Google-accounts beheren op je Chromebook

Op je Chromebook kun je je Google-accounts beheren en rechten voor apps van derden instellen.

Je extra accounts toevoegen aan je Chromebook

Als je meerdere Google-accounts hebt die je tegelijkertijd wilt gebruiken, kun je ze toevoegen aan je Chromebook. Wanneer je een account toevoegt, kun je dit gebruiken met websites en Android-apps.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte Mensen de optie Google-accounts.
  4. Selecteer Account toevoegen.
  5. Geef het e-mailadres en wachtwoord van het Google-account op en klik op Volgende.
  6. Volg de stappen op het scherm.

Tip: Je kunt ook andere mensen met hun Google-account laten inloggen bij je Chromebook. Meer informatie over hoe je mensen kunt toevoegen aan je Chromebook.

Een account verwijderen van je Chromebook

Als je een Google-account niet langer regelmatig gebruikt op je Chromebook, kun je het account verwijderen.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Google-accounts.
  4. Selecteer Meer Meer naast de accountnaam.
  5. Selecteer Dit account verwijderen.

Belangrijk: Als je een account verwijdert, wordt het alleen verwijderd van de Chromebook. Je wordt uitgelogd bij alle apps en websites van dat account op je Chromebook. Het Google-account zelf en de bijbehorende gegevens en instellingen blijven bestaan.

Je Google-accounts updaten

Als je een update naar versie 76 of hoger van Chrome OS uitvoert, kun je je bestaande Google-accounts updaten op je Chromebook zodat je ze kunt gebruiken op websites en in Android-apps.

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Mensen' de optie Google-accounts.
  4. Selecteer Account updaten naast het account.
  5. Volg de instructies op het scherm.

Welke accountgegevens worden gedeeld met Android-apps, Chrome-extensies en websites

Als je Android-apps, Chrome-extensies of websites gebruikt, hebben deze mogelijk toegang tot je Google-account.

Wanneer je een Google-account aan je Chromebook toevoegt:

• Android-apps: Als je een Google-account aan je Chromebook toevoegt, worden je e-mail en contacten gedeeld met Android-apps die toegang tot 'Contacten' hebben.
  • Chrome-extensies: Je gegevens worden niet gedeeld, tenzij je rechten verleent wanneer de extensie toegang tot een specifiek account vraagt.
  • Websites: Als je een Google-account aan je Chromebook toevoegt, worden je gegevens niet gedeeld, tenzij je een website met een vak 'Inloggen met Google' gebruikt. Je kunt kiezen welk Google-account je wilt gebruiken en ziet vervolgens een lijst met de rechten die door de website worden aangevraagd. Je kunt het proces annuleren tijdens elk van deze stappen.

Controleren welke Android-apps toegang tot je contacten hebben

Apps, extensies en websites in Chrome en Google Play kunnen je Google-accounts gebruiken om de functionaliteit te personaliseren, afhankelijk van de rechten.

Belangrijk: Als je een app toegang tot je contacten hebt gegeven, kan die app contacten uit al je ingelogde Google-accounts zien.

Controleren welke Android-apps toegang tot je contacten hebben:

1. Selecteer rechtsonder de tijd.
  2. Selecteer Instellingen Instellingen.
  3. Selecteer in het gedeelte 'Google Play Store' de optie Google Play Store.
  4. Selecteer Android-voorkeuren beheren en dan Apps en meldingen
  5. Open App-rechten en dan Contacten.