Het besturingssysteem van je Chromebook updaten

Je Chromebook controleert automatisch op updates en download deze als je verbinding hebt met wifi of Ethernet.

Een update voltooien

1. Als je Chromebook een software-update downloadt, zoek je de melding 'Update beschikbaar'.
  2. Selecteer Opnieuw starten om updates uit te voeren.
  3. Je Chromebook wordt opnieuw opgestart en geüpdatet.

Opmerking: Als je meer informatie over de nieuwste Chromebook-functies wilt, selecteer je Meer informatie over de nieuwste Chrome OS-update in de melding 'Update beschikbaar'.

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt:

1. Als je Chromebook een software-update downloadt, heeft de melding een kleur:
    • Blauw: Een update wordt aanbevolen.
    • Oranje: Een update is vereist.
  2. Selecteer Opnieuw starten om updates uit te voeren.
  3. Je Chromebook wordt opnieuw opgestart en geüpdatet.

Zelf controleren op updates

1. Zet je Chromebook aan.
  2. Verbind je Chromebook met wifi.
  3. Selecteer rechtsonder de tijd.
  4. Selecteer Instellingen .
  5. Selecteer Over Chrome OS onderaan het linkerdeelvenster.
  6. Onder 'Google Chrome OS' zie je welke versie van het Chrome-besturingssysteem je Chromebook gebruikt.
  7. Selecteer Controleren op updates.
  8. Als je Chromebook een software-update vindt, wordt deze automatisch gedownload.

Opmerking: Als je Chromebook de internetverbinding van je telefoon of een eigen mobiel data-abonnement gebruikt, ontvang je een melding over de hoeveelheid mobiele data die nodig is voor de update. Vervolgens kun je de update stopzetten of hervatten.

Welke informatie naar Google wordt gestuurd als je een update uitvoert

Wanneer je Chromebook controleert op updates, stuurt het apparaat bepaalde informatie naar Google, zoals het versienummer en de taal van de computer. Deze informatie wordt niet aan jou of je Google-account gekoppeld.

Problemen met updates oplossen

Als de systeemupdate niet kan worden gedownload, probeer je de onderstaande stappen. Test je Chromebook na elke stap om te zien of het probleem is opgelost.

1. Schakel je Chromebook uit en weer in.
  2. Als je problemen ondervindt bij het gebruik van de mobiele data van je telefoon of Chromebook om je systeem te updaten, verbreek je de verbinding met de telefoon of mobiele data. Maak in plaats daarvan verbinding met wifi of ethernet.
  3. Reset je Chromebook.
  4. Herstel je Chromebook.

Als je je Chromebook op het werk of op school gebruikt, neem je contact op met je beheerder voor meer hulp.