Lås opp Chromebook med Android-telefonen din

Du kan bruke en Android-telefon i nærheten for å låse opp Chromebooken din. Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, er det ikke sikkert du kan bruke disse funksjonene med telefonen din. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Dette trenger du

For Chromebooken må du

For telefonen må du

Slå Smart Lock på eller av

Smart Lock er påslått som standard når du har koblet til Android-telefonen din. Du kan når som helst hindre telefonen din fra å låse opp Chromebooken.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebook.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Gå til «Tilkoblede enheter», og velg Android-telefonen din.
  4. Slå Smart Lock på eller av.

Tips: Hvis telefonen og Chromebooken din er logget på den samme kontoen, kan du bruke telefonen til å låse opp flere Google-kontoer på Chromebooken.

Løs problemer

Når du har koblet til Android-telefonen, mottar du et varsel på telefonen om at Smart Lock er klar til bruk. Hvis du ikke får dette varselet, kan det hende du må be om bekreftelse på nytt.

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebook.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Gå til «Tilkoblede enheter», og velg Android-telefonen din.
  4. Hvis statusen er «Venter» noen minutter etter at du koblet til med telefonen, velger du Bekreft for å sende en ny forespørsel.
  5. Du får et varsel på telefonen når Smart Lock er aktivert.

Hvis du ikke kan låse opp enheten med Android-telefonen din, må du kontrollere at både telefonen og Chromebooken

• er koblet til internett
  • er startet på nytt

Tips: For å finne ut mer om en feil, hold markøren over låsen .

Bidra til å holde den personlige informasjonen din trygg