Utilitzar la pantalla tàctil del Chromebook

Si el vostre Chromebook té una pantalla tàctil, tot seguit us indiquem algunes accions que hi podeu dur a terme:

• Fer clic: toqueu el lloc on vulgueu fer clic.
  • Fer clic amb el botó dret: manteniu premut el lloc on vulgueu fer clic amb el botó dret.
  • Desplaçar-se: arrossegueu el dit cap amunt, cap avall, cap a la dreta o cap a l'esquerra.
  • Anar a una pàgina anterior del navegador: per anar enrere, llisqueu d'esquerra a dreta. Per anar endavant, llisqueu de dreta a esquerra.
  • Ampliar o reduir la imatge: manteniu premuda una àrea amb dos dits.
    • Per ampliar, separeu-los.
    • Per reduir, pinceu-los.
  • Mostrar la fila d'aplicacions (prestatge): llisqueu cap amunt des de la part inferior de la pantalla.
  • Amagar la fila d'aplicacions (prestatge): manteniu premuda la fila d'aplicacions a la part inferior de la pantalla.
  • Veure dues aplicacions en paral·lel: si teniu totes les finestres obertes a la pantalla, podeu arrossegar una aplicació cap a l'esquerra o cap a la dreta per utilitzar-la en paral·lel amb una altra.

Obrir i tancar finestres i pestanyes

• Obrir una finestra nova: a l'extrem superior dret de la finestra, toqueu Més i, a continuació, Finestra nova.
  • Obrir una pestanya nova: al costat de la pestanya oberta, toqueu Pestanya nova .
  • Tancar una finestra o pestanya: llisqueu cap avall des de la part superior de la pantalla per veure totes les finestres obertes. A continuació, llisqueu cap avall en una finestra per tancar-la.
  • Tornar a obrir una finestra o una pestanya que heu tancat: a la part superior, manteniu premut l'espai que hi ha al costat d'una pestanya. Seleccioneu Torna a obrir la pestanya tancada.

Veure dues finestres alhora

1. Des de la part superior de la pantalla, llisqueu cap avall per veure informació general de les finestres.
  2. Arrossegueu una de les finestres que vulgueu fer servir cap a la vora dreta o esquerra de la pantalla.
  3. Toqueu l'altra finestra que vulgueu utilitzar.
  4. Per ajustar la mida de dues finestres, arrossegueu la línia del centre de la pantalla dividida.
  5. Per sortir de la pantalla dividida, arrossegueu la línia que hi ha al centre cap a qualsevol dels dos costats. Consell: a la part inferior dreta, també podeu mantenir premut el botó Aplicacions recents .

Moure o fixar pestanyes o bé canviar-ne l'ordre

Podeu ajuntar les pestanyes relacionades, moure'n una a una altra finestra o treure-la. A més, si voleu tenir una pàgina web sempre oberta (com ara el correu electrònic), podeu fixar-la perquè sigui fàcil trobar-la.

• Canviar l'ordre de les pestanyes en una finestra: arrossegueu la pestanya a una altra posició a la part superior de la finestra del navegador.
  • Moure una pestanya a una finestra nova: arrossegueu la pestanya a fora de la finestra.
  • Moure una pestanya a una altra finestra: des de la part superior de la pestanya, arrossegueu el dit cap avall per dividir la pestanya en una finestra nova. A continuació, des de la part superior de la finestra nova, arrossegueu la pestanya a sobre de la finestra a què vulgueu afegir-la. En deixar anar la pestanya, es combinarà amb la finestra existent.
  • Moure una pestanya d'una finestra de la pantalla dividida a una altra: quan sigueu a la pantalla dividida, arrossegueu la pestanya a fora de la finestra i per sobre de l'altra meitat de la pantalla. Es podrà afegir a una finestra de Chrome existent o convertir-se en la nova finestra de la pantalla dividida.
  • Fixar una pestanya a la posició actual: manteniu premuda la pestanya que vulgueu fixar per veure el menú. Seleccioneu Fixa la pestanya. Les pestanyes fixades es mostren a l'esquerra de la finestra del navegador i són més petites.

Solucionar problemes relacionats amb la pantalla tàctil

Si la pantalla tàctil no funciona, seguiu aquests passos. Proveu la pantalla tàctil després de cada pas per saber si funciona.

1. Netegeu la pols o la brutícia de la pantalla tàctil.
  2. Restabliu el maquinari del Chromebook.
  3. Restabliu la configuració de fàbrica del Chromebook.

Si el problema no se soluciona amb aquests passos, contacteu amb el fabricant del Chromebook.