Chromebookin käyttöjärjestelmän päivittäminen

Chromebook tarkistaa ja lataa saatavilla olevat päivitykset ollessaan yhteydessä Wi-Fi- tai Ethernet-verkkoon.

Päivityksen suorittaminen loppuun

1. Kun Chromebook on ladannut ohjelmistopäivityksen, etsi Päivitys saatavilla ‑ilmoitus.
  2. Valitse Päivitä käynnistämällä uudelleen.
  3. Chromebook käynnistyy uudelleen ja päivittyy.

Vinkki: Voit lukea lisää Chromebookin uusimmista ominaisuuksista valitsemalla Päivitys saatavilla ‑ilmoituksesta Lue lisää uusimmasta ChromeOS:n päivityksestä.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa:

1. Kun Chromebook on ladannut ohjelmistopäivityksen, ilmoitus näkyy värillisenä:
    • Sininen: Päivitystä suositellaan.
    • Oranssi: Päivitys vaaditaan.
  2. Valitse Päivitä käynnistämällä uudelleen.
  3. Chromebook käynnistyy uudelleen ja päivittyy.

Päivitysten tarkistaminen manuaalisesti

1. Käynnistä Chromebook.
  2. Yhdistä Chromebook Wi-Fi-verkkoon.
  3. Valitse oikeasta alareunasta kellonaika ja sitten Asetukset .
  4. Valitse vasemmasta alakulmasta Tietoa ChromeOS:tä.
  5. Katso kohdasta Google ChromeOS, mitä Chrome-käyttöjärjestelmän versiota Chromebook käyttää.
  6. Valitse Tarkista päivitykset.
  7. Jos Chromebook havaitsee ohjelmistopäivityksen, se alkaa ladata sitä automaattisesti.

Huom. Jos Chromebook käyttää puhelimesi internetyhteyttä tai omaa mobiilidataansa, se lähettää sinulle ilmoituksen, kuinka paljon mobiilidataa päivittämiseen tarvitaan. Voit lopettaa päivityksen tai jatkaa sitä.

Googlelle päivityksen yhteydessä lähetettävät tiedot

Kun Chromebookisi tarkistaa päivitykset, Googlelle lähetetään tietoja esimerkiksi sen versionumerosta ja kielestä. Näitä tietoja ei yhdistetä sinuun tai Google-tiliisi.

Päivitysongelmien korjaaminen

Jos järjestelmäpäivitys ei lataudu tai Chromebookisi on paljon jäljessä nykyisestä versiosta, kokeile alla olevia ohjeita. Testaa jokaisen vaiheen jälkeen, onko Chromebookin ongelma ratkennut.

1. Sammuta Chromebook ja käynnistä se sitten uudelleen.
  2. Jos sinulla on ongelmia järjestelmän päivittämisessä puhelimen tai Chromebookin mobiilidatan kautta, katkaise puhelimen tai mobiilidatan yhteys. Yhdistä sen sijaan Wi-Fi- tai Ethernet-verkkoon.
  3. Palauta Chromebookin tehdasasetukset.
  4. Palauta Chromebook.

Jos käytät Chromebookia töissä tai koulussa, ota yhteyttä järjestelmänvalvojaan.