Leren en ontdekken op een persoonlijke Chromebook

Als je wilt dat je kind thuis kan leren omdat de scholen gesloten zijn of om huiswerk te maken, kun je een persoonlijke Chromebook instellen met een schoolaccount of een account dat onder toezicht staat.

De Chromebook van je gezin instellen en verbinding maken

1. Je Chromebook instellen

• Schakel je apparaat in en volg de instructies op het scherm om je Chromebook in te stellen. Bekijk 'Inloggen op een specifiek account' om het account te kiezen dat je wilt instellen.
    • Leer hoe je bestanden en bookmarks van een oude computer kunt overzetten als je overstapt naar een Chromebook.
  2. Verbinding maken met wifi

3. Verbinding maken met bluetooth-apparaten

Inloggen op een specifiek account

1. Inloggen met een Google-account dat door een school is uitgegeven

• Als je kind schoolwerk wil doen, moet het zijn ingelogd op een Google-account dat door een school is uitgegeven.
    • Als je informatie wilt over het schoolaccount van je kind, kun je dit navragen bij de school of docent van je kind.
    • Als je kind een schoolaccount heeft, is de activiteit van je kind alleen zichtbaar voor de school.

Tip: Als je met een persoonlijk account bent ingelogd op de Chromebook van je kind, log je uit. Selecteer daarna Persoon toevoegen en voeg het door de school beheerde Google-account van je kind toe.
  2. Inloggen met een Google-account dat onder toezicht staat

3. Gebruikers toevoegen aan je Chromebook

Toezicht houden op het account van je kind

1. Persoonlijke Chromebooks gebruiken met een Google-account dat door een school is uitgegeven

• Als je kind een schoolaccount gebruikt, kan de school van je kind instellen dat bepaalde apps en websites worden beperkt.
  2. Persoonlijke Chromebooks gebruiken met een Google-account dat onder toezicht staat

3. Content controleren voor een Google-account dat onder toezicht staat

De Chromebook van je gezin ontdekken

1. Toegankelijkheidsfuncties aanpassen

2. Android-apps installeren

3. Ontwerpen maken met Canvas