Sjekk og oppdater Android-versjonen din

Du kan se Android-versjonsnummeret for enheten din, nivået av sikkerhetsoppdatering du har, og Google Play-systemnivået i Innstillinger-appen. Du får varsler når oppdateringer er tilgjengelige. Du kan også se etter oppdateringer.

Se hvilken Android-versjon du har

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på System Og så Avansert Og så Systemoppdatering.
  3. Se «Android-versjon» og «Nivå av sikkerhetsoppdatering».

Få de nyeste Android-oppdateringene som er tilgjengelige for deg

Når du får et varsel, åpner du det og trykker på Oppdater-handlingen.

Gjør dette hvis du har fjernet varselet, eller hvis enheten din har vært uten nett:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Nede på skjermen trykker du på System og så Avansert og så Systemoppdatering.
  3. Du ser oppdateringsstatusen din. Følg trinnene på skjermen.

Få sikkerhetsoppdateringer og Google Play-systemoppdateringer

De fleste system- og sikkerhetsoppdateringer skjer automatisk. Slik sjekker du om en oppdatering er tilgjengelig:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten din.
  2. Trykk på Sikkerhet.
  3. Se etter en oppdatering:
    • For å sjekke om en sikkerhetsoppdatering er tilgjengelig, trykk på Sikkerhetsoppdatering.
    • For å sjekke om en Google Play-systemoppdatering er tilgjengelig, trykk på Google Play-systemoppdatering.
  4. Følg trinnene på skjermen.

Tidspunkt for Android-oppdateringer

Tidsplaner for oppdateringer varierer mellom enheter, produsenter og mobiloperatører.

Viktig: Eldre enheter kan ikke alltid kjøre nyere Android-versjoner.

Løs problemer med oppdateringer

Det er ikke nok ledig plass

Hvis du ser et varsel der det står «Det er ikke nok ledig plass», kan du følge linkene under for å finne ut hvordan du frigjør plass på ulike enheter:

En oppdatering ble ikke lastet ned

La oppdateringen prøve på nytt automatisk

Hvis en oppdatering begynner å lastes ned, men ikke fullfører nedlastingen, prøver enheten automatisk å laste ned på nytt i løpet av de neste dagene.
Du får et varsel når den prøver igjen. Åpne varselet og trykk på Oppdater-handlingen.

Oppdater Android-versjonen for å få sikkerhetsoppdateringer

For å få den nyeste sikkerhetsoppdateringen som er tilgjengelig for enheten din, må du sørge for at du har den nyeste Android-versjonen som er tilgjengelig for enheten.
Tidspunktet oppdateringer blir aktive

Pixel-telefoner

Pixel-telefoner installerer nedlastede Android-oppdateringer i bakgrunnen. De installerte oppdateringene blir deretter aktive neste gang du starter telefonen på nytt. Finn ut hvordan du starter Pixel-telefoner på nytt.

Andre Android-enheter

Mange Android-telefoner og -nettbrett starter automatisk på nytt når de installerer nedlastede Android-oppdateringer. Oppdateringene blir aktive når installeringen er fullført.