, er å bruke kredittkortet ditt. Du blir ikke belastet, men en midlertidig autorisasjon kan bli satt på kortet ditt for å bekrefte at det er gyldig. I de fleste tilfeller blir midlertidige autorisasjoner fjernet fra kontoen din innen 48 timer.