Je Chromebook ontgrendelen met je Android-telefoon

Je kunt je Chromebook ontgrendelen als je je Android-telefoon in de buurt hebt. Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je deze functies misschien niet gebruiken met je telefoon. Neem contact op met je beheerder voor hulp.

Wat je nodig hebt

Voor je Chromebook heb je het volgende nodig:

Voor je telefoon heb je het volgende nodig:

Smart Lock aan- of uitzetten

Smart Lock staat standaard aan nadat je je Android-telefoon hebt verbonden. Je kunt op elk gewenst moment stopzetten dat je telefoon je Chromebook ontgrendelt.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Android-telefoon onder Verbonden apparaten.
  4. Zet Smart Lock aan of uit.

Tip: Als je telefoon en Chromebook zijn ingelogd op hetzelfde account, kun je je telefoon gebruiken om meerdere Google-accounts te ontgrendelen op je Chromebook.

Problemen oplossen

Zodra je je Android-telefoon hebt verbonden, krijg je een melding op je telefoon dat Smart Lock klaar is voor gebruik. Als je deze melding niet krijgt, moet je mogelijk opnieuw verificatie aanvragen.

1. Selecteer rechtsonder op je Chromebook de tijd.
  2. Selecteer Instellingen .
  3. Selecteer je Android-telefoon onder Verbonden apparaten.
  4. Als enkele minuten nadat je verbinding hebt gemaakt met je telefoon de status 'In behandeling' is, selecteer je Verifiëren om nog een verzoek in te dienen.
  5. Je krijgt een melding op je telefoon als Smart Lock is geactiveerd.

Als je het apparaat niet kunt ontgrendelen met je Android-telefoon, check je of het volgende van toepassing is op je telefoon en Chromebook:

• De apparaten zijn verbonden met internet.
  • De apparaten zijn opnieuw opgestart.

Tip: Plaats de muisaanwijzer op het hangslotje  voor meer informatie over een fout.

Je persoonlijke informatie veilig houden