Återställa Chromebook till standardinställningarna

Om du vill att Chromebook ska fungera som när den var ny återställer du den till standardinställningarna.

Vid en återställning till standardinställningarna raderas alla uppgifter från hårddisken på Chromebook, inklusive alla filer i mappen Nedladdningar.

Säkerhetskopiera filerna till Google Drive eller en extern hårddisk innan du återställer. Inga av filerna på Google Drive eller den externa lagringsenheten raderas när du återställer till standardinställningarna.

Obs! Om du använder Chromebook på jobbet eller i skolan kan du inte återställa den. Be administratören att rensa data på Chromebook och registrera enheten på jobbets eller skolans nätverk på nytt.

Innan du återställer Chromebook till standardinställningarna

Steg 1: Kontrollera att du bör göra en återställning

I följande fall bör du återställa Chromebook:

• Meddelandet Återställ den här Chrome-enheten visas.
  • Du har problem med användarprofilen eller inställningarna.
  • Du har testat att starta om Chromebook, men problemen kvarstår.
  • Du vill ändra Chromebook-enhetens ägare.
Steg 2: Testa först dessa andra steg
  1. Inaktivera dina Chrome-tillägg, ett i taget. Kontrollera varje gång om Chromebook fungerar igen. Läs mer om hur du inaktiverar tillägg
  2. Testa att återställa maskinvaran i Chromebook.

Om inget av dessa steg löser problemet fortsätter du till steg 3.

Steg 3: Säkerhetskopiera filer och uppgifter (viktigt)

Om du återställer till standardinställningarna rensas alla uppgifter på hårddisken på Chromebook, till exempel inställningar, appar och filer. Innan du återställer gör du följande:

Inga av filerna på Google Drive eller den externa hårddisken raderas när du återställer till standardinställningarna.

Återställa Chromebook till standardinställningarna

Alternativ 1: Återställa Chromebook med hjälp av kortkommandon
  1. Logga ut från Chromebook.
  2. Tryck länge på Ctrl + Alt + Skift + r.
  3. Klicka på Starta om.
  4. Klicka på Powerwash i rutan som visas och sedan Fortsätt.
  5. Följ anvisningarna som visas och logga in med ditt Google-konto.
    Obs! Det konto som du loggar in med när du har återställt Chromebook blir ägarkonto.
  6. När du har återställt Chromebook:
Alternativ 2: Återställa Chromebook med hjälp av inställningsmenyn
  1. Logga in på Chromebook.
  2. Klicka på kontobilden.
  3. Klicka på Inställningar Inställningar.
  4. Klicka på Avancerat längst ned.
  5. Klicka på Powerwash under Powerwash och sedan Starta om.
  6. Klicka på Powerwash i rutan som visas och sedan Fortsätt.
  7. Följ anvisningarna som visas och logga in med ditt Google-konto.
    Obs! Det konto som du loggar in med när du har återställt Chromebook blir ägarkonto.
  8. När du har återställt Chromebook:

Få mer hjälp

Om du har återställt Chromebook men fortfarande har problem kan du testa följande steg:

Byt till en annan version av operativsystemet

Om Chromebook kraschar eller har andra problem kan det hända att du använder en experimentell version av operativsystemet.

Kontrollera vilken version som används. Om en beta- eller utvecklingsversion används i Chromebook kan du testa att byta till en stabilare version.

Återställa Chromebook

Om du har stora problem med din Chromebook kan du ta bort och installera om operativsystemet Chrome.

Följ stegen för att återställa Chromebook.