Konfigurer et e-SIM-kort eller et SIM-kort for mobildata

Når du bruker en e-SIM- eller SIM-kortprofil på Chromebook, kan du koble til internett uten noen Wi-Fi-tilkobling, via mobildata.

Dette trenger du

Chromebooken din må ha e-SIM-kortfunksjonalitet eller et fysisk spor for et SIM-kort. For at du skal kunne konfigurere et e-SIM-kort, må Chromebooken din kjøre versjon 92 eller nyere. Sjekk at Chromebook-programvaren er oppdatert.

Bruk et e-SIM-kort for mobildata

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre og så Innstillinger .
  2. Bekreft at Mobildata er slått på under «Nettverk».
  3. Velg Mobildata.
  4. Velg nettverket du vil koble til, under «e-SIM-kort».
Tips: Hvis du ikke ser noen mobilprofiler under «Mobildata», må du konfigurere en ny profil.

Bruk et SIM-kort for mobildata

1. Sett SIM-kortet ditt inn i kortleseren.
  2. Velg klokkeslettet nederst til høyre og så Innstillinger .
  3. Bekreft at Mobildata er slått på under «Nettverk».
  4. Velg Mobildata.
  5. Velg nettverket du vil koble til, under «SIM-kort».
  6. Hvis SIM-kortet ditt ikke er aktivert ennå, velger du Aktivér og følger veiledningen på skjermen.

Tips: Hvis SIM-kortoperatøren din ikke støttes, eller hvis SIM-kortet ditt ikke er tilknyttet noe dataabonnement, må du kontakte operatøren for å fullføre konfigureringen.

Administrer e-SIM- og SIM-kortprofiler

Konfigurer en ny e-SIM-kortprofil

Oppdag profiler automatisk

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre og så Innstillinger .
  2. Bekreft at Mobildata er slått på under «Nettverk».
  3. Velg Mobildata og så Legg til mobilnettverk .
    • For å legge til et mobilnettverk må du være koblet til et wifi- eller Ethernet-nettverk.
  4. Velg Skann for å oppdage tilgjengelige e-SIM-kortprofiler automatisk.
  5. Velg en eSIM-kortprofil.
    • Hvis ingen profiler ble funnet, blir du bedt om å skanne en QR-kode eller skrive inn detaljene for eSIM-kortprofilen manuelt.
  6. Velg Neste.
    • Det kan ta noen minutter før e-SIM-kortprofilen er installert.
  7. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn bekreftelseskoden for eSIM-kortprofilen som installeres.
    • Hvis du ikke har bekreftelseskoden, kan du kontakte operatøren din for å få hjelp.
  8. Velg Bekreft.
  9. Velg Ferdig når dialogboksen «Nettverket er lagt til» vises.

Tips: Du kan legge til opptil fem e-SIM-kortprofiler.

Skriv inn profiler manuelt

1. Velg klokkeslettet nederst til høyre og så Innstillinger .
  2. Bekreft at «Mobildata» er slått på under «Nettverk».
  3. Velg Mobildata og så Legg til mobilnettverk .
    • For å legge til et mobilnettverk må du være koblet til et wifi- eller Ethernet-nettverk.
  4. For å legge inn eSIM-kortprofilen manuelt når du blir bedt om å søke automatisk etter en tilgjengelig eSIM-kortprofil, velger du i beskrivelsen Manuelt.
  5. Dette skjer når du ser en skjerm for skanning av QR-koder:
    • Velg Bruk kameraet til å skanne QR-koden.
    • Skriv inn aktiveringskoden manuelt, og gå til trinn 8.
  6. For å skanne QR-koden du har fått av operatøren, hold den opp mot kameraet på Chromebooken.
    • Hvis du har mottatt en QR-kode på e-post, åpner du e-posten på telefonen. For å skanne koden, hold telefonen opp mot Chromebook-kameraet.
  7. Aktiveringskoden lastes inn automatisk.
    • Hvis aktiveringskoden ikke lastes inn automatisk, skriver du den inn manuelt.
  8. Velg Neste.
    • Det kan ta noen minutter før e-SIM-kortprofilen er installert.
  9. Når du får meldingen «Profilen er lagt til», velger du Ferdig.

Tips: Du kan legge til opptil fem e-SIM-kortprofiler.

Gi nytt navn til en SIM-kortprofil

Viktig: Du kan bare gi nytt navn til en profil når du er logget på Chromebooken. SIM-kortprofilnavn kan ikke være mer enn 20 tegn lange, og de kan ikke inneholde emojier.

1. Nederst til høyre velger du klokkeslettet og så Innstillinger og så Mobildata.
  2. Velg profilen du vil gi nytt navn.
  3. Øverst til høyre velger du Meny Mer.
  4. For å gi nytt navn til profilen, velg Gi nytt navn til profilen.
  5. Skriv inn det nye navnet, og velg Ferdig.
Fjern en SIM-kortprofil

Viktig: Enkelte e-SIM-kortprofiler kan bare installeres på én enhet. Hvis du fjerner e-SIM-kortprofilen fra den nåværende enheten, kan det hende du ikke kan bruke den på nytt, og du må kanskje kontakte leverandøren din for å få hjelp.

1. Nederst til høyre velger du klokkeslettet og så Innstillinger og så Mobildata.
  2. Velg profilen du vil fjerne.
  3. Øverst til høyre velger du Meny Mer.
  4. For å fjerne profilen, velg Fjern profilen og så Fjern.
Bytt mellom mobilnettverk
  1. Nederst til høyre velger du klokkeslettet og så Innstillinger og så Mobildata.
  2. Velg profilen du vil bytte til.
Tillat eller blokker tekstmeldinger
  1. På Chromebooken velger du klokkeslettet og så Innstillinger .
  2. Slå på Mobilnettverk under «Nettverk».
  3. Velg en SIM-kortprofil.
  4. Slå Vis tekstmeldinger på eller av under «Avansert».
    • Når en administrator blokkerer funksjonen, blir av/på-knappen slått av, og det vises en standard administrert melding.
    • Når du slår av denne funksjonen, viser ikke Chromebooken noe varsel, og meldingen slettes.

Løs problemer med konfigureringen av mobilnettverket

• Sjekk tilkoblingen din: Før du konfigurerer en e-SIM-kortprofil, må du sørge for at du er koblet til et Wi-Fi- eller Ethernet-nettverk.
  • «Feil ved gjenkjenning av kode»: Hvis denne feilen vises, kan du prøve disse alternativene:
    • Sørg for at kameraet er rent og ikke tildekket.
    • Prøv å skrive inn aktiveringskoden manuelt.
    • Hvis ingen av disse alternativene fungerer, kan du kontakte operatøren din for å få teknisk støtte.
  • «Kunne ikke installere e-SIM-kortprofilen»: Hvis denne feilmeldingen vises, kan det tyde på at brukerprofilen du prøvde å konfigurere, har vært konfigurert tidligere og ikke kan installeres på nytt. Kontakt operatøren for å få teknisk støtte.
  • Andre problemer: Prøv å slå Chromebooken av og på.