Chromebookin kosketusnäytön käyttäminen

Jos Chromebookissasi on kosketusnäyttö, voit tehdä sillä esimerkiksi seuraavia asioita:

• Klikkaus: Napauta kohtaa, jota haluat klikata.
  • Klikkaus hiiren kakkospainikkeella: Kosketa klikattavaa kohtaa pitkään.
  • Vieritys: Vedä sormea ylös, alas, oikealle tai vasemmalle.
  • Edelliselle sivulle siirtyminen selaimessa: Siirry taaksepäin pyyhkäisemällä sormella vasemmalta oikealle. Siirry eteenpäin pyyhkäisemällä oikealta vasemmalle.
  • Zoomaus: Kosketa aluetta pitkään kahdella sormella
    • Lähennä viemällä sormia kauemmas toisistaan.
    • Loitonna nipistämällä niitä yhteen.
  • Sovellusrivin (hyllyn) näyttäminen: Pyyhkäise ylös näytön alareunasta.
  • Sovellusrivin (hyllyn) piilottaminen: Kosketa pitkään näytön alareunassa olevaa sovellusriviä.
  • Kahden sovelluksen käyttö vierekkäin: Jos kaikki avoinna olevat ikkunat ovat näkyvissä, vedä sovellus vasemmalle tai oikealle, niin voit käyttää sitä rinnakkain toisen sovelluksen kanssa.

Ikkunoiden ja välilehtien avaaminen ja sulkeminen

• Uuden ikkunan avaaminen: Valitse ikkunan oikeasta yläkulmasta Lisää ja sitten Uusi ikkuna.
  • Uuden välilehden avaaminen: Valitse avoimen välilehden vierestä Uusi välilehti .
  • Ikkunan tai välilehden avaaminen tai sulkeminen: Pyyhkäise näytön yläreunasta alaspäin, niin näet kaikki avoinna olevat ikkunat. Sulje haluamasi ikkuna pyyhkäisemällä sen kohdalta alaspäin.
  • Sulkemasi ikkunan tai välilehden avaaminen uudelleen: Siirrä sormesi näytön yläreunaan ja kosketa pitkään välilehden vieressä olevaa kohtaa. Valitse Avaa suljettu välilehti uudelleen.

Kahden ikkunan näkeminen samanaikaisesti

1. Avaa ikkunoiden yleiskatsaus pyyhkäisemällä näytön yläreunasta alaspäin.
  2. Vedä toinen haluamistasi ikkunoista näytön vasempaan tai oikeaan reunaan.
  3. Valitse toinen ikkuna, jota haluat käyttää.
  4. Voit säätää ikkunoiden kokoa vetämällä jaetun näytön keskellä olevaa viivaa.
  5. Voit poistua jaetun näytön tilasta vetämällä keskiviivan jompaankumpaan reunaan. Vinkki: Voit myös koskettaa pitkään oikeassa alakulmassa olevaa Yleiskatsaus-kuvaketta .

Välilehtien järjestely, siirtäminen ja kiinnittäminen

Voit ryhmitellä toisiinsa liittyviä välilehtiä yhteen tai siirtää välilehden ikkunaan tai pois siitä. Jos haluat pitää tietyn verkkosivun (esim. sähköposti) aina auki, voit kiinnittää sen välilehden.

• Samassa ikkunassa olevien välilehtien järjestely: Vedä välilehti haluamaasi kohtaan selainikkunan yläosassa.
  • Välilehden siirtäminen uuteen ikkunaan: Vedä välilehti ikkunan ulkopuolelle.
  • Välilehden siirtäminen toiseen ikkunaan: Vedä sormeasi välilehden yläreunasta alaspäin, niin välilehti jaetaan uuteen ikkunaan. Vedä välilehti sitten uuden ikkunan yläosasta haluamaasi ikkunaan. Kun vapautat välilehden, se yhdistetään valitsemaasi ikkunaan.
  • Välilehden siirtäminen jaetun näytön ikkunasta toiseen: Kun jaetun näytön tila on käytössä, vedä välilehti pois ikkunasta ja siirrä se näytön toiselle puolelle. Voit lisätä välilehden avoinna olevaan Chrome-ikkunaan tai tehdä siitä uuden jaetun näytön ikkunan.
  • Välilehden kiinnittäminen: Avaa valikko koskettamalla kiinnitettävää välilehteä pitkään. Valitse Kiinnitä välilehti. Kiinnitetyt välilehdet näkyvät selaimen vasemmassa reunassa, ja ne ovat tavallista pienempiä.

Kosketusnäytön ongelmien korjaaminen

Jos kosketusnäyttö ei toimi, kokeile seuraavia ohjeita. Testaa jokaisen vaiheen jälkeen, toimiiko kosketusnäyttö.

1. Pyyhi kosketusnäytöltä pöly tai lika.
  2. Nollaa Chromebookin laitteisto.
  3. Palauta Chromebookin tehdasasetukset.

Jos ongelma ei ratkea näillä ohjeilla, ota yhteyttä Chromebookin valmistajaan.