Je Chromebook terugzetten op de fabrieksinstellingen

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gebruikersgegevens op de harde schijf van je Chromebook gewist, waaronder alle bestanden in de map Downloads. Ook worden de meeste niet-gebruikersgerelateerde apparaatgegevens gewist. Een paar diagnostische en operationele gegevens blijven bewaard.

Voordat je de Chromebook reset, moet je een back-up van je bestanden maken in Google Drive of op een externe harde schijf. Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden je bestanden in Google Drive of op het externe opslagapparaat niet verwijderd.

Opmerking: Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, kun je deze niet resetten. Vraag je beheerder de gegevens op je Chromebook te wissen en het apparaat opnieuw te registreren voor het netwerk van je werk of school.

Voordat je je Chromebook terugzet op de fabrieksinstellingen

Stap 1: Controleer of je de Chromebook moet resetten

Misschien wil je je Chromebook resetten in de volgende gevallen:

• Je krijgt het bericht 'Dit Chrome-apparaat opnieuw instellen'.
  • Je ondervindt problemen met je gebruikersprofiel of instellingen.
  • Je hebt je Chromebook opnieuw opgestart en het apparaat werkt nog steeds niet goed.
  • Je wilt de eigenaar van de Chromebook wijzigen.
Stap 2: Probeer eerst deze andere stappen
  1. Zet je Chrome-extensies één voor één uit en check elke keer of je Chromebook weer werkt. Meer informatie over hoe je extensies uitzet
  2. Reset de hardware van je Chromebook.

Als het probleem met deze stappen niet wordt opgelost, ga je verder naar stap 3.

Stap 3: Maak een back-up van je bestanden en gegevens (belangrijk)

Als je de fabrieksinstellingen terugzet, worden alle gegevens op de harde schijf van je Chromebook gewist, waaronder je instellingen, apps en bestanden. Voordat je de Chromebook reset, doe je het volgende:

Bij het terugzetten van de fabrieksinstellingen worden je bestanden in Google Drive of op een externe harde schijf niet verwijderd.

De fabrieksinstellingen van je Chromebook terugzetten

1. Log uit op je Chromebook.
  2. Houd Ctrl + Alt + Shift + r ingedrukt.
  3. Selecteer Opnieuw opstarten.
  4. Selecteer in het vak dat verschijnt de optie Powerwash en dan Doorgaan.
  5. Volg de stappen die worden getoond en log in met je Google-account.
    Opmerking: Het account waarmee je inlogt nadat je de Chromebook hebt gereset, wordt het eigenaarsaccount.
  6. Nadat je de Chromebook hebt gereset:

Meer hulp

Als je je Chromebook hebt gereset, maar nog steeds problemen ondervindt, probeer je deze stappen:

Overschakelen naar een andere versie van het besturingssysteem

Als je Chromebook crasht of als zich andere problemen voordoen, gebruik je wellicht een experimentele versie (bèta) van het besturingssysteem.

Check welk kanaal je gebruikt. Als je Chromebook het bèta- of ontwikkelingskanaal gebruikt, schakel je over naar een stabieler kanaal.

Je Chromebook herstellen

Als je ernstige problemen met je Chromebook ondervindt, kun je het Chrome-besturingssysteem verwijderen en opnieuw installeren.

Volg de stappen voor het herstellen van je Chromebook.