Oppdater operativsystemet på Chromebook

Chromebooken din sjekker automatisk etter og laster ned oppdateringer når den er koblet til Wi-Fi eller Ethernet.

Fullfør oppdateringer

1. Når Chromebooken laster ned programvareoppdateringer, finner du varselet «En oppdatering er tilgjengelig».
  2. Velg Start på nytt for å oppdatere.
  3. Chromebooken startes på nytt og oppdateres.

Tips: For å finne ut mer om de nyeste Chromebook-funksjonene, velg Finn ut mer om den nyeste ChromeOS-oppdateringen i «En oppdatering er tilgjengelig»-varselet.

Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen:

1. Når Chromebooken laster ned en programvareoppdatering, får varselet en farge:
    • Blå: En oppdatering anbefales.
    • Oransje: En oppdatering kreves.
  2. Velg Start på nytt for å oppdatere.
  3. Chromebooken startes på nytt og oppdateres.

Se etter oppdateringer selv

1. Slå på Chromebooken.
  2. Koble Chromebooken til wifi.
  3. Velg klokkeslettet nederst til høyre og så Innstillinger .
  4. Velg Om ChromeOS nederst til venstre.
  5. Under «Google ChromeOS» ser du hvilken versjon av Chrome-operativsystemet du har på Chromebooken.
  6. Velg Se etter oppdateringer.
  7. Hvis Chromebooken finner en programvareoppdatering, lastes den ned automatisk.

Merk: Hvis Chromebooken bruker telefonens internettilkobling eller sin egen mobildata, sender den deg et varsel om hvor mye mobildata som trengs for å oppdatere den. Deretter kan du velge om du vil stoppe eller fortsette med oppdateringen.

Hvilken informasjon sendes til Google når du oppdaterer?

Når Chromebooken ser etter oppdateringer, sender den informasjon om blant annet datamaskinens versjonsnummer og språk til Google. Denne informasjonen er ikke tilknyttet deg eller Google-kontoen din.

Løs problemer med oppdateringer

Hvis systemoppdateringer ikke lastes ned eller Chromebooken ligger flere versjoner bak den nåværende versjonen, kan du prøve trinnene nedenfor. Test Chromebooken etter hvert trinn for å se om problemet er løst.

1. Slå Chromebooken av og på.
  2. Hvis du har problemer med å bruke telefonen eller Chromebookens mobildata til å oppdatere systemet, kobler du fra telefonen eller mobildata. I stedet kan du koble den til wifi eller Ethernet.
  3. Tilbakestill Chromebooken.
  4. Gjenopprett Chromebooken.

Hvis du bruker Chromebooken på jobben eller skolen, kan du kontakte administratoren din for å få mer hjelp.