Hantera Google-konton på Chromebook

Du kan kontrollera dina Google-konton och ställa in behörigheter för appar från tredje part på Chromebook.

Manage Accounts on your Chromebook

Lägga till ytterligare konton på Chromebook

Om du har flera Google-konton som du vill använda kan du lägga till dem på Chromebook. När du lägger till ett konto kan du använda det på webbplatser och i Android-appar.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj ditt Google-konto högst upp i avsnittet Konton.
  4. Välj Lägg till Google-konto.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.

Tips! Du kan även låta andra logga in på din Chromebook med sina Google-konton.

Byta mellan Google-konton på Chromebook
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj av/på-knappen följt av Logga ut.
  3. Välj det Google-konto du vill använda.
  4. Ange ditt lösenord.

Tips! Du kan även

Logga ut från ett Google-konto på Chromebook
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj av/på-knappen följt av Logga ut.
Ta bort ett konto från Chromebook

Du kan ta bort Google-konton som du inte använder från din Chromebook.

1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj ditt Google-konto högst upp i avsnittet Konton.
  4. Välj menyn bredvid kontonamnet.
  5. Välj Ta bort det här kontot.
Viktigt! När du tar bort ett konto tas det bara bort från Chromebook-enheten och du loggas ut från appar och webbplatser där det användes. Själva Google-kontot och tillhörande data och inställningar finns fortfarande kvar.
Uppdatera Google-konton
Om du uppdaterar Chromebook till version 76 eller senare av ChromeOS kan du även uppdatera dina Google-konton på Chromebook så att du kan använda dem på webbplatser och i Android-appar.
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj ditt Google-konto högst upp i avsnittet Konton.
  4. Välj Uppdatera konto bredvid kontot.
  5. Följ anvisningarna på skärmen.
Information som delas med Android-appar, Chrome-tillägg och webbplatser

Android-appar, Chrome-tillägg och webbplatser som du använder kan ha tillgång till ditt Google-konto.

Följande händer när du lägger till ett Google-konto på en Chromebook:

• Android-appar: Din e-postadress och dina kontakter delas med Android-appar som har beviljats kontaktåtkomst.
  • Chrome-tillägg: Ingen information delas om du inte ger tillägget behörighet för det enskilda kontot.
  • Webbplatser: Information delas bara med webbplatser som har alternativet Logga in med Google. Om du väljer att logga in med ditt Google-konto visas en lista över behörigheter som webbplatsen frågar efter. Du kan när som helst välja att inte utföra dessa steg.
Kontrollera vilka Android-appar som har tillgång till dina kontakter

Beroende på behörighet kan appar, tillägg och webbplatser i Chrome och på Google Play anpassa din upplevelse utifrån dina Google-konton.

Obs! Om du har gett en app åtkomst till dina kontakter kan den appen hitta kontakterna i alla Google-konton som du är inloggad på.
Så här kontrollerar du vilka Android-appar som har tillgång till dina kontakter:
  1. Välj klockan nere till höger.
  2. Välj Inställningar .
  3. Välj Google Play Butik under Appar.
  4. Välj Hantera Android-inställningar följt av Appar och aviseringar.
  5. Välj Appens behörigheter följt av Kontakter.