Bruk berøringsskjermen på Chromebooken

Hvis Chromebooken din har en berøringsskjerm, kan du blant annet gjøre det følgende med den:

• Klikk: Trykk på stedet der du vil klikke.
  • Høyreklikk: Trykk og hold der du vil høyreklikke.
  • Rull: Dra fingeren opp, ned, til høyre eller til venstre.
  • Gå til en tidligere side i nettleseren: For å gå tilbake, sveip fingeren fra venstre til høyre. For å gå forover, sveip fra høyre til venstre.
  • Zoom inn eller ut: Trykk og hold på et område med to fingre.
    • For å zoome inn, spre dem fra hverandre.
    • For å zoome ut, klyp dem sammen.
  • Vis raden med apper (hyllen): Sveip opp fra bunnen av skjermen.
  • Skjul raden med apper (hyllen): Trykk lenge på raden med apper nederst på skjermen.
  • Se to apper ved siden av hverandre: Hvis du ser alle åpne vinduer på skjermen, kan du dra en app til venstre eller høyre for å bruke den ved siden av en annen app.

Åpne og lukk vinduer og faner

• Åpne nye vinduer: I øvre høyre hjørne av vinduet trykker du på Mer og så Nytt vindu.
  • Åpne nye faner: Trykk på Ny fane  ved siden av en åpen fane.
  • Lukk vinduer og faner: Sveip ned fra toppen av skjermen for å se alle åpne vinduer. Sveip deretter ned på et vindu for å lukke det.
  • Åpne lukkede vinduer eller faner på nytt: Trykk og hold ved siden av en fane øverst. Velg Åpne lukket fane igjen.

Se to vinduer samtidig

1. Sveip ned fra toppen av skjermen for å se en oversikt over vinduene dine.
  2. Dra et av vinduene du vil bruke, til venstre eller høyre kant av skjermen.
  3. Trykk på det andre vinduet du vil bruke.
  4. For å endre størrelsen på de to vinduene, dra linjen du ser i midten av den delte skjermen.
  5. For å slutte å bruke delt skjerm, dra linjen i midten av den delte skjermen til høyre eller venstre kant av skjermen. Tips: Du kan også trykke og holde på Oversikt nederst til høyre.

Flytt, fest eller endre rekkefølge på faner

Du kan samle relaterte faner eller flytte faner inn i og ut av vinder. Og hvis du har nettsider du alltid vil ha åpne – for eksempel e-posten din – kan du feste slike faner, så det blir lett å finne dem.

• Endre rekkefølgen på fanene i et vindu: Dra fanene til andre posisjoner øverst i nettleservinduet.
  • Flytt en fane til et nytt vindu: Dra fanen ut av vinduet den er i.
  • Flytt en fane til et annet vindu: Dra en finger nedover fra toppen av fanen for å flytte den til et nytt vindu. Fra det nye vinduet drar du deretter fanen over vinduet du vil legge den til i. Når du slipper fanen, slås den sammen med det eksisterende vinduet.
  • Flytt en fane til et annet vindu i modus for delt skjerm Mens du bruker delt skjerm, drar du fanen ut av vinduet og over til den andre halvdelen av skjermen. Den kan legges til i et eksisterende Chrome-vindu eller bli et nytt vindu i modus for delt skjerm
  • Fest en fane på plass: Trykk og hold på fanen du vil feste, for å se menyen. Velg Fest fanen. Festede faner vises på venstre side av nettleservinduet og er mindre enn vanlige faner.

Fiks problemer med berøringsskjermen

Hvis berøringsskjermen ikke fungerer, kan du prøve trinnene nedenfor. Test etter hvert trinn for å se om berøringsskjermen fungerer.

1. Tørk av støv og skitt på berøringsskjermen.
  2. Tilbakestill maskinvaren i Chromebooken.
  3. Tilbakestill Chromebooken til fabrikkstandard.

Hvis disse trinnene ikke løser problemet, bør du kontakte produsenten av Chromebooken.