Koble Android-telefonen din til Chromebook

Du kan gjøre mer med Chromebooken når du kobler til Android-telefonen din. Du kan

• synkronisere chatvarsler
  • dele filer
  • sende og motta SMS på Chromebooken
  • koble Chromebooken til telefonnettverket
  • låse opp Chromebooken med telefonen

Du trenger

Viktig: Hvis du bruker Chromebook på jobben eller skolen, kan du kanskje ikke bruke disse funksjonene med telefonen. Kontakt administratoren din hvis du trenger mer hjelp.

Koble til telefonen din i løpet av Chromebook-konfigureringen

Når du konfigurerer Chromebooken din for første gang, kan du koble til Android-telefonen din ved å følge trinnene på skjermen.

1. Velg Godta og fortsett på Chromebooken når du blir bedt om det.
    • For å hoppe over dette trinnet, velg Avbryt. Du kan når som helst gi samtykke ved å følge disse trinnene.
  2. Velg Ferdig.
  3. Du får en bekreftelse på telefonen din om at Smart Lock er slått på.

Tips: Hvis det oppstår problemer med internettilkoblingen din, kan det hende at bekreftelse av den tilkoblede enheten blir forsinket. Vi fortsetter å prøve å bekrefte, men disse funksjonene er ikke tilgjengelige før du er på nettet.

Koble til telefonen når som helst

Hvis du ikke koblet telefonen til Chromebook i løpet av konfigureringen, kan du gjøre det når som helst senere:

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Gå til «Tilkoblede enheter», og velg Konfigurer ved siden av «Android-telefon».
  4. Bekreft at du vil koble til telefonen, og skriv inn passordet.
  5. Følg trinnene. Når du er ferdig, får du en bekreftelse på telefonen.
  6. På Chromebook går du til «Aktivert» og velger hvilke funksjoner du vil slå på.
Koble Android-telefonen til Chromebook.

Koble fra telefonen

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre på Chromebooken.
  2. Velg Innstillinger .
  3. Gå til «Tilkoblede enheter», og velg telefonen din.
  4. Slå av funksjoner:
    • For å slå av alle funksjonene, velg Aktivert.
    • For å slå av funksjoner enkeltvis, velg de ulike funksjonene.

Tips: Hvis du ikke vil koble Chromebooken til denne telefonen igjen, kan du fjerne den ved å velge Glem telefonen og så Bekreft.

Feilsøk problemer med tilkobling av telefonen

Jeg får ikke koblet til en annen telefon

For å koble en ny Android-telefon til Chromebooken din må du først koble fra den nåværende enheten.

1. Nederst til høyre på Chromebooken velger du klokkeslettet og så Innstillinger .
  2. Velg telefonen din under «Tilkoblede enheter».
  3. Nederst, ved siden av «Glem telefonen», velger du Koble fra og så Bekreft.
  4. Koble telefonen til Chromebooken.
Tips: Hvis du fremdeles ikke får koblet til den nye enheten, kan du klargjøre telefonen for tilkobling til Chromebooken.
Jeg får ikke koblet til telefonen min, eller jeg finner ikke alternativet for å koble til

Hvis du ikke får koblet telefonen til Chromebooken, eller hvis du ikke finner alternativet for å koble til telefonen, kan du gjøre dette:

• Sørg for at telefonen din bruker den nyeste versjonen av
  • Logg på den samme Google-kontoen på telefonen og Chromebooken.
  • Hvis det er flere oppføringer for telefonen din, velger du en av dem. Hvis telefonen ikke kobles til etter noen minutter, kan du glemme telefonen og prøve igjen med et annet valg.
Tips: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, må du kanskje kontakte administratoren din for å få koblet telefonen til Chromebooken.