Ansluta till Bluetooth-enheter

Om din Chromebook har stöd för Bluetooth går det att ansluta olika enheter, till exempel

• tangentbord
  • möss
  • högtalare
  • hörlurar
  • headset (endast ljud).

Obs! Parkoppla bara din Chromebook med enheter som du litar på. Enheterna fortsätter att vara parkopplade med Chromebook även när andra använder datorn.

Steg 1: Kontrollera om Chromebook har stöd för Bluetooth

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Om du ser Bluetooth har din Chromebook stöd för Bluetooth.

Steg 2: Parkoppla en ny Bluetooth-enhet

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Välj Bluetooth under Bluetooth .
  3. Välj Koppla en ny enhet.
  4. Välj enheten du vill ansluta och följ anvisningarna på skärmen.
  5. För att bekräfta om din enhet är ansluten upprepar du steg 1 och 2 och tittar under Anslutna just nu.

Tips! Det går inte att koppla telefonen till Chromebook via Bluetooth.

Använda Snabb parkoppling på Chromebook

När tillbehöret med Snabb parkoppling är i parkopplingsläge identifieras och parkopplas det automatiskt med din Chromebook. Med Snabb parkoppling kopplas även Bluetooth-tillbehöret till ditt Google-konto. På så sätt kan du enkelt växla mellan enheter.

Så här ansluter och konfigurerar du enkelt enheter i närheten:

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Välj Inställningar följt av Bluetooth.
  3. Aktivera Sök efter nya enheter.

Så här ansluter du en enhet via menyn Snabbinställningar:

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Klicka på för att aktivera Bluetooth.
    • Om enheten är ny för din Chromebook: Klicka på Anslut när enheten med Snabb parkoppling har upptäckts.
    • Om enheten har varit ansluten till din Chromebook tidigare: Enheten med Snabb parkoppling ansluts automatiskt.

Tips! Enheter som har sparats i kontot är inte tillgängliga via menyn Snabbinställningar. Om du vill hantera dessa enheter öppnar du Inställningar följt av Bluetooth följt av Enheter som har sparats i kontot.

Om anslutningen misslyckas testar du att ansluta enheten manuellt via inställningsmenyn för Bluetooth:

1. Öppna Inställningar .
  2. Välj Koppla en ny enhet under Bluetooth.
  3. Följ anvisningarna på skärmen.

Hantera anslutna enheter

Du kan styra inställningarna på anslutna enheter med Chromebook. Du kan även koppla från enheter eller parkoppla tidigare anslutna enheter via kontot.

I huvudinställningarna:

1. Öppna Inställningar .
  2. Välj Bluetooth.
  3. Välj Anslut till höger om varje enhet under Tidigare anslutna enheter.

I snabbinställningarna:

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Välj Bluetooth under Bluetooth.
    • Ändra inställningarna för, koppla från eller byt namn på en parkopplad enhet genom att välja enheten under Anslutna just nu.
    • Anslut en tidigare parkopplad ljudenhet genom att välja Anslut under Tidigare anslutna enheter.

Tips! Tidigare anslutna enheter som inte är ljudenheter, till exempel Bluetooth-tangentbord och Bluetooth-möss, ansluts automatiskt när de är på och i närheten av din Chromebook.

Inaktivera Bluetooth

1. Välj batteriet nere till höger.
  2. Välj Bluetooth .
  3. Inaktivera Bluetooth.

Åtgärda problem med Bluetooth

Om det uppstår problem med en Bluetooth-enhet för din Chromebook kan du testa följande:

Om problemet kvarstår kontaktar du Bluetooth-enhetens tillverkare eller Chromebook-modellens tillverkare.