Tilbakestill Chromebooken til fabrikkstandard

En tilbakestilling til fabrikkstandard sletter alle brukerdata på Chromebook-harddisken, inkludert alle filene i nedlastingsmappen. Mesteparten av enhetsinformasjonen som ikke er brukerrelatert, blir også slettet, men enkelte diagnostikk- og driftsrelaterte data blir ivaretatt.

Før du tilbakestiller, bør du sikkerhetskopiere filene dine på Google Disk eller en ekstern harddisk. Ingen filer som ligger på Google Disk eller eksterne lagringsenheter, slettes når du tilbakestiller Chromebooken til fabrikkstandard.

Merk: Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, kan du ikke tilbakestille den. Be administratoren din om å slette alle dataene på Chromebooken og registrere den på jobb- eller skolenettverket på nytt.

Før du tilbakestiller Chromebooken til fabrikkstandard

Trinn 1: Sjekk om du faktisk trenger å tilbakestille den

Det kan være lurt å tilbakestille Chromebooken i følgende situasjoner:

• Du får meldingen «Tilbakestill denne Chrome-enheten»
  • Du har problemer med brukerprofilen din eller innstillingene
  • Du har prøvd å starte Chromebooken på nytt, men den fungerer fortsatt ikke normalt
  • Du vil bytte eier for Chromebooken.
Trinn 2: Prøv disse andre trinnene først
  1. Slå av Chrome-utvidelsene dine – én om gangen. For hver gang du slår av en utvidelse, sjekker du om Chromebooken fungerer igjen. Finn ut hvordan du slår av utvidelser
  2. Prøv å tilbakestille maskinvaren i Chromebooken.

Hvis ingen av disse trinnene løser problemet, kan du gå videre til trinn 3.

Trinn 3: Sikkerhetskopier filene dine og informasjonen din (viktig)

Når du tilbakestiller Chromebooken til fabrikkstandard, slettes all informasjon på harddisken – inkludert innstillingene, appene og filene dine. Før du tilbakestiller den, bør du

Ingen filer som ligger på Google Disk eller eksterne harddisker, slettes når du tilbakestiller Chromebooken til fabrikkstandard.

Tilbakestill Chromebooken til fabrikkstandard

1. Logg av Chromebooken.
  2. Trykk og hold på Ctrl + Alt + Shift + R.
  3. Velg Start på nytt.
  4. I boksen som åpnes, velger du Powerwash og så Fortsett.
  5. Følg trinnene som vises, og logg på med Google-kontoen din.
    Merk: Kontoen du logger på med når du har tilbakestilt Chromebooken, blir angitt som eierkontoen.
  6. Når du har tilbakestilt Chromebooken, gjør du følgende:

Få mer hjelp

Hvis du har tilbakestilt Chromebooken og fortsatt har problemer med den, kan du prøve disse trinnene:

Bytt til en annen versjon av operativsystemet (OS)

Hvis Chromebooken kræsjer eller har andre problemer, kan det hende du bruker en eksperimentell versjon av operativsystemet (OS).

Sjekk hvilken kanal du bruker. Hvis du bruker beta- eller utviklerkanalen med Chromebooken, kan du prøve å bytte til en mer stabil kanal.

Gjenopprett Chromebooken

Hvis du har alvorlige problemer med Chromebooken, kan du fjerne Chrome-operativsystemet (OS) og installere det på nytt.

Følg trinnene for å gjenopprette Chromebooken.